Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 04:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 RTX 100 co jest grane? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 19 lutego 2008, 01:22
Posty: 1
Post RTX 100 co jest grane?
Witam wszystkich formowiczów, powiem że jestem na tym forum zupełnie świeżo upieczoną. Ale nie o to chodzi. Razem z mężem filmujemy 8 lat zaczynało się od różnego sprzetu jak to się mówi do co raz lepszego. Mamy sporo zleceń i z tego się utrzymujemy /+fotografia/ pierwszą kartą jaką mieliśmy była DC 30 po przejściu na DV był zwykły kontroleer teraz kupiliśmy RTX 100. Podobnie było z oprogramowaniem od 5.1 do w chwili obecnej AP2. Lecz pojawił sie problem do tej pory montował mąż na AP i kontrolerze i chodziło to ale chcieliśmy trochę przyśpieszyć pracę więc zakupiliśmy RTX 100 i tu właśnie jest problem. Sama premiera przelicza szybciej /bez karty/ niż z tą RTX 100 nie mówie o efektach z samej karty przelicza je bez renderingu ale kluczowanie alpha key fotki z zdiętym przeplotem robi o jakieś 50-70% wolniej. Bardzo prosimy o podpowiedź.
Nasz PC to Intel P4 3,2HT, 4x320GB HD, 1,5 GB RAM, ATI Radeon 1600,
Płyta Gygabyte 865PE FSB800. Po za instalacją XTools właściwie niema co ustawiać, kartę przekładaliśmyw różne sloty 2,3 zalecany i bez zmian. W biosie HT również było włączone wyłączone i bez zmian czy to usterka karty, czy coś innego. Karta była zakupiona nowa zapakowana oryginalnie, a swoje efekty przelicza w RT. CO JEST. Bardzo proszę o jakieś porady. Pozdrawiam.


wtorek, 19 lutego 2008, 01:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post Re: RTX 100 co jest grane?
Myślę, że macie problem z konfiguracją komputera pod tą kartę.
Pracuję na RTx 100 - przy pracy na tej karcie renderowanie pojawia się dopiero gdzieś na 4 warstwie.
Wiele nie podpowiem - proponuję skontaktować się z firmą WAMM z Kielc. Oni są autoryzowanym dystrybutorem tych kart w Polsce. U nich właśnie kupiłem komputer z tą kartą i muszę powiedzieć, że są to ludzie kontaktowi i myślę, że napewno Wam pomogą.

_________________
hi-rek


czwartek, 28 lutego 2008, 23:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 00:11
Posty: 52
Lokalizacja: Brodnica
Post Re: RTX 100 co jest grane?
Witam kolego Hirek - mam do Ciebie pytanie odnośnie podglądu z tej karty na TV mam tez pytanie zakupiłem również takową kartę i mam mały dylemacik po na łożeniu filtrów video z AP2 /kilku/ mie mam również płynnego podglądu na TV - czy to tak się już ma - może, dzieje sie tak jak robie kluczowanie poprzez alpha key obraz się tnie na tyle że to zaden podgląd. Jeśli możesz coś więcej sie wypowiedzieć to bardzo proszę. Pozdrawiam.

_________________
E8400 Core Duo / ASUS P5K / 2x2GB DDR 1066MHz / Hdd 160GB + 3*320GB / NVidia GT9600 / Blu Ray - DVD-RW Pioneer / Chieftec 600W / Sony VX2100, FX1, FX1 ,PMX1/ RT.X2


sobota, 1 marca 2008, 01:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: RTX 100 co jest grane?
PiotrMk napisał(a):
Witam kolego Hirek - mam do Ciebie pytanie odnośnie podglądu z tej karty na TV mam tez pytanie zakupiłem również takową kartę i mam mały dylemacik po na łożeniu filtrów video z AP2 /kilku/ mie mam również płynnego podglądu na TV - czy to tak się już ma - może, dzieje sie tak jak robie kluczowanie poprzez alpha key obraz się tnie na tyle że to zaden podgląd. Jeśli możesz coś więcej sie wypowiedzieć to bardzo proszę. Pozdrawiam.

Zrób wpierw render karta kartą ale po nałożeniu kilku filtrów aby była płynność należy zrenderować :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


sobota, 1 marca 2008, 17:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 00:11
Posty: 52
Lokalizacja: Brodnica
Post Re: RTX 100 co jest grane?
Tak tylko że w samej premierce bez renderingu jest podgląd w RT /nie chodzi mi o render wiem że go należy wykonać/ ale podgląd w okienku premiery jest płynny. Natomiast w z użyciem projektu z kartą RTX100 to tnie na TV. Nie wiem czy rozumiesz.

_________________
E8400 Core Duo / ASUS P5K / 2x2GB DDR 1066MHz / Hdd 160GB + 3*320GB / NVidia GT9600 / Blu Ray - DVD-RW Pioneer / Chieftec 600W / Sony VX2100, FX1, FX1 ,PMX1/ RT.X2


sobota, 1 marca 2008, 23:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL