Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 05:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Storm 2 pro + edius 5 ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 września 2007, 18:30
Posty: 21
Post Storm 2 pro + edius 5 ?
Witam,

ostatnio zmontowałem sobie nowy komputer,

przełożyłem storma 2 ( nie hd storma) i zainstalowałem ediusa 5.

I tu moje pytanie: czy edius w ver. 5 współpracuje ze starszą karta strorm?

U mnie jej nie widzi, choć w systemie jest zainstalowana.

Z góry dzięki za podpowiedz.

pozdr


środa, 30 września 2009, 08:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 lutego 2005, 00:01
Posty: 32
Lokalizacja: Warmińsko-Mazurskie
Post Re: Storm 2 pro + edius 5 ?
Niestety DVstorm 2 pro pracuje tylko z Ediusem 2.x,3.x i 4.x. Piątki niestety nie wspiera, a szkoda :(

_________________
Arcio
-----------------------------------------
SONY VX2000E, DVStorm2, EDIUS 5.5, Win7


środa, 30 września 2009, 08:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 września 2007, 18:30
Posty: 21
Post Re: Storm 2 pro + edius 5 ?
dzięki,

pamiętam, że miałem problem z płynnością obrazu na ediusie ver.4.x jak wybierałem presety z dvstormem, z Generic OHCI nie było problemów.

Sprawdzę wszystko jeszcze raz, opiszę problem i poproszę Was o pomoc.


środa, 30 września 2009, 09:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 lutego 2005, 00:01
Posty: 32
Lokalizacja: Warmińsko-Mazurskie
Post Re: Storm 2 pro + edius 5 ?
Jeśli chodzi o płynność odtwarzania, to czasami pomaga zwiękrzenie wartości
PCI cas latency w biosie. U mnie przynajmniej pomogło.

_________________
Arcio
-----------------------------------------
SONY VX2000E, DVStorm2, EDIUS 5.5, Win7


środa, 30 września 2009, 12:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2003, 12:24
Posty: 81
Post Re: Storm 2 pro + edius 5 ?
odświeżę temat może ktoś coś doradzi.

Problem jak poprzednio - brak płynności- wyświetlanie pojedynczej klatki.

Kartę wpiołem w płytę asus P5K pro, w biosie nie mogę znaleźć opcji "PCI cas latency". Co mogę zrobić? Chociaż, żeby jedna klatkę na sekundę pokazywał.

pozdr


poniedziałek, 31 stycznia 2011, 14:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL