Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 16:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Capture w DeLuxe "S8" nie działa ! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 czerwca 2003, 08:39
Posty: 4
Lokalizacja: Płock
Post Capture w DeLuxe "S8" nie działa !
Witam. To mój pierwszy post.
Kilka tygodni temu kupiłem Pinnacle Studio DeLuxe. Miałem sesję, więc dobrałęm się do niej dopiero teraz. Okazało się, że edycja działa, (sprawdzałem na filmiku demo) ale kiedy podłączyłęm kam. analoga (sprawną) i chciałem zacząć zgrywanie, odrazu wyskoczył mi błąd w stylu "Studio nie rozpoznało podłączenia. Sprawdź kamerę......." itd. W instrukcji obsugi doczytałem, że to wina źle zainstalowanej karty. Zły slot, czy coś tam, albo złych ustawień "jakiegoś" IRQ (?) w "jakimś" BIOSie. Nie mam pojęcia o co chodzi. Zapłaciłem kupe kasy i jestem wpieniony. Dodam, że nie jestem obstukany w komouterach. Chcę mieć tylko dobre nażędzie do edycji video, a tu od początku schody jak na Pałac Kultury.
Kto wie jak rozwiązać ten problem zdąbędzie moją dozgonną wdzięczność.

_________________
grotto


wtorek, 24 czerwca 2003, 08:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj
Po pierwsze napisz jaki masz system operacyjny.po drugie sprawdz W ustawieniach "Capture Settings", upewnij się, że wybrane jest: Studio AV/DV Analog.
W menadżer urządzeń karta jest zainstawlowana (cyfra jako kontroler OHCI zgodny z texas instrumental,analog w grupie kart wideo i dżwięku jako Studio AV/DV E4 i Studio AV/DV Overlay.Jeśli pozostają błędy w menadżerze urządzeń sprawdź przerwania IRQ i spróbuj przełożyć kartę Studio Deluxe w inny slot PCI (najlepiej na sam dół).Po zatym ściągnij sobie najnowsze sterowniki do studia i deluxa ftp://217.96.225.129/pub/sterowniki/deluxe/ - 2 wersja
ftp://217.96.225.129/pub/sterowniki/studio8/ -8_7_7c.exe
Pozdrawiam


wtorek, 24 czerwca 2003, 10:15
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 czerwca 2003, 08:39
Posty: 4
Lokalizacja: Płock
Post 
Witam ponownie Artur !
Serdeczne dzięki za wskazówki, ale mam nadzieję, że nie będę musiał z nich korzystac, ponieważ wczoraj oddałem kompa do mojego serwisu i powiedziałem że go odbiorę jak będzie działał :x :D. W końcu od tego są.
Domyślam się, że ty też korzystaż z karty Pinnacle,a i Studio 8. Gdybyś nie miał nic przciwko, to zadałbym Ci od czasu do czasu jakieś pytanko (na meila). Jeszcze raz Dzięki.
nara

_________________
grotto


środa, 25 czerwca 2003, 08:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Cześć
Nie ma problemu chętnie odpowiem (jak tylko będe znał odpowiedż) ,mój adres artmotyl@interia.pl
Pozdrawiam


środa, 25 czerwca 2003, 09:39
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL