Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 04:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Karta z min. 4 wyjsciami wideo ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 09:58
Posty: 8
Post Karta z min. 4 wyjsciami wideo ?
Witam

Poszukuje rozwiazania nastepującego problemu :

Potrzebuje program + kartę najlepiej na USB (laptop) - zestaw ten powinien pozwolić mi wypuścić obraz na min 4 kanałach. Na zasadzie na timeline A wrzucam sobie film na timeline B wrzucam inny film na timeline C jeszcze inny a na timeline D wrzucam np plansze z tekstem i moge wykonac podstawowe operacje typu : wypuscic obraz na kazdy kanal, sciemnic go ew wrzucic na timeline drugi film i zrobic pomiedzy nimi przejscie.

Czy cos takiego jest mozliwe ?

Pozdrawiam
Starfire


niedziela, 12 września 2010, 01:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta z min. 4 wyjsciami wideo ?
tylko w erze


niedziela, 12 września 2010, 23:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Karta z min. 4 wyjsciami wideo ?
na co ci laptop-zapewne jakiś z kolegow ma w szafie stary mikser

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


niedziela, 12 września 2010, 23:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 09:58
Posty: 8
Post Re: Karta z min. 4 wyjsciami wideo ?
No ale mikser to tak czy siak musze miec zrodla - w ilosci np 4 szt. czyli 4 laptopy - a tego chce sie pozbyc bo to bardzo nie wygodne jest.


poniedziałek, 13 września 2010, 07:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Karta z min. 4 wyjsciami wideo ?
Laptop, który obsłuży 4 strumienie video. Hmmm... a o jakiej jakości rozmawiamy?

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 14 września 2010, 10:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 09:58
Posty: 8
Post Re: Karta z min. 4 wyjsciami wideo ?
jakosc video PAL zreszta moze to byc komputer stacjonarny - mozna przeciez zabudowac w case i tez bedzie mobilny.

Czyli generalnie rozwiazanie takie nie istnieje?


wtorek, 14 września 2010, 11:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Karta z min. 4 wyjsciami wideo ?
Może i istnieje, ale z całą pewnością wymaga kilku detali. Np. szybkich dysków twardych (nietrudno sobie wyobrazić 4x strumień DV PAL + standardowy systemowy ruch danych ). Poza specjalistycznym oprogramowaniem, które wierzę, że pewnie znajdziesz w necie, chyba trzeba poszukać u Matroxa takich kart graficznych obsługujących wielomonitorowe stacje graficzne.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 14 września 2010, 12:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 768
Post Re: Karta z min. 4 wyjsciami wideo ?
starfire napisał(a):
Poszukuje rozwiazania nastepującego problemu :
Potrzebuje program + kartę najlepiej na USB (laptop) - zestaw ten powinien pozwolić mi wypuścić obraz na min 4 kanałach. Na zasadzie na timeline A wrzucam sobie film na timeline B wrzucam inny film na timeline C jeszcze inny a na timeline D wrzucam np plansze z tekstem i moge wykonac podstawowe operacje typu : wypuscic obraz na kazdy kanal, sciemnic go ew wrzucic na timeline drugi film i zrobic pomiedzy nimi przejscie.

Czy cos takiego jest mozliwe ?


Nieco futurystyczna? Niszowa? Ale ciekawa koncepcja. Trzy problemy.
1. Podłączenie "n"- monitorów
2. Zarządzanie nimi
3. Miksowanie w obrębie "kanałów"

Pierwszy problem: zewnętrzne karty graficzne. Robi coś takiego "USBGEAR"
http://www.usbgear.com/USBG-DVI2.html
Albo takie ustrojstwo od DELLA, rozszerzenie na DisplayPort
http://accessories.euro.dell.com/sna/products/wy%C5%9Bwietlacze/productdetail.aspx?c=pl&l=pl&s=dhs&cs=pldhs1&sku=482-10001

Drugi problem: rozwiąże pewnie aplikacja DRUTECHu
http://www.drusoftware.com/drusoftware/
albo podobne rozwiązanie REALTIMESOFT
http://www.realtimesoft.com/ultramon/

Trzeci problem: pisałem już kiedyś o wirtualnych mikserach. Jest kilka takich programów, np:
http://dv-mixer-pro.gapsoft-corporation.qarchive.org/
Musiałbyś sprawdzić, które z takich programów pozwalają otwierać niezależne okna.
Wiesz już czego szukać - to powodzenia w Googlach.


środa, 15 września 2010, 16:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL