Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 17:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 karta graficzna a obrobka HELP 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 20 listopada 2002, 16:53
Posty: 175
Lokalizacja: Łódź
Post karta graficzna a obrobka HELP
jak sie ma karta graficzna do obrobki?? czy sa miedzy nimi jakies olbrzymie roznice?? jesli grafa ma wejscie dv to jak to sie ma do zwyklych kontrolerow firewire?? pomozcie bo wlasnie skladam kopmuter do domowej obrobki i tego typu zagwostki spedzaja sen z moich powiek :)


czwartek, 24 kwietnia 2003, 08:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Myślę że jeżeli grafika ma FireWire zgodne z OHCI,to nie ma różnicy.


czwartek, 24 kwietnia 2003, 11:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Grafika jedynie będize odpowiedzialna za jakość wyświetlanego obrazu i ewentualnie we bądz wy telewizyjnego.Moc karty graficznej nie ma dużego znaczenia przy obróbce video.
Skup się raczej na mocy procesora,ilości pamięci RAM i wydajnych dyskach .


czwartek, 24 kwietnia 2003, 14:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 20 listopada 2002, 16:53
Posty: 175
Lokalizacja: Łódź
Post 
dzieki. mam jeszcze jedno pytanie co lepiej kupic: karte graficzna z dv czy karte i kontrler osobno?


czwartek, 24 kwietnia 2003, 15:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
To co taniej wyjdzie.


czwartek, 24 kwietnia 2003, 17:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Chyba najnowsze ge force mają firewire na pokładzie ale one są baaaardzo drogie(no i chyba też radeony z serii all in wonder mają)
Po co ci taka mocna karta do obróbki video????No chyba że będziesz chciał też sobie grac i bawic się grafiką 3D to tak.


czwartek, 24 kwietnia 2003, 19:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 17 września 2002, 14:51
Posty: 26
Lokalizacja: Poznań
Post 
kemezrp napisał(a):
dzieki. mam jeszcze jedno pytanie co lepiej kupic: karte graficzna z dv czy karte i kontrler osobno?


Ja mam starą kartę graficzną ATI All-in -Wonder Pro (grafika, tuner TV, we/wy analogowe), którą stosowałem do zgrywania filmów ze starej kamery analogowej. Teraz - mając nową kamerę cyfrową dokupiłem tylko kartę HDP i całość nieźle bzyka. Mogę bawić się ze starymi kamerami analogowymi, cyfrowymi i dodatkowo mam TV z teletekstem.

Jeżeli nie jesteś "graczem" zdecydowanie wybrałbym wariant - prosta karta graficzna + kontroler .

Daras


piątek, 25 kwietnia 2003, 15:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL