Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 15:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
 Karta grafiki i Premiere CS5 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Karta grafiki i Premiere CS5
Co prawda troche nie w temacie, bo chodzi mi o karte grafiki, ale...
Do niedawna pracowalem z premiere 1.5 + karta GeForce 7600 GT i nie czulem dyskonfortu, ale mam na dniach dostac Premiere CS5 wiec sciagnalem triala.
No i chyba karta jest za slaba...
Montuje wylacznie materialy DV i koduje je do MPEG2, wiec nie wymagam wydajnosci jak przy HD.
O jaka karte dusic szefostwo?
No i czy w sumie CS5 wykorzystuje pelne wlasciwosci kart grafiki, a jezeli to w jakim stopniu?

P.s.
Procesor Dual Core E5400 2.7 GHz
Ram - 4 GB (chyba trzeba by dodac wiecej?)
System Win 7 64bity

P.s2.
Jestem cieniutku jezeli chodzi o znajomosc hardware. :(


poniedziałek, 19 lipca 2010, 17:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
Co to znaczy, ze karta jest za słaba?
Na tym konfigu materiał sd powinien śmigać.
Przy czym czujesz dyskomfort?
Na dobrą sprawę, karty z CUDA w CS5 przydają się przy wymagających formatach HD i przy "efekciarstwie" :)

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 20 lipca 2010, 09:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
Przy AP 1.5 podglad na drugim monitorze byl plynny. Wlasciwie nie musialem renderowac malej ilosci przejsc czy efektow.
Przy CS5 zacina sie, rusza z lekkim opoznieniem...
Widac to szczegolnie gdy material jest dosc dlugi i ma sporo ciec z przejsciami.
Bez ciaglego renderowania sie nie obywa.
Zwalilem wine :) na grafike choc sadze, ze powiniennem dodac ramu.
Zapomnialem dodac, ze ta karta (gf7600) ma 256 MB ram.


wtorek, 20 lipca 2010, 10:35
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
Witam, tez chciałem się przyłączyć do tego pytania, adobe zaleca pod cs5 karte geforce GTX 285, czytałem na forum ze 260 tez chodzą, ale sa tez i nowe karty o symbolu 460 / 480. Czy ktos ma doswiadczenie z w/w kartami? Czy lepiej np. kupic 2szt 260 - 285 czy jedna 480?
Nie stac mnie na wywalenie 5 czy 7 tys na Quadro FX 4800 ale powiedzmy 2 tys mogę wyłożyć pod warunkiem ze bedzie to działac.
Czy praktycy mogli by sie wypowiedziec ?
Bardzo prosze o opinie.
Pozdrawiam


czwartek, 22 lipca 2010, 14:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
jak na razie to Mercury Engine obsługuje tylko 1 GPU w kompie wiec nie opłaca sie 2 kart kupowac

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 22 lipca 2010, 14:19
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
ok, w takim razie która z kart kupic, 285 czy 480 ? Rozbieżność w cenie to ok 400-500 zł, czy warto wydac tą różnice i bedzie lepiej - szybciej ?
Pzdr


czwartek, 22 lipca 2010, 15:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 763
Lokalizacja: Polska
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
Ja tylko tak w kwestii formalnej....żebyś się nie zapędził... mercury obsługuje tylko niektóre efekty, a nie wszystko co się wrzuci - bądź jest - do plugins.

_________________
OSX 10.12 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100 - GH2 - TascamDR07


czwartek, 22 lipca 2010, 21:59
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
Tak, wiem o tym, ale jak juz mam zainwestowac to chce senswnie wydac pieniadze, dlatego pytam o te optimum. Bo jak ma np. na GF-480 byc lepiej-szybciej niz na 285 no to wolę dołożyc te 400 zł.
Tylko teraz pytanie, czy pomiedzy tymi kartami jest jakas różnica warte tech kilku stówek?
Pzdr

Znalazlem cos takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=0lyJxBtQqMg
Co o tym sadzicie, bo wyglada ciekawie!


czwartek, 22 lipca 2010, 22:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 8 lipca 2010, 16:17
Posty: 41
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
Też oglądałem ten filmik na you tube przed zakupem karty ale wybrałem GTX 460 1gb 256bit. Śmiga jak trzeba. Na razie SD ale dużo efektów.Jest słabsza od gtx 480 ale mniej prądu bierze i mniej grzeje i jest dużo tańsza bo jest na nowszym CPU czyli GF104
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/GeForce_GTX_460_-_Fermi_zrobiona_jak_trzeba.-3129.html


sobota, 31 lipca 2010, 19:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
Czyli rozumiem ze Mercury Engine działa z tą karta?


niedziela, 1 sierpnia 2010, 16:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 8 lipca 2010, 16:17
Posty: 41
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
Działa.
Tylko ze trzeba zastosować
http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=522846351&blogId=533802682
Oczywiście w pliku cuda_supported_cards.txt ma być gtx 460. I działa.


poniedziałek, 2 sierpnia 2010, 00:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1507
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
kupiłem gtx460.zrobilem tak jak wyżej.
cmd-ok dalej tez ale premiere niestety karty nie widzi :evil:


Device: 00000000002BBDE8 has video RAM(MB): 768
Vendor string: NVIDIA Corporation
Renderer string: GeForce GTX 460/PCI/SSE2
Version string: 3.0.0

OpenGL version as determined by Extensionator...
OpenGL Version 3.0
Supports shaders!
Supports BGRA -> BGRA Shader
Supports VUYA Shader -> BGRA
Supports UYVY/YUYV ->BGRA Shader
Supports YUV 4:2:0 -> BGRA Shader
Testing for CUDA support...
Found 1 devices supporting CUDA.
CUDA Device # 0 properties -
CUDA device details:
Name: GeForce GTX 460 Compute capability: 2.1
Total Video Memory: 738MB
CUDA driver version: 3010
CUDA Device # 0 not choosen because 765MB are required, and 738MB are present.
Completed shader test!
Internal return value: 7

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 26 sierpnia 2010, 22:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
ale w crysisa pograsz na max detalach :)


czwartek, 26 sierpnia 2010, 23:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1507
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
taaaaaaa.jedyne w co grałem to w tetrisa i to dawno temu

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 26 sierpnia 2010, 23:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta grafiki i Premiere CS5
da sie bios sflaszowac z karty ktora u kogos dziala ? np. innego producenta ?
ja tak przewidywalem ze to tak wyglada z tym czitowaniem, chyba raczej kupie cienkie quadro oparte o fermi albo starego 285 gtx :)


czwartek, 26 sierpnia 2010, 23:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL