Teraz jest wtorek, 18 września 2018, 19:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 DV RAPTOR RT2 max -a Płyta Główna 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 stycznia 2006, 19:06
Posty: 9
Post DV RAPTOR RT2 max -a Płyta Główna
Witam. Raptora RT2 max posiadam już 3 lata teraz postanowiłem zmodernizować komputer i zakupiłem Płyte ASUSA P5ND2 SE procesor I.Core 2 CPU 6300 oraz dokupiłem Grafike GF 7300 GS. Problemem jest teraz Program EDIUS który po tej wymianie nie puszcza clipu w oknie podglądu film jest cały czas jakby zawieszony w jednym miejscu gdy wcisnę play lub nacisne spacje czy enter poza tym program działa.Moim zdaniem problem to płyta główna .Ale jaką wybrać?


poniedziałek, 26 marca 2007, 15:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
to jest raczej problem z trybem OVERLAY.
Otwórz plik Canopus.ini i wypróbuj kilka różnych metod:

If your screen overlay does not show correctly with PCI Express graphics cards), please add the below lines in the Canopus.ini file located in the C:\WINDOWS folder.

[DVRaptor-RT.raprcore.conf]
OverlayMethod=1

When the overlay does not show correctly when using certain graphics cards, you may also try adding the below lines in the Canopus.ini file located in the C:\Windows folder.

[DVRaptor-RT.raprdd]
OverlayUpdateMethod=1

If the above setting still does not fix the issue, please try changing the settings as below:

[DVRaptor-RT.raprdd]
OverlayUpdateMethod=0


poniedziałek, 26 marca 2007, 16:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 stycznia 2006, 19:06
Posty: 9
Post 
Sprawę załatwiła wymiana grafiki z GF na Radeona .Raptor NIE współpracował w moim przypadku prawidłowo z Grafiką GF 7300 GS i 7600 GS.


środa, 28 marca 2007, 19:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 29 marca 2005, 09:42
Posty: 13
Post DV Raptort RT 2 Max
Witam mam podobny problem co Peter 1977,zmieniłem kompa, karta grafiki Radeon X1950 Pro, system Win XP Profesional ,podczas montażu na AP 6,5 obraz wyjściowy mam na telewizorze natomiast nie mam w okienku monitora programu,po zatrzymaniu odtwarzania i naciśnięciu myszką np.w pasek zadań pokazuję się podgląd jednej klatki,po ponownym uruchomieniu obaz w okienku monitora jest ponownie czarny.Próbowałem różnych ustawień niestety nic nie pomaga,oroszę o pomoc


piątek, 21 grudnia 2007, 09:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL