Teraz jest środa, 19 lutego 2020, 23:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Matrox RTX 100 Xtreme - POMOCY !!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
AMEN !!!


poniedziałek, 14 lipca 2003, 11:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam,

Właśnie od kilku dni walczę z tą kartą. Walczę bo kupiłem samą kartę a mam polskiego Win XP a nie widzi mi sie zmieniać tak odrazu bo uzywam legalnego oprogramowania. Ale juz mam kilka uwag które być może pomogą:

Media Tool i Adobe premiere wieszają się lub wykrzaczają jesli przy 512MB ramu mamy mniej niz 1GB wolnego miejsca na partycji swapowej.

Brak płynności przy podglądzie to wina sterowników do grafiki, nie zawsze najnowsze są najlepsze.

Jedyny problem to zgrywanie materiału z podziałem na ujęcia, mozna do tego zmusić AP 6.5 ???

Moja konfiguracja
PIV 2.4 GHz
MSI 845PE MAX
512MB
Geforce 4 MX 440 64
sieciówka slot 4
Matrox RT100 slot 5

Artur


poniedziałek, 14 lipca 2003, 13:11
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 maja 2003, 09:40
Posty: 8
Post RTX 100 Xtreme
Witam

Rozwiazalem problem. Wystarczylo wyjac tylko Audigy 2 Platinum i problem zniknal. Teraz uzywam zwyklego Live'a probemy juz sie nie pojawiaja.

PK


poniedziałek, 14 lipca 2003, 14:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Matrox
Prawda o Matroxie patrz:
http://www.filmowiec.pl/html/forum3/vie ... 1058130316


poniedziałek, 14 lipca 2003, 20:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Matrox najlepsza karta do montażu
Piotr Stępień jest najlepszy..!!
http://www.filmowiec.pl/html/forum3/vie ... 1058130316


poniedziałek, 14 lipca 2003, 20:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
RTX100 stawiam na Asus P4P800Deluxe jesli ktos ma jakies doswiadczenia prosze o podpowiedz jak skonfigorowac, co powylaczacJak narazie resetuje mi sie na okraglo i nie chce przliczac plikow gdzie sa uzyte filtry.
Pozdr.


wtorek, 15 lipca 2003, 18:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Po tygodniu walki wniosek mam taki OPROGRAMOWANIE KARTY JEST NIE DOPRACOWANE. Przyjzyjcie sie plikowi - digictrl, przynajmniej u mnie zawiesza AP z powodu nie wylaczenia dzialania. Wypada czekac na poprawiona wersje.
Pozdr.


czwartek, 17 lipca 2003, 21:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
Witam,
Co do ASUSA P4C800 Deluxe...
Dostałem takiego maila od firmy MATROX:
"... Raid controller?
While this is not officially recommended by Matrox, it may be worth seeing what other users have said about raid configuration.
http://forum.matrox.com/cgi-bin/rtx100/ ... ubb=search

To be assured of system compatibility I must refer you to the Matrox support website:
http://www.matrox.com/video/support/rtx ... c/home.cfm

Best regards,

Matrox Video
Mathew Labelle"

Ręce i nogi opadają na taki suport techniczny !
Mamy pytać użytkowników na forum jak im się pracuje z RAIDEM, naprawdę super porada techniczna !

RT.X100 do slotu nr.2, przerwanie na nr.9 można korzystać z dźwiękówki na płycie (jest całkiem niezła). HD systemowy + HD na sekwencje w MPEG-2 z pierwszej szelki kontrolera IDE (ważne !)
Dysk na sekwencje wideo + ew. nagrywarka DVD z drugiej szelki kontrolera IDE. Grafika - Matrox Parhelia zwana popularnie "parhem", G550 lub ATI 9500, 9600, 9700, 9800Pro (polecam) Procek min. P4 2,4GHz z HT + 2 x 512MB DDR min.Kingston (polecam Corsair'a)
Chodzi toto całkiem nieźle i stabilnie.
pozdrówka.


czwartek, 17 lipca 2003, 22:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 30 lipca 2002, 19:08
Posty: 42
Lokalizacja: Busko
Post 
Joe urbanie ile chcesz za RTX 100 byłbym chętny. Widzę panowie że trochę znormalnieiście i doszliście do wniosku ze Pc zawsze będzie sprawiał mniejsze i większe problemy. Napisałem o złożeniu pc-ta na dwóch prockach dzięki za podpowiedz teraz dodam że z kartą RTx100Xtreme czy też coś podpowiecie. Nadmienie że nie jest może zajebiście stabilna ale co tam da się na niej w miarę wygodnie pracować.Panie Piotrze Stępień czy mogłbym liczyć na kontakt, widzę że jest pan obyty z Matrox-em a ja chcę kupić już drugiego Rt- Xa. Napisałem wcześniej że wypróbowałbym coś innego ale nie będę ryzykował tym bardziej że wyczytałem że Matrox i Adobe mają współpracować przy tworzeniu nowego Adobe Premiere PRO, czy słyszał pan coś w tym temacie. Jeśli by pan mógł podać numer telefonu byłbym bardzo wdzięczny. Zibi. Zibi4busko@interia.pl


czwartek, 17 lipca 2003, 23:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 30 lipca 2002, 19:08
Posty: 42
Lokalizacja: Busko
Post 
Panie Piotrze czy pan przypadkiem nie pracuje w Soft Studio bo jeśli tak to czy możecie pomóc w poskładaniu kompa ale z własnych części. Mam propozycje dla pana Bogdana i pana Piotra obie karty są fajne i Conopus i Matrox nie dochodżcię się tyle. Szkoda czasu lepiej zająć się robotą ja właśnie skończyłem następne weselicho i mój kochany PC-et uwis tylko raz "zresetowałem" go i dokończyłem robotę, straciłem jakąś jedną minutę na ponowny rozruch maszyny(i chyba pujdę się z tego powodu powiesić) :D . Dłużej zeszło mi na napisaniu tego tekstu niż na problemach z systemem. Nie biadolić tylko robić PANOWIe to co do was należy. :D :D :D :D


czwartek, 17 lipca 2003, 23:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Lepiej nie skladaj komapa u p.Stempienia. Chyba, ze chcesz miec same problemy jak ja. P.Piotr dobrze wie o czym mowie.
Nie chce sie dosadnie wypowiadac, ale jak bedzie trzeba to to zrobie.


piątek, 18 lipca 2003, 09:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jak każdy sprzęt wysokiej klast RTX100 potrzebuje odpowiedniego sprzętu. Support techniczny Matroxa jest o wiele lepszy niż innych konkurencyjnych firm. Nie dziwie się im że zalecają wymiane niekompatybilnego sprzętu na inny. Im więcej nieprzetestowanego sprzętu tym więcej problemów. Jeżeli ktoś chce eksperymentować to niech nie narzeka na support Matroxa.
Trzeba brać przykła z Maca tam są dwie płyty główne na krzyż, kilka kart graficznych i nikt nie narzeka na stabilność.

Moje doświadczenia z RT X100 to kilkadziesiąt komputerów, ale trzymam się sprawdzonych rozwiązań i nie eksperymentuje na klientach.
Z nowymi sterownikami Xtreme stabilność karty jest bardzo duża.

Odnośnie Pana Mroza to też nie chce mówić dosadnie ale są klienci ,których niezadowoli żaden sprzęt. Żadna karta nie jest idealna i na każdym sprzęcie występują różne problemy. Ważne jest wsparcie techniczne i to że klient może zawsze liczyć na moją pomoc.
Jak to ktoś powiedział "w naszym serwisie robimy rzeczy niemożliwe ale po cuda prosze się zgłaszać do najbliższej parafii"

pozdrawiam


piątek, 18 lipca 2003, 13:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Uwaga na "lewe" posty !
Właśnie dostałem telefon od mojego klienta (chodzi o Pana z Sułoszowej) iż ktoś BEZ JEGO zgody podpisuje się Jego nazwiskiem i wypisuje różne bzdury na tym forum

Od dawna miałem podejrzenia a teraz wiem na pewno, iż większość GŁUPICH postów odnośnie mojej firmy pisana jest przez jedną i tą samą osobę.
Nie będę wskazywał palcem tej osoby (kto jest lepiej zorientowany na pewno sie domyśli) - ale ostrzegam jak to się powtórzy to podam do publicznej wiadomości kto sobie robi takie jaja.
Rozumiem że ktoś chce sprzedać swój produkt ale konkurencja też ma swoje granice. Ja nie stosuje takich chwytów , jeżeli coś pisze to podpisuje się swoim nazwiskiem.
Nie musze się uciekać do takich metod żeby coś sprzedać , jeżeli ktoś jednak musi tak robic to mu szczerze współczuje.
A swoja drogą nie kupiłbym niczego od osoby która na internecie udaje kogoś innego i stosuje takie "marketingowe" sztuczki.

pozdrawiam


sobota, 26 lipca 2003, 19:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Jak juz pisalem wystarczy sie zarejestrowac aby uniknac podszywania sie. Jesli ktos na forum pisze jako GOSC moze obwiniac siebie za takie sytuacje.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


sobota, 26 lipca 2003, 20:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Po dwoch tygodniach uruchamiania wkoncu moge zaczac pracowac, a wystarczylo tylko odciac kablowke od sprzetu.
Pozdr.


niedziela, 27 lipca 2003, 14:54
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL