|
|
|
Teraz jest sobota, 23 lutego 2019, 15:14
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Adobe premiere 6.5 & Radeon 9000 pro vivo
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Adobe premiere 6.5 & Radeon 9000 pro vivo
Mam problem polegający na braku mozliwisci wyboru rodzju systemu (secam, pal, ntsc) w premiere. O ile moge wybrac w sterowniku z jakiego wejscia przechwytywac obraz tak nie moge wybrac systemu i obraz jest w prazki i sie trzesie. Moze jestem tepy ale nie wiem jak zmusic premiere do tego aby ustawil standard pal. Ma ktos jakis pomysl? Z gory dziekuje za pomoc - Adamas
|
sobota, 6 września 2003, 22:40 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Witam, również spotkałem się z tym problemem. Niestety dopiero raczkuję w Premiere więc moje rozwiązanie jest bardzo "tymczasowe" i nieprofesjonalne. Zauważyłem, że moja karta Radeon 9000pro (HIS) ma domyślnie ustawiony NTSC. Niestety w Premiere nie udało mi się znaleźć możliwości zmiany na PAL - ale jest to możliwe w programie Movie Maker (część systemu Win Me i XP). Na razie wygląda to idiotycznie: po uruchomieniu komputera włączam tryb PAL w Movie Maker, a następnie włączam Premiere, który jest gotowy do przechwytywania w PALu (będę czekał na "normalną" radę  .
Pozdrawiam
Igor
|
środa, 8 października 2003, 11:24 |
|
 |
Krzysztof S.
Aktywny bywalec
|
Na karcie Radeon jest zworka PAL/NTSC. Sprawdź swoje ustawienie.
Pozdrawiam
|
czwartek, 9 października 2003, 09:14 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Niestety,
zworka ustawiona jest na PAL (zresztą próbowałem ją przestawić na NTSC, ale nie pomogło... :), ale może problem wynika stąd, że sterowniki do Radeona są kanadyjskie - stąd domyślnym systemem jest NTSC? Swoją drogą, trochę to dziwne, że w Premiere nie ma możliwości wyboru systemu - a takim Windows Movie Maker jest (podobny wybór mam w Power Director i Ulead Video Studio)...
Pozdrawiam,
Igor
|
poniedziałek, 13 października 2003, 10:02 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Oczywiście że można zmienić system - zaraz po odpaleniu Premiere masz do wyboru parametry obrazu m.in. PAL. Natomiast najnowsze sterowniki do Radeona możesz ściągnąć z http://www.ati.com/support/drivers. Jeśli chcesz mieć je w polskiej wersji językowej ściągnij dodatkowo European Lang. Pack 1.
Pozdrawiam, Krzysiek
|
poniedziałek, 13 października 2003, 10:46 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|