Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 23:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 wiele pyań 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2008, 16:20
Posty: 5
Post wiele pyań
a więc tak przeglądałem forum z godzinke i dostałem odpowiedź na wiele pytań ale chce sie upewnić. Albowiem mam zamiar pobawić sie w filmowanie w tym roku, moich kolegów w akcji na rowerach i mam takie pytanie mam kamere Sony DCR - TRV270E cyfrowahttp://www.e-cyfrowe.pl/kamery/p ... hp?id=1570
i zgrywałem materiał do tej pory z USb wiadomo szumy itp mam zamiar kupić port firewire najtańszy za 30 zł na alllegro i czy on mi starczy ???? czy jakość będzie o wiele lepsza jak na USB i czy nie bedzie szumów na ekranie ????. W tej chwili jak zgrywam materiał jest to mini DVD i po nagraniu na kompa zajmuje to bajeczne dużo miejsca czy da sie jakoś to konwertować przy zgrywaniu i czy nie odbije sie to na jakości???? jakiem programem zgrywać czy wystarczy ten dołączony do kamery ???? i jak uzyskać nasycone fajne kolorki wiem od kamery za troche lepiej jak 1000zł niema co sie spodziewać idealnych barw ale sie pytam jak to uzyskać czy przy zgrywaiu prze firewire bedą już nasycone czy trzeba jakiś program do obróbki lepszy czy jak ????
http://www.pinkbike.com/video/7287/ tu są kolorki extra u mnie to prawie sama szarość niejest ax tak źle no ale wiecie sami jak mozecie to napiszcie dzieki aha i jeszcze jak z tą kamerą czy sie nada jaka będzie jakość filmu czy może dużo zależy od programu jakim to si skleja ???? moze dajcie jakiś film wasz zrobiony podobną kamerą do tej pory filmowałem i zgrywałem usb ale postanowaiłe sie troszke bardziej pobawić w te rzeczy


za odpowiedzi dzięki wielkie PA


wtorek, 8 stycznia 2008, 16:48
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post 
Przez port DV bedzie lepiej, ale tą kamerką bedziesz miał zawsze szumy, kiedy nie będzie odpowiednich warunków oświetleniowych. Musi być jasno.

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


wtorek, 8 stycznia 2008, 20:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2021
Post 
No czytałeś, ale za dużo nie wyczytałeś. Lepszy obraz = lepsza kamera. A zgrywanie przez FireWire nic nie pomoże.


środa, 9 stycznia 2008, 10:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2008, 16:20
Posty: 5
Post 
więc pozostaje mi zostawić to i niema co sie bawić i kupować portu firevire tak? bo i tak jakość bedzie z pupy ?? no nic to dzięki więc chyba niebęde sie w to bawił a miałem taką ochote na nowa kamere mnie nie stać


środa, 9 stycznia 2008, 16:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post 
Cytuj:
No czytałeś, ale za dużo nie wyczytałeś. Lepszy obraz = lepsza kamera. A zgrywanie przez FireWire nic nie pomoże.

Na pewno pomoże. Tu jest szybszy transfer

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 9 stycznia 2008, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2021
Post 
W czym niby pomoże? Że obraz będzie lepszy? Może się nie znam :)


czwartek, 10 stycznia 2008, 10:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2008, 16:20
Posty: 5
Post 
hejka to jak wkońcu jest z ta kamera czy sie nada to filmowania nieprofesjonalnego :p chodzi mi o zabawe sklejanie fajnych filmów ale jeźli to ma być tak jak teraz że widac piksele i kolorki są mało nasycone to dam sobie spokój. ale jeśli nie wiem zrobie jakiś triczek np kupie karte i kabel firewire,i zastosuje w filmie te czarne paski na dole i górze \. Jeśli to poprawi jakość to napiszcie


czwartek, 10 stycznia 2008, 15:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4518
Lokalizacja: Tczew
Post 
Teraz to już marudzisz :wink: . Przechwyt przez firewire, filmowanie w dobrym oświetleniu, korekcja ewentualna w programie do edycji i zapomnijcie wyblakłe kolorki i inne takie nawet jak używasz Digital8 :D .
Jak byś jeszcze miał program w rodzaju Let'sEDIT, czy Procoder Express do kodowania zmontowanego w DV projektu do mpeg2, będącego podstawą DVD... eeech, ale i Ulead Video Studio wystarczy do utworzenia płytki DVD w jakości średniego programu kablówki.
PS Pytasz, pytasz, a zainwestuj w Firewire 30 zł. i w LINK na przykład.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 10 stycznia 2008, 20:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 stycznia 2008, 16:20
Posty: 5
Post 
no i o to mi chodziło dzieki wam za pomoc i pa


czwartek, 10 stycznia 2008, 21:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL