Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 15:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 PROSZĘ O RADE DV500 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 26 września 2008, 14:38
Posty: 9
Post PROSZĘ O RADE DV500
W MENADŻERZE MAM TAKĄ INFORMACJĘ NIE MOŻNA WŁĄCZYĆ " PINNACLE SYSTEM DV500 E4" CZY POTRZEBUJĘ JAKIEGOŚ STEROWNIKA STEROWNIKI POSIADAM Z 2005r ADOBE PREMIERE 6,5 NIC NIE MOGĘ NA TEN TEMAT ZNALEŹĆ PROSZĘ O JAKĄŚ POMOC


piątek, 26 września 2008, 15:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 530
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
a zainstalowanego masz SP2 dla XP, bo jeśli tak to źle (tylko SP1) do tego stery V4,5 - można ściągnąć z pinnacla i powinno brykać...

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


sobota, 27 września 2008, 10:34
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
Obecność SP2 w komputerze zawsze była nieporozumieniem (...)
Ostatnio kolega SylwekK nawet wyszukał tu komuś ostatnie najnowsze stery pod XP przeszukaj archiwum postów.
Osobiście sugeruję jeszcze instalację ostatniego DirectX.
Zamiast kombinować z deinstalacją SP2, co może się nie udać, lepszym wydaje się instalacja SP3, która rozwiąże wiele innych problemów z systemem.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


sobota, 27 września 2008, 12:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 26 września 2008, 14:38
Posty: 9
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
wgrałem xp+sp1 premiere 6,5 stery DV500_45_webinstaller +4,5a irq ustawiłem na 9 i dalej mam problem dv500 E4 Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10) ZAINSTALOWAŁEM AP. POTEM STERY JEDYNIE KARTĘ MIAŁEM W PCI W CZASIE WGRYWANIA AP.


środa, 1 października 2008, 16:45
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
Jako, że mój nowy komputer nie posiada już slotów ATA, chcąc dołączyć do niego stare dyski dokupiłem kontroler PCI/2XATA i w żaden sposób nie udało mi się go zainstalować, ani wskazując sterownik "na siłę", ani pobierając najnowszy z netu, wciąż wyskakiwał monit o tym, że urządzenie nie może działać prawidłowo błąd kod 10. Wypinałem wszystko co tylko siedziało w płycie głównej, aby wykluczyć konflikt z innym urządzeniem, przekładałem ten kontroler we wszystkie kolejno sloty mając nadzieję, że na innym "załapie", kombinowałem z przerwaniami itp, bywało, że system oznajmiał mi nawet uszkodzenie tego modułu - nie udało się.
Na starym kompie kontroler rozpoznany natychmiast dosłownie sam wciąga stery już nawet z systemu, więc byłem pewien, że jest dobry.
Ze skruchą i niesmakiem (bo nie jestem lamerem) poszedłem do znajomego właściciela sklepu komputerowego o poradę, powiedział mi, że rzadko, ale tak czasem bywa, że konflikt występuje już z samą płytą główną i jedyną radą jest wymiana tego kontrolera na inny, innego producenta, na innym "scalaku".
Tak zrobiłem, wymieniłem, wpiąłem go do kompa uruchomiłem i nawet nie zdążyłem zobaczyć jakie i skąd wciągnął sterowniki - chodzi.
Od tej pory wiedział będę, że coś może nie dać się zainstalować mimo wiedzy.
Nie wiem, czy moja opowieść coś Ci da, ale....
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 1 października 2008, 20:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 7 września 2008, 19:25
Posty: 66
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
Napisz jaki to był kontroler. Bo mam zamiar kupić i nie chciałbym kłopotu


piątek, 3 października 2008, 15:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
Konflikt był kontrolera z płytą, więc nie znaczy, że kupując taki sam bedziesz miał podobne kłopoty no chyba, że i płytę masz identyczną, no ale proszę bardzo:
kontroler
MINT PERIPHERALS
PCI 2X ATA 133 RAID
wymieniony na
Xpower ATA 133 RAID
ITE IT8212
płyta główna
Gigabyte GA-M52L-S3
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


piątek, 3 października 2008, 15:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
ziko napisał(a):
W MENADŻERZE MAM TAKĄ INFORMACJĘ NIE MOŻNA WŁĄCZYĆ " PINNACLE SYSTEM DV500 E4" CZY POTRZEBUJĘ JAKIEGOŚ STEROWNIKA STEROWNIKI POSIADAM Z 2005r ADOBE PREMIERE 6,5 NIC NIE MOGĘ NA TEN TEMAT ZNALEŹĆ PROSZĘ O JAKĄŚ POMOC

Też kiedyś wojowałem z tą dV500 jak zmieniałem procka i płytę główną.
Rok temu wstawiłem ją na płytę Gigabyte K8T800Pro i niech sobie tam siedzi, ponieważ działa stabilnie to nic już nie zmieniam.Procek na tej płycie to AMD Athlon 64 +3700.Próbowałem kilka płyt i nie na każdej było super.Ciekawe na jakiej płycie masz te problemy.Testuj, przestawiaj na inne PCI, może spróbuj z inną grafą,...powodzenia.


piątek, 3 października 2008, 17:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 530
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
No właśnie... płyta główna to jednak istotny element. Ja podpinałem swoją DV500 na dwóch różnych kompach. Zawsze z płytą ASUS pod Pentiuma i nigdy problemów nie miałem. Raz w życiu parę lat temu miałem AMD przez 2 dni ale programy, z których korzystałem jakoś nie mogły tego przeboleć... i wróciłem do Intela.

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


sobota, 4 października 2008, 10:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 26 września 2008, 14:38
Posty: 9
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
płyta msi 6702 v1,0 k8t neo
grafika fx5500 różne cuda do niej podpinałem i zawsze wszystko działało i nadal fajnie śmiga tylko ta karta pinnacle stawia opór


wtorek, 7 października 2008, 10:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 26 września 2008, 14:38
Posty: 9
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
myślę nad zmianą płyty procka i grafiki co radzicie kupić aby to wszystko działało tak jak należy proszę wyraźcie swoją opinię


wtorek, 7 października 2008, 10:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
Zastanawia mnie, dlaczego tak bardzo zależy Ci na pracy z tą kartą video, przecież zwykły kontroler za nawet już 30zł (z kablem i softem) pozwoli Ci pracować w taki sam, jeśli nie wygodniejszy sposób i gwarantuję, że z jego instalacją nie będziesz miał żadnych problemów. Podaj jeden powód, dla którego musisz pracować z DV500?
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 7 października 2008, 15:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 26 września 2008, 14:38
Posty: 9
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
bo ją mam
bo nielubię się poddawać
bo mam kamerę sony 8mm i sporo filmów do przechwycenia
i jakoś tak to sobie zaplanowałem a tu d....
może mi się wkońcu uda to wszystko zgrać nie tracąc zbytnio na jakości.


wtorek, 7 października 2008, 15:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 26 września 2008, 14:38
Posty: 9
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
przeskoczyłem e4 za to pojawił się problem dv500 overlay nie można włączyc urządzenia.


piątek, 10 października 2008, 11:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: PROSZĘ O RADE DV500
ziko napisał(a):
płyta msi 6702 v1,0 k8t neo
grafika fx5500 różne cuda do niej podpinałem i zawsze wszystko działało i nadal fajnie śmiga tylko ta karta pinnacle stawia opór

Czytałem w necie specyfikację Twojej płyty głównej, jest chyba na tym samym chipsecie co moja (Gibabyte K8T800 pro).Także teoretycznie powinno wszystko śmigać, kombinuj.Życzę powodzenia.

Obecnie mam DV500dvd+GeForce 6600 GT+Gigabyte K8T800 PRO.


piątek, 10 października 2008, 12:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL