Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 03:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 kamera Sony PC10E- fire wire- system XP- JAK TO URUCHOMIĆ??? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post kamera Sony PC10E- fire wire- system XP- JAK TO URUCHOMIĆ???
Mam kamerkę z wyjście DV. Kupiłem kartę fire wire, podłączyłem. System XP widzi kartę, ale jakikolwiek program nie uruchamiam (videostudio, mooviemaker) to nie mogę zgrywać z kamery, bo jej nie widzi!!!! Jeśli ktoś już spotkał się z tym problemem i go rozwiązał, to PROSZĘ O POMOC, bo walcze z tym już kilka dni. Szukałem sterowników do kamery i karty 1394, ale nic nie mogę wykombinowąć. HELP!!!!!!!! :idea: :cry:


środa, 21 maja 2003, 09:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Na XP nie potrzebne są sterowniki do FireWire.Jeśli FireWire został prawidłowo zainstalowany w systemie to powinien być w menadzeże urzadzeń jako karta sieciowa 1394.Podłącz kamerę,załącz ją i w oknie mój komputer powinna pojawić się dodatkowa ikona "CYFROWE URZĄDZENIE WIDEO"albo coś takiego.I dopiero wtedy mozna rozpocząć zgrywanie.Jeśli nie ma tej ikony to są trzy możliwości:
-uszkodzony FireWire
-uszkodzony kabel połaczeniowy
-uszkodzona kamerka
Tu zostaje Ci metoda eliminacji.
Powodzenia.


środa, 21 maja 2003, 13:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Dzięki
Dzięki za odpowiedź, ale nawet nie mam gdzie sprawdzić, który z elementów zawodzi. Kabel i karta fire wire są nowe, więc powinny działać. Kamerkę kupiłem używaną, ale gość jej nawet nigdy nie podłączał do komputera. Będę coś kombinował. Jesteś pewien, że system powinien wykryć tą kamerkę, czy może ten model (a jest to starszy model) powinien mieć dodatkowe sterowniki? Może ważną informacją jest to, że podłączam to do laptopa przez kartę PCMCIA? Piotr


czwartek, 22 maja 2003, 17:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
To że FireWire i kabel są nowe to nie znaczy że są dobre.Zdarzają się buble.


czwartek, 22 maja 2003, 20:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Jeśli Twój FireWire ma kilka wejść to próbuj podłaczyć do innych.


niedziela, 25 maja 2003, 08:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Cześć.

Napisałem posta dla " gość " w temacie nie widzi DS-29.

Zajrzyj. Mam kontroler firewire na VIA i wpakowany do kompa z systemem WIN XP. Karte zobaczyły od razu , dgy podpinam kamerę to jest wydawany dźwięk systemowy i pojawia się mała ikonka na pasku zadań. To juz powinno wyjaśnić czy kamera jest widziana . Dalej poczytaj w moim poście jw.


piątek, 30 maja 2003, 13:52
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL