Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 16:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 rtx 2le 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 3 sierpnia 2008, 10:28
Posty: 43
Post rtx 2le
Proszę o szczere opinie co do tej karty i współpracy z premiere cs 4


wtorek, 14 lipca 2009, 13:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: rtx 2le
Moim zdaniem szkoda kasy. Lepiej kup kompa na procku i7. Zainstaluj winde 7 64bit i 6GB pamięci. Do tego dobra grafa nVidii i będzie ślicznie :D


wtorek, 14 lipca 2009, 20:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: rtx 2le
Też się zastanawiam nad tą kartą, ale nie mogę namierzyć konkretnych testów tej karty. Wie ktoś gdzie mogę znaleźć testy tej karty??
tylko ja myślałem nad złożeniem podobnego zestawu
http://allegro.pl/item694248264_stacja_rt_x2_le_eureka_le_hit.html
Co o tym myślicie?
Ewentualna alternatywa/wy
Pozdrawiam
Redman


poniedziałek, 27 lipca 2009, 00:55
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 14:42
Posty: 94
Lokalizacja: Kraków
Post Re: rtx 2le
Używam pełnej wersji karty i powiem krótko, szkoda kasy, no chyba że dla samego premiera. Karta pracuje na i7/12GB dużo wolniej niż na standardowych presetach premiera. Jak załadujesz kilkadziesiąt klipów na timeline to czas reakcji na proste ripple delete to kilka sekund. Jedynie do krótkich form filmowych i tylko w HDV/DV bo nic innego karta nie obsłuży.

_________________
Pozdrawiam
Wojtek


niedziela, 2 sierpnia 2009, 21:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: rtx 2le
avision napisał(a):
Używam pełnej wersji karty i powiem krótko, szkoda kasy, no chyba że dla samego premiera. Karta pracuje na i7/12GB dużo wolniej niż na standardowych presetach premiera. Jak załadujesz kilkadziesiąt klipów na timeline to czas reakcji na proste ripple delete to kilka sekund. Jedynie do krótkich form filmowych i tylko w HDV/DV bo nic innego karta nie obsłuży.

Fakt, mając dobrą jednostkę PC z i7 na pokładzie nie warto kupować RTX2 le,
ale przy słabszych kompach...może?
Osobiście mam rtx2 + CS3,ale kupiłem dawno temu działa na kompie ze starym Intel Core 2 Duo.Przy składaniu nowego peceta już bym nie pakował się w matroxa.
RTX2 nie akceptuje avchd a podobno sam najnowszy Premiere CS4 tak.


poniedziałek, 3 sierpnia 2009, 10:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 14:42
Posty: 94
Lokalizacja: Kraków
Post Re: rtx 2le
Na dobrym kompie avchd montuje się zupełnie przyzwoicie na CS4, nawet filtry vitascene chodzą w rt.

_________________
Pozdrawiam
Wojtek


poniedziałek, 3 sierpnia 2009, 12:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 lipca 2009, 22:23
Posty: 65
Lokalizacja: Warszawa/Tarnów
Post Re: rtx 2le
APCS4 śmiga na i7, że aż miło. A jak ktoś lubi podgląd na zewnętrznym monitorku po HDMI to niech zakupi kartę Intensity PRO od BlackMagicDesign.
Koszt - 189 euro ! Matrox RT.X2 nie jest do niczego potrzebny :lol:


środa, 5 sierpnia 2009, 21:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 14:42
Posty: 94
Lokalizacja: Kraków
Post Re: rtx 2le
Do podglądu wystarczy sama gfx z drugim wyjściem na monitor. Jeśli masz monitor co najmniej 24" to podgląd masz w fullhd :) Podgląd ustawiasz w opcjach premiera na drugi monitor jako urządzenie zewnętrzne.

_________________
Pozdrawiam
Wojtek


środa, 5 sierpnia 2009, 22:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 7 sierpnia 2009, 02:01
Posty: 31
Post Re: rtx 2le
Osobiście nie polecam tej karty, jest zbyt słaba na swój koszt...

_________________
Panasonic AJ-SPX800E
Sony PMW-EX3
2 x Canon 5D MK. II + obiektywy
Mac Pro 2x3.2GHz Quad-Core Intel Xeon
3 x GTX 285
8 x 1,5TB Raid
16GB OCZ RAM1600MHz
3 x 3090WQXi
Final cut studio7 + motion4 + Soundtrack Pro3 + Color1,5 + Compressor3,5 + DVD Studio Pro4


piątek, 7 sierpnia 2009, 02:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: rtx 2le
Przyłączam się do opinii Ivamosa. Stosunek cena/jakość są za niskie. Jak dla mnie jednym z największych mankamentów jest totalnie do bani wsparcie ze strony producenta pokazujące co i jak wykorzystać. Brak filmów instruktażowych ukazujących "potencjalne" możliwości karty. Co z tego, że ma w cholerę ustawień i dodatków, jak wykorzystuje się ułamek tego, bo w większości presety to badziew. Może macie jakieś filmy instruktażowe, własne presety itp. Możnaby się powymieniać?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


niedziela, 23 sierpnia 2009, 19:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 14:42
Posty: 94
Lokalizacja: Kraków
Post Re: rtx 2le
Z wymianą presetów to dobry pomysł. Za czasów RT100 nawet sam Matrox postawił www z dodatkowymi efektami do tej karty tworzonymi przez userów. Do rtx2 chyba nic nie ma w sieci.

_________________
Pozdrawiam
Wojtek


poniedziałek, 24 sierpnia 2009, 00:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL