Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 02:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 GeForce GTX-260-896-TV-DD ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2008, 22:50
Posty: 24
Post GeForce GTX-260-896-TV-DD ?
Witam,
Jako ze moja wiedza dotychczas sprzętu skończyła się wraz z nadejściem ery pentium II proszę was o pomoc.

Właśnie składam kompa przeznaczonego pod montaż w cs4 i łączenie z 3d (maya i 3dsm).

Będąc w sklepie polecono mi taka kartę :
Gainward GeForce GTX-260 896MB DDR3 HDCP D-SUB HDMI 448bit HDTV DVI-Dual PCI-E (GTX-260-896-TV-DD)

Kod:
Producent chipsetu: NVidia
Typ chipsetu: GTX 260
Szyna pamięci: 448-bitowa
Rodzaj pamięci: DDR III
Zainstalowana pamięć wideo: 896 MB
Częstotliwość RAMDAC: 400 MHz
Taktowanie rdzenia: 576 MHz
Taktowanie pamięci: 1998 Mhz
Maksymalna rozdzielczość obrazu: 2560x1600 pikseli
Typ złącza magistrali: PCI Express X16
Urządzenia wejścia / wyjścia: wyjście TV
Złącze zewnętrzne:2x DVI
Obsługiwane standardy: DirectX 10, Shader Model 4.0, OpenGL 2.1
Dodatkowe informacje:Wersja z 216 jednostkami cieniującymi


Zależy mi na możliwości późniejszego rozbudowania sprzętu i pracy np. na III monitorach, bądź na II monitory i telewizor.
W niedalekiej przyszłości także praca na materiale HD.
(połączenie dwóch takich samych kart dual-linkiem zadzialalo by?)

Jak oceniacie taka kartę? W tym momencie karty za 6 raczej nie kupie.
Co możecie polecić aby pasowało do płyty głównej Gigabyte EP45-UD3LR?

Z góry dziękuje za pomoc, w tych kwestiach sprzętowych jak napisałem jestem kompletnie zielony. Jeśli potrzebujecie więcej informacji piszcie.


czwartek, 5 listopada 2009, 00:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: GeForce GTX-260-896-TV-DD ?
nie da sie tak pracowac , tylko dwa monitory(TV) mozesz sobie skonfigurowac z wyjsc geforcea
jesli wsadzisz dwie takie karty zeby miec 4-3 monitory lub dwa monitory i telewizor, karty nie moga byc spiete w SLI czyli poweru w maxie wiekszego nie bedzie

ja do konfiguracji 3-4 monitorow telewizory uzywam dwoch kart ATI sa spiete w crossfire, gdy pracuje w 3d z crossfire uzywam dwoch monitorow i podwojony (prawie) power karty , jak montuje przelaczam profil i mam 2 monitory i tv full hd

kolejne rozwiazanie to nowe karty ati obslugujace od reki 3 i wiecej monitorow ale nie testowalem

i jeszcze jedno, kupic tego geforcea do maxa , uzywac go z dwoma monitorami a do montazu kupic Intensity Pro, masz kodeki do montazu HD i wyjscei z karty po hdmi lub komponentach na telewizor


czwartek, 5 listopada 2009, 01:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: GeForce GTX-260-896-TV-DD ?
ile masz kasy na kartę?

jeśli poza montażem wchodzi w rachubę maja a jeszcze lepiej 3ds... to polecam quadro, generalnie dlatego, że są specjalne stery pod 3ds... quadro trochę kosztuje, ale warto kupić używaną z allegro, lub lepiej z ebay.usa ... jeśli jednak zdecydujesz się na geforce'a można spróbować rivatunerem zsoftmodować do quadro i wtedy te stery też będą działać... i na prawdę jest czad... a jak nie, powyżej masz już jedną poradę...

Pozdrawiam
Muchomor


czwartek, 5 listopada 2009, 03:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 16:41
Posty: 298
Post Re: GeForce GTX-260-896-TV-DD ?
A czy ktoś wgrał sobie taki softmode http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539

Pozdrawiam


czwartek, 5 listopada 2009, 08:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: GeForce GTX-260-896-TV-DD ?
ja wgrywalem w starych geforceach ale trzeba bylo zmieniac firmware karty, raz dzialalo a raz nie, nie wiem czy zadziala w przypadku nowych kart, pobawic sie zawsze mozna


czwartek, 5 listopada 2009, 10:52
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4573
Lokalizacja: Tczew
Post Re: GeForce GTX-260-896-TV-DD ?
Ciekawe jak się sprawdzą nowe AMD/ATI i ich EyeFinity - czyli możliwość podpięcia 3 lub 6 monitorów? Tu LINK przykład takiej karty nowej generacji. Do tej pory dla After Effect lepsza była doskonalsza obsługa OpenGL przez Nvidię. Teraz o ile DirectX 11 by coś wniósł do pracy z filmami...
No zobaczymy.
PS Do tej pory na ATI 3870 mam podpięte tylko dwa monitory - Benq 1920x1200 i iiamę 1280x1024.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 5 listopada 2009, 14:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2008, 22:50
Posty: 24
Post Re: GeForce GTX-260-896-TV-DD ?
Dzieki wszystkim za odpowiedzi,

Myślę bardzo intensywnie nad karta z tematu (Gainward GTX 260) i dokupieniu, zgodnie z sugestia, jescze w przyszlosci
czegos co traktuje jako wybajerzone FireWire (intesivity pro ;) )
http://www.c4i.com.pl/index.php?page=sh ... t&Itemid=1

Praca w tym momecie na 2 monitory (full hd) powinna isc dobrze na takiej karcie graficznej.

Aktualnie mam na wydanie okolo 700-800 zl na taka karte.

Sugerowany Przez Kotina Radeon tez wyglada dobrze tylko z tego co widze quda brakuje,

Zarowno wsrod Gainwardow jak i radeonow jest wiele kart z tym samym chipsetem, czy mozecie wskazac czy powinienem sie kierowac przy wyborze?

Jak wyglada takie podkrecanie zamiana sterow w karcie graficznej na quadro,
czy to bezpieczne dla kompa i karty? Jaki jest wynik takiej zamiany (jaka karta na wejecie i jaka wychodzi z podkrecenia?)


poniedziałek, 9 listopada 2009, 01:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: GeForce GTX-260-896-TV-DD ?
Intensity pro nie ma firewire


poniedziałek, 9 listopada 2009, 01:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2008, 22:50
Posty: 24
Post Re: GeForce GTX-260-896-TV-DD ?
Degenerado napisał(a):
Intensity pro nie ma firewire

Czyli jest to taka karta, ktora sprzetowo wspomaga dzialanie niektorych aplikacji i jest tylko takim "dodatkiem"?

Znalalzlem karte quadro NVIDIA QUADRO FX 3700 - 512 MB DDR3
wspomaga quda, co o niej myslicie? Ciezko mi porownywac wszystkie dane dostepne


poniedziałek, 9 listopada 2009, 01:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: GeForce GTX-260-896-TV-DD ?
to jest karta do montazu hd i w dol w kodakach blackmagic, ma hdmi in out i analogi , dziala z makiem i pecetem, z softem adoba, sonyego, FC, combustion

dzieki niej pracujesz z normalnym podgladem i wyjsciami, zwykla karta montazowa bez efektow RT (poza tymi ktore wyrabia twoj procesor albo karta graficzna oczywiscie)


poniedziałek, 9 listopada 2009, 02:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL