Teraz jest środa, 26 września 2018, 10:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 3-Monitory! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 listopada 2008, 01:06
Posty: 28
Post 3-Monitory!
Witam...chcialem sie dowiedziec czegoś na temat podlaczenia 3 monitorkow! na jakiej zasadzie to sie odbywa? potrzebuje jakiegos TripleHead2G??? zalezy mi zeby na jednym monitorku miec full podglad http://www.videoequipment.com/images/matrox_RTX2.jpg ???? Czekam na odp i pomoc!


niedziela, 28 grudnia 2008, 13:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: 3-Monitory!
najprościej dwoma kartami graficznymi, ale to rozwiązanie matroxa 2go jest bardzo dobre i działa, sprawdzane z premiere,

pozdrawiam
Muchomor


niedziela, 28 grudnia 2008, 14:29
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4520
Lokalizacja: Tczew
Post Re: 3-Monitory!
Przy kartach Radeon jest to nawet warunek podstawowy, bo współczesne sterowniki Catalyst maja programowe ograniczenie do dwóch monitorów (lub monitora i telewizora), żeby nie robić konkurencji kartom Fire, tego samego producenta. Mogą to być dwa różne Radeony, nawet jeden może być karta zintegrowaną jak to ma miejsce w notebookach serii Puma na przykład. Jednak żeby Radeony pokazywały obraz inny na każdym z trzech monitorów, nie mogą być na ten czas połączone w CrossFire. W kartach Fire, Quadro do Nvidii i we wszystkich Matroxach sterowniki pozwalają na uzyskanie pulpitu rozszerzonego na try ekrany z jednej karty graficznej, o ile tylko ma ona fizycznie więcej niż dwa wyjścia na monitory. Nie wiem jak jest w tej chwili w GeForce Nvidii.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 28 grudnia 2008, 15:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: 3-Monitory!
maciekamator napisał(a):
Witam...chcialem sie dowiedziec czegoś na temat podlaczenia 3 monitorkow! na jakiej zasadzie to sie odbywa? potrzebuje jakiegos TripleHead2G??? zalezy mi zeby na jednym monitorku miec full podglad http://www.videoequipment.com/images/matrox_RTX2.jpg ???? Czekam na odp i pomoc!



Przy karcie Matroxa RT.X2 jest to bardzo łatwe do uzyskania.
Dwa monitory są podłączone do wyjść DVI-D Twojej karty grafiki ( nVidia, ATI), natomiast trzeci jest podłączany do wyjścia DVI-D które znajduje się na "śledziu" karty RT.X2. Z tego to gniazda uzyskujesz bezpośredni podgląd na to co wyedytowałeś w Adobe Premiere ... Tego gniazda nie posiadają wersje RT.X2 LE oraz RT.X2 SD.


niedziela, 28 grudnia 2008, 15:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 listopada 2008, 01:06
Posty: 28
Post Re: 3-Monitory!
jesli chodzi o karte czy warta jest tej kasy X2? czy cos innego dobrego poszukac jesli chodzi o $ max mam do wydania 7tys ....co sadzicie?


niedziela, 28 grudnia 2008, 19:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3-Monitory!
dwa radeony spiete w crossfire daja sie dowlonie konfigurowac na 4 monitory, 3 monitory i telewizor itd, tryb crossfire dziala tylko przy wlaczonym jednym monitorze po prostu, nie ma zadnego ograniczenia w sterownikach


poniedziałek, 29 grudnia 2008, 03:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: 3-Monitory!
Tylko spróbuj na radeonie tak skonfigurować kartę by mieć na wyjściu z niej podgląd z Adobe Premiere ... :lol: A pytającemu chyba o to chodzi skoro podaje linka do tej fotki:

http://www.videoequipment.com/images/matrox_RTX2.jpg


poniedziałek, 29 grudnia 2008, 11:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3-Monitory!
na 3 monitor mam puszczony podglad z karty montazowej z premiera, vegas konfiguruje sobie okna dowolnie, nie widze zadnego problemu :lol:


poniedziałek, 29 grudnia 2008, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: 3-Monitory!
a czy Premiere (w wersji dla Windows) ma mozliwość pełnoekranowego odtwarzania dodatkowym wyświetlaczu? raczej nie wiec tam zostaje opcja karty montażowej....

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 29 grudnia 2008, 13:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 listopada 2008, 01:06
Posty: 28
Post Re: 3-Monitory!
wiec jaka opcja pozostaje? tylko Matrox ? jesli chodzi o AdobE?


środa, 31 grudnia 2008, 16:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3-Monitory!
ja z Premierem uzywam karty Intensity Pro, dwa radeony daja mi 4 monitory do pracy a karta dodatkowo podglad po hdmi albo analogu na dowolne urzadzenie, poza tym firewire przez kamere na telewizor, praktycznie wszystkie mozliwe konfiguracje wchodza w gre


środa, 31 grudnia 2008, 16:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 listopada 2008, 01:06
Posty: 28
Post Re: 3-Monitory!
1. Jesli choodzi o nVidie moze byc x2? czy tylko ATI ?
2. Gdy robiz 4 monitory to dzieliz normalnie pulpit ale jak wykonasz full podgląd w Premiere na jednym z tych 4 monitorow


środa, 31 grudnia 2008, 16:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3-Monitory!
z Premiera podglad fullscreen daje mi karta intensity pro - po kablu hdmi jest podlaczony monitor(telewizor full hd) , nie wiem czy cos zmienili z wersji CS4 zeby dalo sie skonfigurowac podglad tak jak w vegasie, sprawdze w nowym roku


środa, 31 grudnia 2008, 16:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 listopada 2008, 01:06
Posty: 28
Post Re: 3-Monitory!
jeszcze pozostaje TripleHead :) ale zawsze lepiej miec karte :D niewiem jak to jest Aja ale cena tez <szok>


środa, 31 grudnia 2008, 17:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3-Monitory!
sprawdzilem , po problemie, Premiere CS 4 w playback prefs ma opcje ustawienia konkretnego monitora na pelnoekrnaowy podglad, moge sobie wybrac dowolny z mojego konfigu (oczywiscie poza tym podlaczonym przez karte montazowa )


środa, 31 grudnia 2008, 18:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL