Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 18:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 CANOPUS DVSTORM2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post CANOPUS DVSTORM2
Mam kartę Canopus DVStorm2. Czy ktoś posiada spolszczenie do tej karty i jej oprogramowania?


czwartek, 29 maja 2003, 14:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re..
Witaj,
Polska instrukcja obsługi do tej karty będzie gotowa po 15.06.2003.
Właściwie dotyczyć ona będzie programu StormEdit oraz DVDWorkshopa.
Jeżeli masz jakieś problemy to pytaj.
Pozdrówka.


czwartek, 29 maja 2003, 21:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post CANOPUS DVSTORM2
Cześć!Do tej pory montowałem filmy liniowo i nie miałem żadnego problemu, ale teraz to wszystko jest dla mnie czarną magią. Mam problem z obrazem. Do komputera wchodzi ładny czysty ale po zgraniu na taśmę VHS jest beznadziejny, do tego są poziome i pionowe brzegi których nie potrafię się pozbyć. Obraz DVD jest gorszy od AVI. na dodatek jest jakby w stroboskopie.
Mój komp. to INTEL P4 2,4 Ghz, ASUS P4 PE/LAN 845 PE,
KINGSTONE 512DDR 2700, W&D JB 40 GB, W&D JB 120 GB,
ATI RADEON SAPHIRE 128 DDR
Z góry dziękuję za wszelką pomoc!


piątek, 30 maja 2003, 14:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post re
Witam,

Musisz mieć karte video z prawdziwego zdarzenia do montażu nieliniowego. Jeżeli używasz karty graficznej z wyjściami i wejściami analogowymi to obraz nie może być dobrej jakości. Powodem jest brak dobrych przetworników analogowych. Karty graficzne w swoim założeniu służą do gier, a brak overscanu (czyli czarna obwódka naokoło) to norma w tego typu urządzeniach. Poza tym brak sprzętowego wspomagania kompresji obrazu powoduje gubienie klatek przy pełnej rozdzielczości.

pozdrawiam


piątek, 30 maja 2003, 15:32
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post 
Przepraszam P.Piotrze...ale Alek pisze ze ma karte montazowa a nie graficzna do zgrywania wideo. !


piątek, 30 maja 2003, 18:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post CANOPUS DVSTORM2
Dzięki Arturoo! Faktycznie mam kartę video i graficzną. DVSTORM2 kosztowała mnie dość dużo więc jest chyba kartą z prawdziwego zdarzenia co jednak nie rozwiązuje moich problemów. Masz może jakiś pomysł jak je rozwiązać?
Pozdrawiam!


piątek, 30 maja 2003, 22:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post re
Przepraszam ale nie doczytałem do końca. Myśle że powinieneś sprawdzić podstawowe ustawienia typu rozdzielczość 720 na 576, ilość wyświetlanych klatek itp. Może masz obciętą rozdzielczość stąd te ramki? Nie wyobrażam sobie aż takich przekłamań obrazu nawet na dużo tańszej karcie. Na jakim oprogramowaniu w ogóle pracujesz? Jeśli do Adobe Premiere to przy eksporcie obrazu na DVD musisz sprobować ustawień upper i lower - kolejność wyświetlania półobrazów. Jest to szczególnie ważne przy DVD.

pozdrawiam


sobota, 31 maja 2003, 01:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
tematem posu była instrukcja do canopusa.....
tak dla przypomnienia...


sobota, 31 maja 2003, 10:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post CANOPUS DVStorm2
Szukam opinji na temat EDIUSA pod Stormen2 .
Moje doświadczenie z AP6,5 jast doosyć nieciekawe, a pzatym Edit Canapusa pracuje okolo 2 razy szybcjej .
Czy EDIUS też pracuje tak szybko .
Kupilem cały pakiet CANAPUSA oprucz EDIUSA cz XPLODE 3,5 i Album 1,4 bendą pracowały pod EDIUSEM .
Czy TitleDeko pośiada plagin na EDIUSA bo edycja napisów w Edicie jest mizerna a InsCriber dolączony do Ediusa jest słaby.
Do Ediusa dołączony jest sterownik z moich spostrzeżeń to ten san jaki stosuje Storm2 czyli 2.0
Na karcie znajduje się dwa złącza , jedno do Beja( panela5,25) do czego drugie instrukcja tego nie mówi???
DVcapture Canapusa nie po napotkaniu dropów na taśmie podczs skanowania przerywa podział na sceny dlaczego ???
Bardzo dzięki za pomoc. :roll: :roll:


piątek, 25 lipca 2003, 09:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
Witam,
Edius jest rewelacyjnym programem do edycji. Montuję na nim od kilku tygodni i jestem pod wrażeniem jego możliwości i stabilności.
Niestety nie zainstalujesz title deko, hfxa i wielu innych pluginów znanych z Adoba. Za to masz wbudowany Inscriber TitleExpres RT, efekty całkiem nowe i sporo (wszystkie RT) + pakiet Xplode. Dodam, że ProCoder jest teraz integralną częścią programu !
Z dodatków polecam Xplode,a 4, PhotoAlbum 2 oraz Imaginate (do animowania fotografii). Wszystkie te pluginy do Ediusa "chodzą" w RT.
Filtry są identyczne jak w StormEdit i w pluginach Canopusa do Premiere.
Trochę inny interface sprawia na poczatku małe problemy, ale dzięki dołączonej świetnie napisanej instrukcji szybko można się z tym uporać.
Program wymaga Windowsa XP (może być wersja polska).
Jeżeli jesteś znudzony pracą na Adobie (chociaż uważam ten program za bardzo dobry, a jego nowa wersja PRO już w sprzedaży od sierpnia...) to EDIUS jest ciekawą alternatywą.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 28 lipca 2003, 07:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post LINK URL
Cześć,

Czy ktoś z Was posiada LINK URL do programu:

EDIUS DEMO , EDIUS FULL VERSION, Crack,


z góry dziękuję za maila, lub na forum
arko@ftv.pl


środa, 24 września 2003, 18:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
Witam,
Ediusa (wersja DEMO) możesz zassać tutaj:
http://www.canopus.com/cc/demos/demo_edius.php
Jest już nowa wersja tego fantastycznego programu oznaczona nr. 1.5
Pozdrówka.


środa, 24 września 2003, 19:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: re
Witam.
Wspomniał pan wcześniej o tłumaczeniu programu StormEdit.
Gdzie można je nabyć. W Beiksie nie mają.


środa, 8 października 2003, 02:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Czy ten program EDIUS pracuje z kartą DV-500 DVD czy tylko tylko ze standardowym łączem cyfrowym DV


czwartek, 20 listopada 2003, 13:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Program EDIUS działa tylko z kartami Canopusa:
DVRaptorem RT2 MAX i DVStormem2. Nie działa z DV500 i żadnymi innymi kartami oraz kontrolerami FirWire.
Każdy kto kupił (lub zakupi) EDIUSA w naszej firmie dostanie instrukcję obsługi w j. polskim. Storm Edit będzie także przetłumaczony, ale jak na razie na "pierwszy ogień" poszedł EDIUS gdyż ma większe możliwości i jest bardziej skomplikowany od Storm Edita.
Pozdrówka.


czwartek, 20 listopada 2003, 21:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL