Teraz jest sobota, 22 września 2018, 09:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Jak najlepiej polaczyc ?? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 14:57
Posty: 4
Post Jak najlepiej polaczyc ??
Witam jestem nowy (zielony) w tym temacie posiadam Pinnacle Systems Studio 10 MovieBoard 500 PCI http://www.komputronik.pl/index.php/product/33020/Podzespo_y_PC/Karty_Video/Pinnacle_Systems_Studio_MovieBoard_PCI.html i magnetowid vhs z wyjściami Euro/RCA(Cinch) chciałbym zgrywać vhs->avi w jaki kablem najlepiej połączyć :?: i czy dźwięk będzie szedł przez kartę wideo?

Pozdrawiam


czwartek, 26 sierpnia 2010, 13:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Jak najlepiej polaczyc ??
ta karta nie ma karty dźwiękowej wiec audio musisz podłączyć do wejścia line w twojej karcie dźwiękowej.kiedy uruchomisz studio w parametrach ustawiasz- movie studio- wejście vhs-włączasz wideo i jeśli wszystko ok to zacznie ci miga wskaźnik audio- dostrój żeby nie było przesterów. jeśli nie mruga to w parametrach karty dźwiękowej wejdź w opcje nagrywanie i ustaw wejście line na aktywne.
mam te kartę od roku i dopiero wersja 14 studio przy nagrywaniu z vhs nie gubi synchronizacji audio z video-przegrywaj po godzinie z kasety

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 26 sierpnia 2010, 14:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 14:57
Posty: 4
Post Re: Jak najlepiej polaczyc ??
WIELKIE DZIEKI :!: :D


czwartek, 26 sierpnia 2010, 14:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 14:57
Posty: 4
Post Re: Jak najlepiej polaczyc ??
Jeszcze mam pytanko dotyczące przewodu w jaki sposób połączyć znalazłem coś takiego dobry będzie :?: http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa=oferta/22/2275.dat
Czy może zastosować 2 przewody jeden do obrazu pojedynczy przewód RCA a drugi do dźwięku http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa=oferta/42/4240.dat :?:
Które rozwiązanie lepsze?


sobota, 28 sierpnia 2010, 10:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2020
Post Re: Jak najlepiej polaczyc ??
Nie masz magnetowidu S-VHS, więc dlaczego nad kablem SCART-S-Video się zastanawiasz?
Coś takiego:
http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa ... 2/2265.dat
Tylko, że ten kabel jest przystosowany do przesyłu sygnału do gniazda SCART, a nie odwrotnie, więc samemu trzeba by przerobić, albo znależć wersję z przełącznikiem. Albo kupić ten drugi kabel do audio i do tego pojedynczego cinch-cinch do video.


poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 22:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 14:57
Posty: 4
Post Re: Jak najlepiej polaczyc ??
WIELKIE DZIEKI :!: :D


czwartek, 2 września 2010, 18:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL