Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 03:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 BlackMagic Design Intensity Pro czy coś innego pod HD? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 17 sierpnia 2010, 23:08
Posty: 19
Post BlackMagic Design Intensity Pro czy coś innego pod HD?
Witam,
zamierzam składać nowy komputer do obróbki video w HD.
Obecnie robię ma matroxie RTX 10
w Adobe Premiere 1.5.
Chciałbym złożyć komputer pod HD,
zastanawiam się nad wyżej wymienioną kartą,
Są tu jacyś użytkownicy tych kart?
Chciałbym poznać wady i zalety.

Co wogóle warto wybrać pod HD?

Pozdrawiam.


sobota, 11 grudnia 2010, 11:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post Re: BlackMagic Design Intensity Pro czy coś innego pod HD?
może to Ci nieco rozjaśni obraz: viewtopic.php?f=30&t=32738 (kilka s. i szukajka pokazała np: to, warto jej używać)

w kwestiach BM pytaj kolegi Degenerado


pozdro


sobota, 11 grudnia 2010, 11:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: BlackMagic Design Intensity Pro czy coś innego pod HD?
wszystko zalezy jakie materialy , w jakiej kompresji chcesz montowac, jaki program chcesz uzywac i na koniec docelowo w jakiej postaci i gdzie leca materialy


poniedziałek, 13 grudnia 2010, 01:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: BlackMagic Design Intensity Pro czy coś innego pod HD?
Ja też mam w/w kartę.
Pod Premierem daje bardzo przyjemny podgląd. Wysoka jakość, i niezły komfort pracy, gdy np. masz jeden lub dwa ale mniejsze monitory, i dużego LCD/PLD (HD 1080p) na ścianie.
Ponadto to niezła karta We/Wy. Ma zarówno komponent (i kompozyt rzecz jasna) jak i HDMI. Dostajesz z nią kodeki BM YUV 8 i 10bitów, jak i MJPEG. Nic nadzwyczajnego, ale prawie rok na nich jechałem i jakoś przeżyłem.
Są jednak lepsze kodeki (na moje oko np. CineForm - jakość, jak z YUV, a znacznie mniejsze pliki).
To jednak tylko karta we/wy. Samego procesu renderowania nie wspiera. Ponadto nie wiem, jak ona się dogada z Premiere starszym, niż CS4. U mnie ruszyła dopiero po zainstalowaniu poprawki 4.0.2 na CS4.
Pod CS5 pracuje normalnie.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


poniedziałek, 13 grudnia 2010, 21:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post Re: BlackMagic Design Intensity Pro czy coś innego pod HD?
MKmagic napisał(a):
Samego procesu renderowania nie wspiera. Ponadto nie wiem, jak ona się dogada z Premiere starszym, niż CS4. U mnie ruszyła dopiero po zainstalowaniu poprawki 4.0.2 na CS4.
Pod CS5 pracuje normalnie.



Bez problemu działam na CS3, przestało działać po najnowszej aktualizacji BM (3.9.1). Wiec pozostaje działać do wersji 3.7.3. (3.8 nie sprawdzałem)

pzdr


wtorek, 14 grudnia 2010, 00:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL