|
Teraz jest piątek, 22 lutego 2019, 22:49
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Laik - jaka wybrac karte wideo do montazu?
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Laik - jaka wybrac karte wideo do montazu?
Jestem zainteresowany wymiana karty wideo do montazu wesel. Chce zmienic kompletnie sprzet do tej pory uzywalem juz b. starej karty VIDEO F/X 98 do montazu liniowego, kupilem kamere DV i nowiutki sprzet komp. brakuje mi tylko optymalnej karty do montazu i oprogramowania, co mozecie polceic z wlasnego doswiadczenia - cena do 2000 zl.
Jak mozecie to prosze podawajcie ceny takowych kart
Pozdrawiam
|
piątek, 12 września 2003, 22:58 |
|
 |
hi-rek
Aktywny bywalec
|
Interesuje mnie ta Twoja stara karta do montażu liniowego. Napisz mi coś więcej o niej na pryw.
_________________ hi-rek
|
sobota, 13 września 2003, 00:51 |
|
 |
Bogusław Spala
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25 Posty: 1600 Lokalizacja: Tarnów
|
 re
Witam,
Do 2.000 PLN najlepszy wybór to Pinnacle DV500DVD (1.999 PLN bez Premiera), lub jak miałbyś troszkę więcej kasy to Canopusa Raptora RT2.
(ok. 2.200 PLN) Pozdrówka.
|
sobota, 13 września 2003, 10:38 |
|
 |
beton
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20 Posty: 285 Lokalizacja: Łódź
|
Witam.A zwykły FireWire za 100zł nie wystarczy?
|
sobota, 13 września 2003, 15:36 |
|
 |
keram
Stary wyjadacz
Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55 Posty: 144 Lokalizacja: Lublin
|
jasne ze wystarczy, ja mam taka i jestem zadowolony, a wydawac 2000 zl za karte to moim zdaniem mija sie z celem!!!!!
_________________ no reason to live but I like it that way
|
sobota, 13 września 2003, 19:16 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 polecam kartę firmy HDP!!!!(polskiej)
Polecam kartę firmy HDP z Wrocławia( http://www.hdp.com.pl). Ma instrukcję po polsku(co b. ważne). Oprogramowanie jest proste w użyciu. Kosztuje ok. 580 zł. Mój kolega który kręci wesela twierdzi, że nie ma lepszego i prostszego programu( choć ma w kolekcji Adobe Premiere, Ulead media studi pro i inne). Poczytaj na stronie www - zestaw DV-max, program Digi Lab, może Ci podpasuje. Powodzenia Mój GG 6030080
|
niedziela, 21 września 2003, 00:18 |
|
 |
Mietek
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14 Posty: 588 Lokalizacja: mazowieckie
|
OD HDP to bym się raczej trzymał z daleka.
|
niedziela, 21 września 2003, 20:23 |
|
 |
Rafal
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53 Posty: 336 Lokalizacja: podlasie
|
Odnośnie HDP nie mam nic, ale ich TRAGICZNE oprogramowanie DigiLAB jest naprawdę do niczego. Miałem troszkę czasu DVMax i program, także wiem co piszę, to nie są bzdury wyssane z palca albo przeczytane w sieci, na tym się nie da pracować.
Polecę po raz kolejny UMSP lub dla zabawy UVS.
Odnośnie kart do montażu to najekonomiczniejszym rozwiążaniem jest kontroler FireWire za 80 zł, w połączeniu z mocnym kompem daje naprawdę sporą wygodę pracy, oczywiście do pełnej wygody kamera DV musi posiadać DVIN, ale nie będę obstawał przy swoim, jak ktoś chce wydać na karte do montażu 2000 zł to jego sprawa.
Chyba że ktoś montuje minimum 2 wesela w tygodniu, w takim przypadku jest potrzebna karta RT z prawdziwego zdarzenia.
Pozdrawiam
|
niedziela, 21 września 2003, 23:18 |
|
 |
Rafal
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53 Posty: 336 Lokalizacja: podlasie
|
|
niedziela, 21 września 2003, 23:55 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|