Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 22:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Najtańsza fireware zintegrowana z AP 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Najtańsza fireware zintegrowana z AP
Poledźcie mi najtańszą kartę video, może sam kontroler fireware z własnym softem, która(y) zgrany materiał w DV wyeksportuje wprost na timeline zintegrowanego ze sobą adobe premiere - pilne.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 14 września 2003, 02:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Nie istnieje coś takiego jak "firewire z własnym softem". Kontroler służy tylko jako złącze do przekazywania informacji. Jeśli zgrywasz z kamery DV przez złącze firewire to sygnał wysyłany z kamery jest już skompresowany i gotowy do zpisu do pliku. To co potrzebujesz (jeśli dobrze rozumiem) to najprostszy kontroler firewire za 100 PLN byle by był zgodny z OHCI. Po podpięciu kamery i uruchomieniu AP sterujesz kamerą z poziomu komputera i zapisujesz dane bezpośrednio na dysku o resztę "martwi się AP". Zdigitalizowany materiał znajdzie się bezpośrednio w AP. Reasumując: kupujesz kontroler FireWire OHCI, instalujesz i pracujesz.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


wtorek, 7 października 2003, 13:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Jak to nie istnieje?? Przecież dzisiejsze kontrolery i to te nawet najtańsze potrafią mieć program do przechwytywania, lecz nie każdy potrafi automatycznie wyeksportować wszystkie zgrane klipy wprost na timeline adobe premiere. Takie kontrolery już dzisiaj nikogo nie dziwią, ja tylko szukam który z nich potrafiący to robić jest najtańszy.


wtorek, 7 października 2003, 13:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Potwierdzam że niem a czegoś takiego jak
Cytuj:
firewire z własnym softem
. Czasami tylko producenci kart dołączają oprogramowanie innych firm. Ja kupiłem kartę FireWire Mint + kabel + Ulead Video Studio 6SE (73 zł), ale to SE świadczy że nei jest to pełen soft tylko zawiera pewne ograniczenia. Ta sama karta która kupiłem była w wersji bez softu za 63 zł. Kupując nie orientowałem się jeszcze za dobrze w możliwym oprogramowaniu dzisiaj wybrał bym karte bez softu i używał innego softu (zresztą tak robię), możesz używać do zrzutu darmowego Scenalyzera.
Nie wiem jaki format jest potrzebny do AP ja miałem ten problem że w UVS zrzuciłem w DV type 1 a potem żeby wczytac do Pinnacle Studio musiałem przerobić na type 2 bo tamtego nie chciał mi czytac.


wtorek, 7 października 2003, 13:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Klemens gdzie kupiłś kontroler za 63zet? Podaj proszę namiary


wtorek, 7 października 2003, 13:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja tej nie kupiłem, kupiłem tą za 73 zł :) . Firma jest z Bydgoszczy i nie wiem czy ma sprzedaż wysyłkową, ale ceny mają niskie.
http://www.comp-art.pl
No i nie wiedziec czemu kontrolery FireWire są w grupie Dyski twarde.


wtorek, 7 października 2003, 14:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Dzięki za namiary.


wtorek, 7 października 2003, 14:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL