|
|
|
Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 00:44
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
to_cz
Nowy
Dołączył: wtorek, 29 lipca 2003, 12:09 Posty: 7 Lokalizacja: Krosno
|
 Proszę o poradę
Witam wszystkich, bardzo proszę o fachową pomoc.
Od dłuższego czasu posiadam kamerkę SONY Sony DCR-TR7100E - oraz komputer (Athlon 1200 Tb, 256MB, dysk Samsung 40GB 5200, płyta ASUS A7V). Niedawno doszedłem do wniosku że warto pobawić się montażem na komputerze więc dokupiłem bardzo tani zestaw: Billionton PCI Billionton DV zestaw do nieliniowej, cyfrowej edycji DV PC z kablem. Zoprogramowanie Ulead Video Studio 7 i podłączyłem kamerę. Wszystko jest ok gdyby nie to że kiedy chcę zrzucić obrac na dysk w najlpelszej jakości DV obraz "skacze". Proszę o pomoc jak ustawić komputer, jakie zainstlować stwrowniki ponieważ za cholerę nie mogę włączyć DMA dla mojego dysku w XP i jak ustawić program VideoStudio aby mozna było bezproblemowo zrzucić film na dysk. Z góry dzieki.
_________________ Wszystko powinno się upraszczać o ile to możliwe, ale nie bardziej. Albert Einstein (1879 - 1955)
|
wtorek, 29 lipca 2003, 12:33 |
|
 |
beton
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20 Posty: 285 Lokalizacja: Łódź
|
Witam.
Tryb DMA to podstawa bez tego nie poprawisz jakości zrzutu.
Zainstaluj sterowniki do płyty szczególnie te od kontrolerów IDE.Jeśli to również nie pomoże to wykonaj następujące czynności:
-Sporawdź w biosie,czy opcje DMA dla danych kanałów mają status Enabled.
-Sprawdź czy taśmy połączeniowe nie są uszkodzone.
-Odinstaluj kanały IDE i zrestartuj system.Po restarcie system zainstaluje je ponownie.
|
wtorek, 29 lipca 2003, 18:40 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|