Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 08:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Intensity Pro: problem z HDMI 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 grudnia 2009, 15:06
Posty: 7
Post Intensity Pro: problem z HDMI
Witam Wszystkich,

mam problem dotyczący karty Intensity Pro. Mianowicie, moja karta nie przechwytuje sygnału po złączu HDMI (in). Sprzęt był testowany na DVD z wyjściem HDMI, Play Station 3, konwerterze hardwarowym composite -> HDMI.

Komputer nie widzi sygnału mimo skonfigurowanych ustawień kanału przechwytywania na HDMI (panel Blackmagic). Korzystam z najnowszych sterowników z serii 5.4, a test był wykonywany na kilku programach do przechwytywania wideo.

Dodam, że złącza komponentowe oraz złącze HDMI (out) działają poprawnie.

Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem? Czy jest to wina karty, czy ustawień softwarowych ?
Będę wdzięczny za pomoc.


środa, 27 stycznia 2010, 00:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
a nie wina jakiś zabezpieczeń?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 27 stycznia 2010, 01:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 grudnia 2009, 15:06
Posty: 7
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
Jakie zabezpieczenia masz na myśli ?


środa, 27 stycznia 2010, 01:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
HDCP czy jakoś tak

z kamery wideo po HDMI działa Ci przechwyt?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 27 stycznia 2010, 01:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 grudnia 2009, 15:06
Posty: 7
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
Komputer nie widzi sygnału podanego z kamery przez złącze HDMI In.
Działa jedynie wysyłanie sygnału wideo z karty Blackmagic np. na telewizor.


środa, 27 stycznia 2010, 01:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
Jeśli w panelu sterowania viewtopic.php?f=30&t=29760 jako źródło wybrałeś HDMI Video & HDMI Audio, a Media Express nie przechwytuje, to może być uszkodzona karta :oops:
Co to za sterowniki 5.4?


środa, 27 stycznia 2010, 06:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 grudnia 2009, 15:06
Posty: 7
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
Oczywiście sterowniki 3.5.1.

Tak, ustawienia w panelu są prawidłowe. Dziwne, że część portów działa, a cześć nie.

Może jest jakiś problem w firmware, ale instalacja przebiegła bez problemu, a menadżer urządzeń nie pokazuje błędu. Blackmagic w menadżerze powinien pokazywać dwa urządzenia: jedno audio, drugie wideo ?


środa, 27 stycznia 2010, 12:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
otmar napisał(a):
Jakie zabezpieczenia masz na myśli ?

Zabezpieczony może być też sam film przed kopiowaniem (powielaniem),
Na stronie jednego sklepu w necie jest taka oto informacja na temat tej karty:

Uwaga: Karta przechwyci sygnał HDMI 1080i,720p, umożliwi jego

zapis (za wyjątkiem zabezpieczonych DRM treści) i jednocześnie

jest w stanie wypuścić sygnał albo po HDMI albo po HD komponent,

a nawet po YC,CV (PAL,NTSC). Karta jest w stanie dokonać

konwersji sygnału np. SD czy HD w górę jak i HD w dół.

Karta przechwyci również sygnały analogowe czy to komponent :

YUV lub YPbPr, CV,YC.

Źródło:
http://www.esklep.c4i.com.pl/index.php? ... t&Itemid=1


środa, 27 stycznia 2010, 13:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 grudnia 2009, 15:06
Posty: 7
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
Ten problem nie dotyczy moich testów, ponieważ sprawdzałem port HDMI (in) na zwykłej kamerze cyfrowej.

Problem z kartą są niezwykle rzadkie, ale w tym przypadku konfiguracja nie przynosi żadnych efektów.


środa, 27 stycznia 2010, 21:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
sprawdz sterowniki 2.4, 3.0 i 3.1 dokladnie w takiej kolejnosci
koniecznie pod windows xp, ktores z nich zmieniaja firmware na wlasciwy ale pod vista i win7 potrafi sie zatrzymac i wylozyc karte na amen


środa, 27 stycznia 2010, 22:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2010, 07:50
Posty: 7
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
Wczoraj dostałem to "cudo":(
I mam ten sam problem Vista (oraz 7) wykryły sterowniki.
Pinnacle 14 nie widzi karty, tak samo soft BlackMagica
nie pokazuje żadengo obrazu wejściowego.
Próbowałem dawać sygnał z Kamery (Sony HC9E) i też nic nie widzi.
Nie mam XP, a zresztą downgrade systemu aby działała karta,
chyba nie jest rozwiązanie?
Bo co będzie za 2-3 lata? A to nie jest karta za 50-100 zł.
Jak ostatecznie rozwiązałeś problem?


piątek, 30 kwietnia 2010, 08:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2010, 07:50
Posty: 7
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
OK. Sprawę załatwiłem. Działa. Trzeba się pomęczyć z ustawieniami trybu przechwytywania.
Ale mam kolejny problem.
Nie łapie po hdmi sygnału z dekodera TV kablowej (UPC).
Pewnie jest zabezpieczony. Ma ktoś może "pomysła" jak to rozwiązać?


wtorek, 4 maja 2010, 09:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
nie da sie :)


wtorek, 4 maja 2010, 09:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2010, 07:50
Posty: 7
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
Thx Degenerado.
Niestety takiej odpowiedzi się obawiałem.
:(
A jest jakaś możliwość zrzucenia programu który mam nagrany na dekoderze kablówki? :?:


wtorek, 4 maja 2010, 14:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 768
Post Re: Intensity Pro: problem z HDMI
Podobno się da kabelkiem iHDMI.
Nie sprawdzałem.


wtorek, 4 maja 2010, 18:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL