Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 02:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem: DC30+ kontra płyta główna!!! POMOCY!!!! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 20:50
Posty: 17
Lokalizacja: Gorlice
Post Problem: DC30+ kontra płyta główna!!! POMOCY!!!!
Jestem w posiadaniu karty DC30+ a w moim kompie znajduje się płyta ASUS TULS2-C z chipetsem intel i815. Gdy zgrywałem materiał niegubił ani klatki ale zgrywałem z kompresją 10:1 a wiem że przy moin sprzęciorze powinenem osiągnąć kompresję 7,5:1. Ale sęk tkwi w wypuszczaniu materiału z kompa! Na czołówce gubi mi klatki, zwłaszcza gdy jest tam podkład muzyczny! Słyszałem że spowodowane to jest konfliktem głównej z kartą, a dokładniej chipetsu z kartą!!! Dowiedziałem się że płyty z chipetsem BX nie posiadają tegoż problemu. Czy to prawda? A może tkwi problem gdzie indziej? Komp to: Celeron 667, 128 SDRAM, główna ASUS TULS2-C z ATA100 i innymi bajerami, dwa twardziele oba WD Caviar: piertwszy to 30GB na 5400obr.(używam go jako systemowego) i drugi 80GB na 7200obr. 8MB chas-u, grafa Riva TNT2 PRO 32MB! Pomóżcie!!!!!!!!!!!

_________________
Pozdrawiam! W razie czego łap na gg:4603555


poniedziałek, 1 września 2003, 14:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Musisz przeliczyć też dźwięk!! Też tak miałem do czasu kiedy załączyłem w AP przelicznie dźwieku!!!!! Spróbuj mnie to pomogłoa


piątek, 14 listopada 2003, 16:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Musisz przeliczyć też dźwięk!! Też tak miałem do czasu kiedy załączyłem w AP przelicznie dźwieku!!!!! Spróbuj mnie to pomogłoa


piątek, 14 listopada 2003, 16:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Zobacz z tym przeliczaniem dzwieku moze pomoze albo ftp://ftp.dystrybucja.ksk.com.pl/pub/Pinnacle/sterowniki/PCI%20Performance%20Enhancer/ppe111.exe program poprawiaja komunikacje z dyskami twardymi


sobota, 15 listopada 2003, 16:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Człowieku - żadnych 815-tek
Człowieku - żadnych 815-tek i podobnego ścierwa.
Zafunduj sobie ze szrotu pożądnego BX-a np Asus P3bf + intel PIII 833 z przjściówką ( max na tej płycie) włóż DC w 2 lub 3 slot i wywal dżwięk
Wszystko inne będzie działało gorzej a zwłaszcza z najnowszymi płytami. :idea:


niedziela, 14 grudnia 2003, 04:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Witam
Nie słuchaj głupot o płytach głównych. 815 Asusa to bardzo dobra płyta i jej nie zmieniaj. Problem tkwi u ciebie w tym że zapewne masz plik dźwiękowy i pliki Avi na tym samym dysku (nie myl z partycjami). Rozwiązanie problemu jest proste na dwa sposoby.
Przelicz dźwięk w Adobie lub prostsza sprawa przegraj pliki dźwiękowe na drugi dysk (czyli u ciebie na ten systemowy) i już po kłopocie.
A propo płyt głównych to miałem tą kartę i działałem na niej na każdym Intelowskim chipsecie na BX Abita, 815 właśnie Asusa, na 845 od Abita i MSI, na 865 Asusa i na 875 Abita i Asusa i na żadnej nie sprawiła mi ta karta problemy. Z tego co wiem to problem może spowodować procesor a dokładniej to jego częstotliwość taktowania oraz mnożnik (powyżej mnożnika 20x coś karta zaczynała nawalać). Dziwne że tyle testów na tej karcie zrobiłem ale miałem strasznie upierdliwego klienta, który przyciągnął mi tą kartę z wielkimi problemami. Acha jeszcze jedno, bo gosc miał wielki drugi problem z tą kartą, a mianowicie że zgrywała tylko 2GB (win98) i przerywała ściąganie. Problem załatwiłem w banalny sposób. Wystarczy że capturujesz za pomocą takiego programiku z sieci o nazwie FreeVCR dla windows. Ja ściągłem wersję 1.2 beta 9 i po problemie. Program dzieli automatycznie na pliki jakie mu ustawisz (oczywiscie ponizej 2GB) i robi to bez gubienia klatek.

Jak bedziesz mial jakis klopot to wal smialo. Przez tydzien posiadania tej karty mysle ze bede na nie umial odpowiedziec. Pozdrawiam.


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 00:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Zapomnialem
Mam nadzieje że masz wlaczone DMA na tych dyskach !!!! Bo przeciez to podstawa a dzialasz zapewne na Win 98 wiec sprawdz: właściwości systemu/menadżer urządzeń/stacje dysków i musi być na każdym dysku ustawiony "ptaszek" na DMA.


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 00:52
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL