Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 06:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Fajer Bajer i na dzien dobry zwiecha komputera 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Fajer Bajer i na dzien dobry zwiecha komputera
:evil: Moze tutaj znajde odpowiedz na ponizszy problem lub przynajmniej moze mnie ktos naprowadzi. Kupilem nowy komputer Athlon 1,2 plyta ECS - reszta z podzespolow mysle ze nie ma znaczenia ... no i prosta karte Firewire MSI 1394 z mysla ze pozwoli mi ona na zgranie materialu jakosci dv do komputera( z kamerki sony 9000). Niestety zaraz po polaczeniu karty z kamera nastepuje totalna zwiecha komputera. Probowalem juz roznych wariantów uruchomien(m in kamera zasilana z baterii i niestety ciagle to samo. Probowalem równiez uruchomic to cudo na plycie glownej asusa BX440 ale dzieje sie to samo, testowalem to rowniez z magnetowidem DV Sony DHR 1000 rowniez porazka. Dodam jeszcze ze karta ma wyjscia 6- cio pinowe i uzywam zalaczonego do niej kabelka 6/4. Moze ktos z grupowiczow spotkal sie z tym problemem lub wie czym na ten stan rzeczy zaradzic? Dzieki za ewentualna pomoc.]

Dodam jeszcze ze karta nie zawiera zadnych sterownikow , dostalem z nia jedynie Ulead Video Studio


wtorek, 29 stycznia 2002, 00:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Karta
System musi być minimum Win98se, karta powinna byc widoczna w systemie jako "Texas Instruments OHCI" (jak nie ma drajwerów), i powinna byc zgodna z danym typem kamery, nie wszystkie kamery cyfrowe będą chodzić z daną kartą. :cry:
Np. na stronie pinnacle można sprawdzić które kamery chodzą z ich kartą.


wtorek, 29 stycznia 2002, 10:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wszystko sie zgadzia Texas Instruments win 98 SE tez jest - zadnych konfliktow karta jest firmy MSI - zeby bylo smieszniej na stronie MSI wsród produktów nie ma karty fire wire.


wtorek, 29 stycznia 2002, 21:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wymień oprogramowanie - ja miałem podobny problem przy płycie acorp i celeron 366 i WIN98 - przeinstalowałem Windows Me i udało się - do połowy bo gubiłem dużo ramek - poprawiło to AdobePremiere 6.0 tracę kilka na 1000. Właśnie myślę o takim PC jak Ty i ciekawy jestem czy odpalisz. :roll:


środa, 30 stycznia 2002, 15:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Problem w tym ze po polaczeniu wszystkiego, zawiesza sie komputer (nic nie dziala , nawet myszka) a po wylaczeniu urzadzenia DV wylacznikiem windows zaczyna dzialac (przewody nadal sa polaczone). Gdyby mi gubil klatki to bym sie ucieszyl. Ale na razie to nic nie dziala. Dzisiaj ide do kumpla sprawdzic karte na jego sprzecie - zobaczymy. Moze poprostu mam pecha i sprzedali mi jakies padlo.


środa, 30 stycznia 2002, 18:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
:D CHCE WAM ZAPROPONOWAC ZAKUP KARTY DV500plus PINNACLE SYS. NIE MA ZNIA ZADNYCH PROBLEMOW NAJLPIEJ PRACUJE WLASNIE Z KAMERAMI SONY D8-DV-DVCAM....


czwartek, 14 lutego 2002, 21:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witka.
Moim zdaniem problem może leżeć w niezgodności karty z płytą ECS, które nie należą do najlepszych. Pracuję w serwisie komputerowym i mam trochę doświadczenia jeżeli chodzi o komputery. Można spróbować przełożyć kartę do innego slotu PCI. Przy okazji sprawdź na jakim przerwamniu pracuje karta i czy to przerwanie jest współdzielone z innym urządzeniem (Panel sterowania->System). Spróbuj doprowadzić do takiej sytuacji aby karta pracowała sama na osobnym przerwaniu. Podaj jeszcz e rodzaj chipsetu płyty głównej. Ja sam posoadam płytę Microstara na chipsecie BX i prostą kartę 1394 na chipsecie VIA i działa bez gubienia klatek.
Nara.


sobota, 4 maja 2002, 12:17
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 5 lipca 2002, 10:18
Posty: 16
Post Re. Fajer bajer ..
Instalowane wraz z oprogramowaniem Win98SE pliki direct X są w wersji 7.0 -7.1. Nie posiadają więc wspomagania formatu DV.
Aby uaktywnić wersję dirX 8.0 - konieczny jest stosowny patch.
Wersja 8.1- najlepiej angielska powinna rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam.
Jacek.


piątek, 12 lipca 2002, 16:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Miałem to samo. Gdy tylko włączyłem urządzenie DV to komputer od razu zwieszał się.
Problem był taki iż coś nie łączyło przy gniazdach kamery lub karty Dv wię zamieniłem kabel fire połączeniowy tych urządzeń i wszystko było ok.


poniedziałek, 15 lipca 2002, 10:46
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL