Teraz jest sobota, 22 września 2018, 03:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 konfiguracja karty canopus DVX-E1 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 lipca 2006, 21:57
Posty: 9
Post konfiguracja karty canopus DVX-E1
Witam. Bardzo proszę pomoc w skonfigurowaniu karty Canopusa DVX-E1. Karta po zainstalowaniu oryginalnych sterów i pluginów do Premiere Pro strasznie przycina po nałożeniu przejścia lub filtru i nie odtwarza obrazu w okienku programu a tylko na TV (odświeża po kliknięciu na okienko premierki). Komputer na procku dwurdzeniowym Core 2.16, 3GRAM, grafika PCI Express na radeonie. Dodam, że na Ediusie śmiga w czasie rzeczywistym ale nie odtwarza w okienku. Może ktoś miał podobny problem to prosze o pomoc bo "rece opadają"... pozdrawiam Krzysztof


wtorek, 13 marca 2007, 00:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 13 grudnia 2005, 17:36
Posty: 290
Post 
Być może wina leży w ustawieniach
SETTINGS - VIDEO OVERLAY SETTINGS
zmień ustawienia type 1,2 lub 3
u mnie to rozwiazało podobny do Twojego problem


wtorek, 13 marca 2007, 10:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 lipca 2006, 21:57
Posty: 9
Post 
Domyślam się, że chodzi o jakiś plik *.ini, ale jak możesz podaj więcej szczegółów bo niebardzo wiem gdzie tego szukać


wtorek, 13 marca 2007, 20:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 23:38
Posty: 94
Post 
KrzychEMC napisał(a):
Domyślam się, że chodzi o jakiś plik *.ini, ale jak możesz podaj więcej szczegółów bo niebardzo wiem gdzie tego szukać


Nie, nie chodzi o plik "ini" a o opcję w EDiusie.
HARDWARE SETTINGS/OVERLAY SETTINGS i ustaw type 1, 2 lub 3 ale za każdą zmianą restaruj Ediusa, powinno pomóc.

pzdr! Nixi

_________________
NLE PC Q9400@3,25GHz, Edius DVX 4.60, Vitascene 1.035-Heroglyph 2.6, JVC GY-HM70, 2x Canon HV20


piątek, 20 kwietnia 2007, 21:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 lipca 2006, 21:57
Posty: 9
Post 
Dzięki Nixi za zainteresowanie się moim problemem. Do tego doszedłem ale niestety musiałem oddać karte sprzedawcy bo z Premierem Pro okazała się kompletną padliną. Zapewniano mnie, że chodzi w czasie rzeczywistym na "prawie wszystkich" pluginach a prawda jest taka, że jest to pare efektów canopusa reszty efektów nawet nie można podejrzeć bez przerenderowania. Od wielu lat pracuję na karcie graficznej i przy tym pozostanę. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. KrzychEMC


piątek, 20 kwietnia 2007, 22:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 23:38
Posty: 94
Post 
No cóż... pewnie RT ( każdej) karty zależy od wielu czynników i od kompa i oprogramowania i skonfigurowania całości... ale skoro podjęłeś decyzję o pozostaniu przy zwykłym Firewire( bo chyba nie chodzi o kartę graficzną???) to może i słusznie w Twoim przypadku. W końcu skoro chodzi i dobrze chodzi- to po co zmieniać :) Mój Edius DVX też wielu efektów RT nie realizuje, ale mam nadzieję ze coś jesze z niego da się wykrzesać...

pzdr! Nixi

_________________
NLE PC Q9400@3,25GHz, Edius DVX 4.60, Vitascene 1.035-Heroglyph 2.6, JVC GY-HM70, 2x Canon HV20


sobota, 21 kwietnia 2007, 11:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 lipca 2006, 21:57
Posty: 9
Post 
Tak, chodzi właśnie o kartę graficzną a dokładnie o podgląd na TV. Z firewire korzystam tylko przy zgrywaniu. Polecam takie rozwiązanie bo przez firewire podgąd ma opóźnienie.


sobota, 21 kwietnia 2007, 13:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 stycznia 2006, 19:06
Posty: 9
Post 
KrzychEMC napisał(a):
Tak, chodzi właśnie o kartę graficzną a dokładnie o podgląd na TV. Z firewire korzystam tylko przy zgrywaniu. Polecam takie rozwiązanie bo przez firewire podgąd ma opóźnienie.


Miałem podobny problem przy Raptorze RT 2 max. wymieniłem płyte główną procesor, grafike i nie miałem podglądu w okienku programu (Edius).
Dopiero wymiana grafiki pomogła.Podmieniałem chyba ze 4 płyty graficzne GF 7300, 7600 itp i dopiero zwykły Radeon dał rade.


czwartek, 26 kwietnia 2007, 20:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 23:38
Posty: 94
Post 
Teoretycznie każda z wymienionych kart powinna w 100% chodzić poprawnie, może zbyt mało czasu poświecono konfiguracji ?

pzdr! Nixi[/quote]

_________________
NLE PC Q9400@3,25GHz, Edius DVX 4.60, Vitascene 1.035-Heroglyph 2.6, JVC GY-HM70, 2x Canon HV20


piątek, 27 kwietnia 2007, 10:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL