Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 04:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 klopot z Pinnacle Liqouid Edition 5.5 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 grudnia 2009, 12:40
Posty: 2
Post klopot z Pinnacle Liqouid Edition 5.5
klopot z praca programu Pinnacle Liqouid Edition 5.5
W trakcie digitalizacji materialu video, czasami w momencie jej rozpoczecia lub konczenia (- nacisniecia przycisku), nastepuje samoistnie restart komp.
Takie objawy wystepuja zamiennie, jednak nie zawsze, np. dopiero po zdygitalizowaniu kilku klipow, itp.
Po wstawianiu "efektow" pomiedzy klipami umieszczonymi na timeline efekt przybiera "poswiate" rozowo/fioletowa. pomimo ze renderowanie już się zakonczylo, obraz pozostaje rozowy
Podczas proby tworzenia plyty DVD, w zakladce "Burning" nie pojawia się nazwa zainstalowanej nagrywarki - Pionner DVD-RW DVR 106D ( widocznej i dzialajacej w np. w Studio 8, i w systemie.)
Reinstalacja progrmu Pinnacle z oryginalnej plyty nie daje efektow
Bardzo prosze o podpowiedz co w takiej sytuacji robic, gdzie tkwi blad. (Fransuas@Gazeta.pl)


wtorek, 22 grudnia 2009, 13:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4454
Lokalizacja: Tczew
Post Re: klopot z Pinnacle Liqouid Edition 5.5
Fransuas napisał(a):
klopot z praca programu Pinnacle Liqouid Edition 5.5
...gdzie tkwi blad.

Podstawowy tkwi w tym że nie podajesz na jakim sprzęcie, na jakim systemie i w jakim otoczeniu programowym ten program pracuje.
Dygresja: Liquid jest programem bardzo integrującym się z systemem i bardzo wrażliwym na kodeki, programy, "netframełorki", servicepacki i inne otaczające go elementy. Wymaga również sprzętu - szczególnie karty graficznej i dysków, według specyfikacji.
Teraz domysły - bo tylko to zostaje:
1. Za nowy Windows Media Player w systemie.
2. Za słaba / nie lubiana przez program karta graficzna / sterownik karty.
3 Za dużo kodeków w systemie.
PS Miejsca w internecie gdzie piszą po polsku o Liquidzie: LINK, LINK. Drugi Link wymaga rejestracji.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 22 grudnia 2009, 14:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 grudnia 2009, 12:40
Posty: 2
Post Re: klopot z Pinnacle Liqouid Edition 5.5
Podaje dod. inf.

System – windows XP Pro
plyta – P4C800/P4P800
procesor – Intel (R) Pentium (R) 4CPU 2,4 GHz
karta – Radeon 8500 (karta video Ieee 1394 (PCI ) Pinnacle Edition
pamiec – 2 GB RAM
dysk twardy – Samsung HD 103SI : partycja – system 40 GB i dokumenty 890
monitor – ViewSonic P225f
Windows Media Player wersja: 11.0.5721.5145

Pracuje z tym oprogramowaniem już kilka lat, wczesniej na Windowsie 2000, obecnie na XP. W trakcie modernizacji systemu, oprogramowanie bylo kilka razy instalowane. Podczas jednej z instalacji pojawil się komunikat ze oprogramowanie (plytka) zawiera wirusa, (informatyk powiedzial ze tak reaguje Microsoft i nie należy się przejmowac i dalej instalowac program.
Od tego czasu praca z Pinnacle sprawia mi masę klopotów.
Mieszkam w Warszawie czy możesz podpowiedziec jak „naprawic” program Liquida.
Fransuas@Gazeta.pl


środa, 23 grudnia 2009, 12:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL