Teraz jest sobota, 22 września 2018, 05:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 DOBRA KARTA MATROX 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 grudnia 2007, 03:20
Posty: 7
Post DOBRA KARTA MATROX
No właśnie jaka polecacie karte matroxa oraz sprzet, ktory odpowiednio to pociagnie zeby z niej cos wykrzesac?
Słyszałem cos o pakiecie matrox + premiere 2.0?

_________________
Sony DSR 250P, Libec LS-55, Mic. At835ST,Panasonic WJ-MX20 Digital AV Mixer,


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 02:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
Witam, sam się zastanawiam nad kartą tego typu http://www.softstudio.com.pl/RTX2/home.cfm.html , ale czy kolego jeśli kupimy sobie takie karty i zamontujemy w naszych kompach to nie będzie tak, że ten komputer będzie wyłącznie służył do montażu. Nie zainstalujemy już żadnych innych sterów, programów, nawet z DirectXem będzie problem. Sterowniki Matroxa będą jedynymi słusznymi :mrgreen: (info. nie sprawdzone więc proszę kolegów o sprostowanie).

Pozdrawiam


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 10:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post 
Błądzisz kolego, nieświadomie i bez winy.
RT-x2 plus AP PRO 2.0 i pełen luz ze sterownikami. Zresztą, sterownik to sterownik.... miał by być sterownik Matroxa do NVidii?
Mam taki zestaw i właśnie w przerwach pomykam w Medal of Honor Airborne.
I luzik.

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 12:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 grudnia 2007, 03:20
Posty: 7
Post 
okej czyli Matrox RT.X2 ale teraz wymagania...
na pewno min.2 gb ramu, min duo core, hmm czy jak mam kilka dyskow to bedzie trzeba zamontować lepszy zasilacz? hmm ok 600W? no i jaka płyta głowna ??

btw (mnie właśnie chodzi o komputer do montażu, nie bede go zasmiecal jakimis NFSami;p, po prostu praca ma sie odbywac szybciej;])

_________________
Sony DSR 250P, Libec LS-55, Mic. At835ST,Panasonic WJ-MX20 Digital AV Mixer,


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 13:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Wszystkie informacje odnośnie kompatybilnych z RT.X2 podzespołów znajdziesz pod TYM LINKIEM
Sprawdzona konfiguracja na której kiedyś pracowałem to:

- Asus P5B
- Procesor Intel Q6600
- RAM DDR2 PC800 Patriot
- Karta grafiki ATI X1950 XTX 512 MB DDR4
- HDD SATA 80 GB na system
( lub większy, w zależności od upodobań )
- HDD SATA 500 GB do montażu
- Nagrywarka BD Plextor 900A
- Obudowa Chieftec model BH-02B-B-B z zasilaczem 450W ( lub jakaś inna, ale musi być GŁĘBOKA gdyż karta RT.X2 jest długa ! )


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 18:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
Fall'n photo napisał(a):
Błądzisz kolego, nieświadomie i bez winy.
RT-x2 plus AP PRO 2.0 i pełen luz ze sterownikami. Zresztą, sterownik to sterownik.... miał by być sterownik Matroxa do NVidii?
Mam taki zestaw i właśnie w przerwach pomykam w Medal of Honor Airborne.
I luzik.


Dzięki kolego za info, widocznie zostałem wprowadzony w błąd i dlatego błądziłem.
Człowiek się uczy całe życie. :mrgreen:


p.s. skończyłem AIRBORNa 3 razy genialna gra :twisted:
Pozdrawiam


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 18:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 grudnia 2007, 03:20
Posty: 7
Post 
okok dziekuje za info prawdopodobnie unikne nietrafnych zakupow;p

_________________
Sony DSR 250P, Libec LS-55, Mic. At835ST,Panasonic WJ-MX20 Digital AV Mixer,


wtorek, 11 grudnia 2007, 20:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Tanio karty Matroxa i nie tylko kupisz w Angli - Link do sklepu Jeżeli kupujesz na firmę to nie zapłacisz podatku VAT :lol: Interesuje Cię tylko cena netto + wysyłka do Polski. Przyklad: Karta RT.X2 z pakietem Adobe Premiere CS3 + Encore kosztuje 1.389 euro czyli licząc po kursie 3,56 za euro daje kwotę 4.945 pln z gwarancją EU. Transport do Polski to "wydatek" 25 euro ... Paczka leci 4 dni. Sklep sprawdzony.


wtorek, 11 grudnia 2007, 22:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 grudnia 2007, 03:20
Posty: 7
Post 
:) racja w pl dowiadywalem sie taka karta + AP ok 7000 wiec jest roznica, warto robic tam zakupy.

_________________
Sony DSR 250P, Libec LS-55, Mic. At835ST,Panasonic WJ-MX20 Digital AV Mixer,


środa, 12 grudnia 2007, 18:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post 
RT.X2 wymaga 2gb ramu... ale czy 100tka też? Sprawdź na stronie Matroxa wymagania.

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


niedziela, 20 stycznia 2008, 23:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post 
Uzywam RT X2 z AP CS 3 i Encore CS 3 na komputerze złożonym przez WAMM z Kielc od marca 2007r. Zestaw działa świetnie, możliwości olbrzymie, problemów żadnych. Polecam.


poniedziałek, 21 stycznia 2008, 15:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post 
slavid napisał(a):
Uzywam RT X2 z AP CS 3 i Encore CS 3 na komputerze złożonym przez WAMM z Kielc od marca 2007r. Zestaw działa świetnie, możliwości olbrzymie, problemów żadnych. Polecam.

Możesz podac dokładna konfiguracje kompa? Bo mi sie odświezanie bebechów szykuje.

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


poniedziałek, 21 stycznia 2008, 16:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post 
Mój zestaw został skonfigurowany niejako "specjalnie dla mnie", choc nie ma w nim niczego niezwykłago. Miałem jednak swoje oczekiwania i tak został zrobiony. Arek z Arturem robia takich zestawów wiele więc na pewno uzgodnicie szczegółowo co Ci potrzeba. Nie mam w tej chwili możliwości sprawdzenia swojej konfiguracji ale jutro moge podać szczegóły.
Pozdrawiam.
Sławek


poniedziałek, 21 stycznia 2008, 18:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post 
Byłbym dźwięczny... ;)

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


wtorek, 22 stycznia 2008, 15:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post 
mój zestaw do pracy z RT.X2:

Asus P5K, 4 GB DDR2 PC800, grafa ATI X1950 PRO 512MB/ HD 160GB SATA na system ( win XP SP2 ang. ) 2 x 500 GB SATA II na zrzut materiału, buda Eureka Thermalthake, zasilacz Tagan 580W napęd BD Plextor 900 i Plextor 810 SATA. Soft - AP CS3, AE, Encore, Edius 4.54,
Zero problemów :) Na zestaw czekałem jakis tydzien.
Zamawiałem w Tarnowie.


środa, 23 stycznia 2008, 08:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL