|
|
|
Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 07:25
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
SylwekK
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12 Posty: 523 Lokalizacja: Lipsko
|
 DV500 DVD i przeliczanie
Witam. Mam pytanko do użytkowników karty DV500 DVD. Czy istnieje możliwość wyłączenia odtwarzania samego RT. Może to dziwne pytanie ale uzasadnione. Otóż jak zauważyłem zmianę odtwarzania tempa karta też "stara się" odtworzyć w RT czego powodem jest np. paskudne odtwarzanie slow - szarpanie na ekranie(!) Jedynym rozsądnym wyjściem w tej sytuacji jest nałożenie jakiegoś filtru (nie RT!) np. Color Balance i pozostawienie go bez zmian. Wtedy dopiero fragment ze zmienioną (spowolnioną) prędkością jest odtwarzany tak jak powinien. Nie lubię takich nieestetycznych rozwiązań bo to na dłuższą metę męczące. Wiem,wiem... zaraz ktoś powie przełącz się np. na Microsoft DV lub coś podobnego, tylko wtedy obraz z timeline nie idzie na wyjścia analogowe, a przy montażu jest jednak wskazane oglądać to co się montuje. Czy zawsze jak już ktoś coś wymyśli (DV500) to musi coś spiep..yć przedobrzając ???
|
czwartek, 1 marca 2007, 18:46 |
|
 |
KG
Bywalec
Dołączył: sobota, 5 listopada 2005, 14:47 Posty: 40 Lokalizacja: Podkarpackie
|
Witam.Ta karta tak już ma. Ja sobie radziłem w ten sposób, że ujecia, które miały tempo spowolnione przeliczałem to pliku avi i wstawiałem go na miejsce tego odcinka na "osi czasowej". Wtedy spowolnienie jest OK.
|
piątek, 2 marca 2007, 13:07 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|