Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 16:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 AverTV Studio 303 na WinXP+SP1 - problem z instalacją 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post AverTV Studio 303 na WinXP+SP1 - problem z instalacją
mam problem z zainstalowaniem w/w karty, sterowniki z płytki dołączonej do niej powodują zawieszenie systemu (całkowite), instalacja sterowników "uniwersalnych WDM" dała mi jedynie obraz, ale bez dźwięku, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć co zrobić, przekładałem już kartę do każdego slot'u PCI, nic nie pomaga :( :( :(


sobota, 28 czerwca 2003, 10:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
W winXp najpierw trzeba poczekać aż system wykryje karte. W menadżerze urządzeń jest widoczna jako kontroler multimediów. Kliknąc prawy i dać aktualizuj sterownik i reszte system wykona automatycznie...

Jaką masz konfigurację sprzętową?


sobota, 5 lipca 2003, 19:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
moja konfiguracja:

P4 2,4 GHzC (HT) na płycie Intela D865PE
LAN 1GB na płycie
dźwięk 5.1 na płycie
grafika ASUS GeForce 4 4800 TI VIVO
HDD SATA 120 GB
HDD 80 GB
CDRW LiteOn

tak właśnie było, ale niestety nic nie pomaga


niedziela, 6 lipca 2003, 10:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja mam Athlona 2k+ i Radeona 9000, resza tak samo...
Może przeinstaluj windowsa xp?


niedziela, 6 lipca 2003, 16:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
już to robiłem, nie pomaga, a nie może być tak, że VIVO gryzie się z tunerem?


niedziela, 6 lipca 2003, 20:33
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ja mam win XP i wszystko chodzi perfekcyjnie


czwartek, 10 lipca 2003, 16:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Drogi Gościu. Ja też mam XP i miałem przejścia. Czy działa ci teletext, zgrywanie w MPEG1 i MPEG2 w zadeklarowanych rozdzielczościach (MPEG2 przy 720x576)? W innym wątku napisałem, że pomimo ustawienia MPEG1 czy MPEG2 dostaję takie same objętościowo pliki. Mam Athlona 1700 i 256 MB RAM. Przy rejestracji procesor jest obciążony ponad 90%.


czwartek, 10 lipca 2003, 22:49
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 lipca 2003, 23:10
Posty: 2
Post ach ten dzwięk
Ja zainstalowałem tuner uzywajac sterów znajdujacych sie na plycie dostarczonej z tunerem. Dzwiek jest i w radiu i w tv. Ale jest inny problem: przy zgrywaniu obrazu z tv uzywajac softu producenta dzwiek i obraz oki,ale po nagraniu dzwieku z radia nic nie słychac. podobnie sie dzieje jak chce zgrac obraz i dzwiek przy pomocy np Blaze media pro obraz jest ale dzwieku nie ma. O co tu chodzi??


czwartek, 10 lipca 2003, 23:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 sierpnia 2003, 08:48
Posty: 1
Post To samo co wyżej
Mam podobny problem co Adam23Wroc. Jak ktos cos wie na ten temat nich napisze... Bede wdzieczny :?


sobota, 2 sierpnia 2003, 10:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 6 sierpnia 2003, 14:59
Posty: 2
Post 
Cześć,

Ja mam taki sam problem jak Zbylo. Komp wiesza mi się na amen. Robilem już dziesiątki reinstalacji systemu i dupa.
Co więcej u mojego brata , który ma praiwe identyczną konfigurację sprzetu (Dell Optiplex Gx270, P4 2,4 HT 800Mhz, 512MB 400MHz, 120SATA, DVD, XP Pro PL) ta karta się instaluje. jedyna róznica sprzetowa to to, że brat ma SB Live 5.1
Inna ciekawostka to to, że po przłożeniu jego dysku do mojego kompa soft się nie zawiesza.
Zauważyłem, że u mnie właczony jest Hyprthreding a u niego nie.
Może to HT ma wpływ na działanie lub nie tej karty.
Niestety u mnie po zdisable'owaniu HT system przestaje widziećdysk SATA...zupełnie już zgłupiałem....


środa, 6 sierpnia 2003, 15:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 lipca 2003, 20:36
Posty: 5
Lokalizacja: Polska
Post 
na stronie AverMedia pojawiła się w końcu nakładka na sterowniki do Studio 303, tylko czy ktoś to przetestował, bo ja niestety jestem na urlopie, ale niedługo wracam i chciałbym wiedzieć czy warto jeszcze popróbować czy kartę spakować i spuścić bez spadochronu z 10 piętra?

_________________
... a good image is better than thousands words ...


czwartek, 14 sierpnia 2003, 23:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 8 października 2003, 13:40
Posty: 6
Post 
Zobacz na stronie producenta http://www.avermedia.com.tw tam masz nowe stery od producenta 8)


czwartek, 9 października 2003, 08:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 20:58
Posty: 16
Post SP1 do kasacji
Witam.Miałem te same problemy ze sterami do karty a w szczegółności z dżwiekiem[po mniej wiecej 30sek zanikał].Problem odkryłem po długich męczarniach i znalazłem :SP1 powodował problemy.Po usunięciu zainstalowałem jeszcze raz sterowniki i jest ok.Jeżeli chodzi o zgrywanie materiału video polecam program PowerDirector najlepiej wersję 2.5 pro[większy wybór formatów kompresji]

Epox8rda3+
Barton 2500
512 dual chanel

na takim kompie zgrywam w rozdzielczości 720*576 25lk\sek 256kb mp3 [bez gubienia klatek]


czwartek, 9 października 2003, 21:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 8 października 2003, 13:40
Posty: 6
Post 
Wlasnie mam XP i nie mialem zbytnio preblemow z instalacja. Mowie tutaj o sterach z plyty. Gdy u mnie wykryl karte od razu zaczely sie pojawac inne urzadzenia (szesc nowych), ale powinno sie wszystko zainstalowac. Najwazniejsze abys mial po instalacji:
1. AVerMedia, AVerTV 303/403 Video Capture (Philips FM1216 4-in-1)
2. AVerMedia, AVerTV 303/403 Video Capture (Philips 4-in-1)
To sa najwazniejsze stery.


Zobacz na stronie producenta:


http://www.avermedia.com.tw
Na tej stronie zassij sobie stery, mianowicie:
1. AVerTV303_ PAL (SP1)
2. AVerTV303_SP3_Hungary(SP3)
3. AVerTV303Update(SP2)

Mam nadzieje ze Ci to pomoze 8)


czwartek, 9 października 2003, 21:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 1 listopada 2003, 19:26
Posty: 1
Lokalizacja: Zamość
Post AVerTV Studio 303
Koledzy od trzech dni męczę się ze sterami do averka.Kombinowałem ze sterami z plyty i z interku.Niestety-kompletna klapa.Nie mam wogule glosu.Kożystalem z rad zamieszczonych na forum, wszystko na nic.Mam winXP. Może coś przeoczyłem? 8O Proszę KOLEGÓW o pomoc.

_________________
Piotr


sobota, 1 listopada 2003, 21:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL