|
|
|
Teraz jest niedziela, 17 lutego 2019, 22:13
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 jak to pospinać??
Witam
Stałem się posiadaczem karty wideo pinnacle dc10+ i napotkałem pewien problem, nie wiem jak podłączyć pod nią wideo. Dysponuje dojsc starym analogowym wideo który ma z tyłu w sumie cztery wejscia/wyjscia na czincze ( audio out/in i video out/in), do karty dostałem dwa kable:
1. czincz z jednej strony i czincz z drugiej
2. dwa czincze z jednej i mały jack z drugiej
i zatrzymałem się na etapie, że niewiem jak to złorzyć do kupy
Jeżeli ktoś był by mi w stanie powiedzieć który kabelek i z którego miejsca w wideo ma prowadzić do karty dzwiękowej (SB live) i w które gniazdo ma być tam wetknięty, a który do pinnacle i do którego gnizada byłbym niezmiernie wdzięczny.
Pozdrawiam
Mazur
|
środa, 2 lipca 2003, 20:47 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Kable zakończone są kolorowymi wtyczkami ( kolory oznaczają funkcje, ale w starszym sprzęcie nie musi się to zgadzać
1. zółty - sygnał Video composit
2. czerwony - kanał R audio
3. biały - kanał L audio.
Z Twojego opisu wynika, że masz kabelek Video composit ( na obu końcach cinch) oraz kabelek audio ( dwa cinche i jack)
Ponieważ DC10+ nie ma wejść audio to kabelek kabelek audio trzeba podłączyć do jack'iem do karty dźwiękowej a jeden z dwóch cinch do Audio out magnetowidu ( albo obydwa jeżeli masz magnetowid stereo).
Kabel video to z jednej strony video out magnetowidu i z drugieju video in karty DC10+.
Powodzenia
|
czwartek, 3 lipca 2003, 09:41 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 spinanie
jak juz takie problemy sa na poczatku to nie chce myslec co bedzie dalej....rowniez zycze powodzenia
|
czwartek, 3 lipca 2003, 10:01 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Witam
serdeczne podziekowania dla MiPioSta
i do jas każdy kiedyś zaczynał mógłbym pokombinować samemu ale nie chialem na starcie rodupić czegoś w tej karcie czy w kompie bo sie poprostu nieznam i przyznaje się do niewiedzy, ale dzieki
Pozdrawiam
Mazur
|
czwartek, 3 lipca 2003, 10:42 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|