Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 08:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Karta DC30+ i stery do WinXP 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 11 czerwca 2003, 17:28
Posty: 5
Post Karta DC30+ i stery do WinXP
Witam,

Czy ktoś mógłby mi pomóc w znalezieniu sterów
do DC30plus pod WinXP? Na stroni Pinnacle można
się dowiedzieć że takowych nie ma i nie będzie.
Jednak jest strona w niemczech gdzie proponują
wersję driverów WDM 2.0 do DC30plus pod XP za opłatą.

Czy ktoś z forumowiczów posiada może takie stery i jak
one się spisują? Czy warto to kupić?

Obecnie karta chodzi mi na zcrackowanych sterach do DC10+
i system WinXP widzi ją jako DC10+. Niestety chodzi to nienajlepiej
- zgrywany obraz często się zacina, są jakieś krzaczki u dołu itp.

A może ktoś pracuje z tą kartą pod Win2000?
Jeśli tak bardzo proszę o sygnał jak to chodzi?

Pozdr


sobota, 19 lipca 2003, 09:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 sierpnia 2003, 10:52
Posty: 6
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Pozdrawiam.
Nabyłem stery do tej karty od Niemca Maika Boehmeke i karta widoczna jest w systemie .Grabowanie odbywa się za pomocą programu AMCAP ale nie jest to najlepsze rozwiązanie. Adobe Premiere nie widzi tej karty.Ulead Studio Pro 6.0 też jej nie widzi a powinna.Za pomocą AMCAP można grabować wizję bo dźwięk trzeba łapać za pomocą karty dźwiękowej.Raz to działa a raz nie tzn raz nagrywa się komplet a raz tylko dżwięk. Wybór należy do Ciebie .
Pozdrawiam.

_________________
Andrzejo


poniedziałek, 18 sierpnia 2003, 10:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam
Używam dc30 w XP ze sterami jakiejs niezależnej firmy i działa idealnie pod Studio 8 jako dc10+.
Na 2h materiałe niema żadnych asynchronów
-obraz bez żadnego "siania"-idealny.
-w studio widziane 3 wejścia 2 x composit, 1x svhs (zamiana jednego z wyjść na wejscie) 8O

Wady
-wyjścia nieaktywne więc niemożliwe zgranie na VHS
-dzwiek podawany przez line-in k.muzycznej

wnioski:
Aż dziwne że to działa :D


piątek, 5 września 2003, 21:58
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 sierpnia 2003, 10:52
Posty: 6
Lokalizacja: Wrocław
Post dc30
Jeśli możesz to podaj stronę tego niezależnego producenta to wypróbuję jego sterowniki pod xp.
Studio 8 próbowałem ze sterownikami od Niemca ale nie bardzo to działa.
Pozdarwiam.

_________________
Andrzejo


sobota, 6 września 2003, 11:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jak komuś to pomorze to tu jest o sterownikach do DC30 ale na MAC OSX.
pozdrawiam
FStyl


piątek, 12 września 2003, 09:21
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL