Teraz jest czwartek, 19 kwietnia 2018, 12:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Nagrywanie z serato Video-sl jaką karte użyć 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 czerwca 2010, 12:28
Posty: 1
Post Nagrywanie z serato Video-sl jaką karte użyć
Witam!
sprawa dośc niespotykana bo żaden sklep ani stacjonarny i internetowy nie potrafił mi poradzić.

a wiec jestm DVJ'em nie mysić z VJ ani DJ.
a mianowicie gram imprezy z gramofonów i syetemu setrato skrecz live z dodatkowym pluginem video-sl, dzieki czemu nie gram zwykłych numerów tylko teledyski ktore miksuje .
przykład http://www.youtube.com/watch?v=Pa_32umrcrs

i chodz mi o ze bym chcial nagrywac to co miksuje {czyli to co sie wyswietla na monitorze , plazmach itp}

cały schemat podłączenia wygląda mniej wiecej tak http://rane.com/ttm57sl.html#gpm1_12 , ale zamiast żutnika , moga być plazmy czy monitor.


i czy i jak to zrobic ze np . zamiast plazmy lub innego urzadzenia moge podpiąc jakąs karte video(zewnetrzna np. na fire wire działająca pod mac i pc) z drugim komputerem co by mi zgrywała moje miksy
na żywo w dobrej jakości.

mam nadzieje ze jasno opisalme o co mi chodzi.
jeśli ktoś ma pojęcie jak to zrobic bede bardzo wdzięczny.


poniedziałek, 14 czerwca 2010, 12:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2006
Post Re: Nagrywanie z serato Video-sl jaką karte użyć
Z tego co widzę, to efekt końcowy jest wypuszczany przez drugie złącze karty graficznej, więc myślę, że karta Intensity Pro się nada.
http://www.blackmagic-design.com/products/intensity/


wtorek, 15 czerwca 2010, 16:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 724
Post Re: Nagrywanie z serato Video-sl jaką karte użyć
Nie jest Ci do tego potrzebna żadna karta.
Wystarczy program zrzucający ekran do pliku wideo.
Na przykład taki:
http://www.wisdom-soft.com/products/autoscreenrecorder_pro.htm
Program korzysta z różnych kodeków zainstalowanych w systemie,
możesz więc dobrać jakość jakiej sobie życzysz.


środa, 23 czerwca 2010, 12:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL