Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 04:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 października 2010, 18:55
Posty: 14
Post Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
Witam ,mam nową kartę wideo Intensity Pro ale mam problem z przechwyceniem wideo na komputer i wysłaniem obrazu na telewizor,próbowałem łączem hdmi i component ,kombinowałem rożne ustawienia w panelu sterowania i w samym programie Blackmagic Media Expres ale obrazu nie przechwytuje i nie wysyła jest czarny obraz,może ktos na forum wie jak skonfigurować ta kartę. Z góry dziękuje za pomoc.Pozdrawiam.


piątek, 21 stycznia 2011, 02:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
musisz wiecej szczegolow podac, z czego sygnal, na co sygnal, jakie sterowniki, czy firmware zmieniany, jaka winda

generalnie filozofii nie ma zadnej, ustawiasz w panelu sterowania i musi dzialac, jak nie dziala to moze zainstalowales sterownik ktory firmwareu nie zmienia na nowszy a bez tego nic nie ruszy, wtedy trzeba kolejne w dol testowac i jak trafisz na taki ktory zmini firmware to dopiero potem zainstalowac najnowszy... ale to gdybanie


piątek, 21 stycznia 2011, 03:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 października 2010, 18:55
Posty: 14
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
Witam,próbowałem na windowsie xp sp2 przechwytywać z magnetowidu vhs na komputer korzystając z połączenia przez component i w druga stronę wysyłać sygnał z komputera na telewizor przez hdmi i też nic ,robiłem to analogicznie na systemie windows 7 x64 altimed i sytuacja jest taka sama.


piątek, 21 stycznia 2011, 10:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
to wejdz w pdfa z manualem i zobacz podlaczenia, komponenty uzywa sie do komponentow wychodzacych z kamery na przyklad a nie starego vhsa, na samym koncu pdfa masz schemat narysowany co gdzie poprawnie podlaczyc


piątek, 21 stycznia 2011, 10:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 października 2010, 18:55
Posty: 14
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
Witam,z magnetowidu mam tylko wyjście euro złącze i założyłem przejściówkę na komponent czyli trzy czincz kolor niebieski ,czerwony ,zielony a gdzie szukać tego schematu na pdfie? Pozdrawiam.


piątek, 21 stycznia 2011, 11:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
tutaj masz jak podlaczyc zwykly chinch
w instrukcji pdf wszystkie podlaczenia sa kolo 63 strony


Załączniki:
ipro.jpg
ipro.jpg [ 28.4 | Przeglądane 232 razy ]
piątek, 21 stycznia 2011, 14:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 października 2010, 18:55
Posty: 14
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
Witam, mam podłączone wszystko jak na schemacie a niestety karta nie przechwytuje obrazu i nie wysyła,pomyślałem a może coś w biosie trzeba przestawić odnośnie pci express ? Pozdrawiam.


sobota, 22 stycznia 2011, 07:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
a w control panel ustawiles wejscie na analog ?

jesli tak i teoretycznie wszystko jest dobrze to tak jak pisalem wczesniej, sprawdzaj sterowniki starsze jak masz najnowszy a jesli instalowale z plyty to nowsze ze strony


sobota, 22 stycznia 2011, 10:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
Rzuciłeś się na komputer, bo jest skomplikowany i jest w czym grzebać. A przyczyna - wg. mnie - jest prostsza.

Jaki masz magnetowid?
Mało który magnetowid miał wyjście komponent.
Praktycznie tego formatu w konsumenckich magnetowidach sie nie używało.

Używane były kompozyt i S-Video (tylko w S-VHS, stąd czasem mylnie S-Video nazywane było wyjściem S-VHS).
Spróbuj przejściówkę Euro-Kompozyt (wizja, to żółty).

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


sobota, 22 stycznia 2011, 14:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 października 2010, 18:55
Posty: 14
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
Witam,wejście (input) ustawiałem na wszystkie możliwości : hdmi video& hdmi audio , hdmi video & analog rca audio, component video & analog rca audio, composite video (Y In) & analog rca audio, s-video & analog rca audio.Wybierałem wszystkie opcje i na żadnej karta nie działa jeżeli jestem na win xp bo na windows 7 x64 bit nie mogę znaleźć panelu kontroli.Sterowniki mam natomiast najnowsze ze strony,mam jeszcze na płycie , które były razem z kartą ,najpierw usunąć te najnowsze z komputera tylko przez dodaj usuń program czy czyścić rejestr i potem wgrywać te sterowniki z płyty? Pozdrawiam.


sobota, 22 stycznia 2011, 15:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
To może przypomnę:
MKmagic napisał(a):
Rzuciłeś się na komputer, bo jest skomplikowany i jest w czym grzebać. A przyczyna - wg. mnie - jest prostsza.


Zostaw na razie kartę. Upewnij się, że na kablu z magnetowidu rzeczywiście masz sygnał. Masz może możliwośc przewód komponent wpiąć (np. w telewizor) i uzyskać pewność, że ten sygnał wychodzi?

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


sobota, 22 stycznia 2011, 15:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
Nie chcę Cię martwić ale wygląda na sypniętą. Sprawdź ją na innym komputerze, ale w żadnym razie nie pchaj nowej do swojego.
Miałem podobny przypadek i karta się uszkodziła. Prawdopodobną przyczyną była zmiana BIOSu płyty głównej przy nie wyjętej karcie.
Najtrudniej mi było przekonać o tym sprzedawcę. Dyskusje zajęły nam prawie 4 godziny.


sobota, 22 stycznia 2011, 16:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 października 2010, 18:55
Posty: 14
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
Witam, rzeczywiście po podłączeniu magnetowidu do telewizora przez component nie ma obrazu na telewizorze ale jak tym samym componentem podłączam odtwarzacz dvd do telewizora obraz jest na telewizorze ale jak odtwarzacz podłączam do komputera do kary video na komputerze obrazu nie ma ,i co z tym problemem zrobić dalej oddać kartę wymienić na inna ale ta była by dobra robiła by przechwytywanie i obróbkę w locie ,bo jak robiłem starsza kartą aver media to trwa to bardzo długo. Pozdrawiam.


sobota, 22 stycznia 2011, 16:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
Czytanie ze zrozumieniuem :?

Poza tym kolego... poświęć może ze... 30sekund więcej na pisanie, ale użyj jakichś przecinków, kropek (niekoniecznie na zasadzie przypadku). Przyjemniej się będzie czytało Twoje posty, a tym samym i chętniej odpowiadało.
To, że VHS nie podaje obrazu, to całkiem coś innego, niż to, że DVD nie podaje obrazu. Skoncentrujmy się na VHS, bo przecież o to Ci chodzi, prawda?

Wymień przewód tak, jak Ci poradziłem i napisz, jaki jest efekt. Potem się będziemy zastanawiać, co będzie. Myślę, że będzie OK.

panjacek napisał(a):
Nie chcę Cię martwić ale wygląda na sypniętą

Po czym kolega wnosi? Po tym, ze and9 podłączył magnetowid w sposób, jaki nie daje żadnych szans na obraz i tego obrazu nie uzyskał???
Z takimi wnioskami wstrzymałbym się jeszcze długo!

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


sobota, 22 stycznia 2011, 18:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Intensity Pro problem z przechwyceniem wideo
Myślę, że po tylu poradach nawet przedszkolak by uruchomił.


sobota, 22 stycznia 2011, 19:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL