Teraz jest piątek, 29 maja 2020, 08:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Karta graficzna z CUDA - jaka? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
no jak zapis 1:1 to dwa razy wolniej, nie wiem czy to taka zadna rewelacja


poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 23:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 263
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Chodzi o możliwości w stosunku do różnicy w cenie obu kart.
Po za tym nie wiem jak mam rozumieć, a może źle zrozumiałem
Degenerado napisał(a):
jescze nie mam roboty na neata zeby go kupic i sprawdzic w hd ale na quadro 4000 w avi dv leci rt , liczy sie wolniej

Znaczy się best full masz rt, liczy się wolniej to znaczy!?


poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 23:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
zle napisalem, za duzy skrot,liczy sie wolniej i to sporo w stosunku do materialu bez neata , odtwarza sie 1:1 z najlepsza jakoscia ale liczy mniej wiecej godzina materialu w 30 minut

jesli chodzi o roznice w cenie kart to nie ma znaczenia, praca na afterze to 2.5 fpsa renderingu z maksymalna jakoscia na q4000 a na 670 gtx 1 fps
(przy maksymalnie zakreconej kompozycji) a to sie szybko zwraca
3d max - na quadro ponad 2x szybciej w viewporcie "krecenie scena" przy nieporownywalnie lepszej jakosci, kwestia priorytetow i budzetu, osobiscie przesiadlem sie na same quadra, nawet w laptopie mam 3000m


poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 23:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
To mamy jakiś wniosek jaką kartę opłaca się teraz kupić do AP CS6 ? :)

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


poniedziałek, 8 października 2012, 16:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
dedykowane quadro


poniedziałek, 8 października 2012, 17:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 20 stycznia 2012, 13:11
Posty: 97
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Panowie doradźcie! Pracuję na CS6 production premium karta grafiki gtx 285 Gigabyte - ogólnie nie narzekam. Czy warto przejść na Quadro moim typem są: fx 4800 lub fx5800? może macie inne sugestie?


niedziela, 23 grudnia 2012, 16:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Na takie nie warto, roznica bedzie mala, teraz jak kupowac quadro to minimum 4000


niedziela, 23 grudnia 2012, 19:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 20 stycznia 2012, 13:11
Posty: 97
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
możesz rozwinąć temat?


niedziela, 23 grudnia 2012, 21:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Wejdz na nvidie i zobacz specyfikacje, stare shadery, open gl, directx, czesc programow czy pluginow na dzien dobry powie ze karta nie spelnia wymagan.
Mala przepustowosc ramu w porownaniu do gtxa 285, w 5800 wiecej ramu co moze sie przydac w afterze ale nowe quadra z rodziny fermi uzywaja calej dostepnej pamieci w kompie wiec tez w sumie ficzer niewiele wart

generalnie stare karty i warto je kupic tylko w przypadku mega super hiper okazji, bo normalnie ceny sa chore i w sumie to q4000 mozna kupic taniej jak sie poszuka allegro-ebay, sam kupowalem po 1800-2300 brutto na fakture tylko trzeba monitorowac siec bo jak sie szybko pojawiaja to tak szybko znikaja


środa, 26 grudnia 2012, 22:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Mam do sprzedania nVidie Quadro 4000:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2913739232

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


poniedziałek, 31 grudnia 2012, 19:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Witam, pozwolę sobie odkopać wątek.

Zastanawiam się na przyśpieszeniem renderingu. Ponieważ kiedyś wybrałem Sony Vegas PRO 11 PRO to jestem skazany na ten produkt i jego ułomność, polegającą na wspomaganiu CUDA tylko dla kart graficznych z serii GF5xx. Obecnie mam GTX760 i przy próbie renderowania z profilem SONY AVC do mp4 (przy próbie wymuszenia wsparcia GPU) wywala mi błąd. Samo CPU działa OK ale wiadomo, że wolniej. Widziałem testy na YT, że posiadając np GTX550 można przyśpieszyć rendering prawie 3 razy.https://www.youtube.com/watch?v=qZBAtlbZ5bc

W związku z tym mam do Was, profesionaliści pytanie: czy warto pakować się w starą technologicznie kartę GTX 590? Jest to najszybsza z serii 5xx. Z plusów wiem, że będzie szybciej ale to smok jeśli chodzi o zużycie prądu, ciepło i hałas. Karta oczywiście używana z allegro.

Będę wdzięczny za odpowiedź.

_________________
GH5 12-60mm Leica f2.8-4, 25mm Leica f1.4, Olympus 45mm f1.7, DJI Mavic Air, Gopro5 + Karma Grip
i9 9900k, 64GB 3200, RTX 2080 Super, Ryzen 2700X, 64GB 2666, GTX1060, LG 34" / Adobe Premiere CC


czwartek, 14 kwietnia 2016, 09:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Napisz jaki masz dokładnie konfig, może da się QS wykorzystać albo zamiast nvidii wziąć nowego radeona, open cl w Vegasie działa nieźle a ponadto radeon da Ci dużo lepszą akcelerację podglądu niż stare fermi.


czwartek, 14 kwietnia 2016, 09:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Moje konfiguracja to:
Z87-G43 i 4770K (stock), 16GB RAM, 240GB SSD, 2x1TB 7200 Seagate (nie w RAID, zastanawiam się nad tym) i 3TB 7200 WD.
Windows 10 Home 64Bit, Sony Vegas 11 PRO.

Na plus tej wymiana gtx760 na gtx590 przemawiają koszty (1:1) i jakaś poprawa.
Minus to karta starej technologii, gorąca, głośna, prądożercza itp.

Jakiego Radeona proponujesz?
btw: dziękuje za szybką odpowiedź, forum sonvegas.info jest martwe...

Edytuje amatorsko wakacje, mecze syna itp. Kręcę Canonem D70 (MOV) oraz AVCHD (MTS) i Gorpo. Mam teraz sporo zaległości z epiki DV.

_________________
GH5 12-60mm Leica f2.8-4, 25mm Leica f1.4, Olympus 45mm f1.7, DJI Mavic Air, Gopro5 + Karma Grip
i9 9900k, 64GB 3200, RTX 2080 Super, Ryzen 2700X, 64GB 2666, GTX1060, LG 34" / Adobe Premiere CC


czwartek, 14 kwietnia 2016, 10:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
760-tka w takim konfigu nie jest złym rozwiązaniem, problemem może być windows 10 i jego konfiguracja

najpierw bym tym się zajął bo 760-tka spokojnie Ci wszystko uciągnie i akceleruje w podglądzie a na tym konfigu do eksportu użyj QS

kwestia tylko czy downgradeować 10 do 7 pro czy na przykład sprawdzić nowszą wersję vegasa

kasę łatwo wydać a tutaj chyba nie ma potrzeby


czwartek, 14 kwietnia 2016, 11:16
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Downgrade do Win7 PRO to pewnie dodatkowy koszt. Co masz na myśli "dodatkowa konfiguracja"? Chodzi o jakiś hardware?
Trochę mnie zbiłeś z tropu swoim postem, już widziałem przyśpieszenie renderowania...

Obecny problem jest taki, że SVPRO wspomaga CUDA tylko do kart z serii 5xx. Moja 760 nie przyśpiesza nic przez GPU.

Przepraszam ale nie wiem co to QS. Ale chętnie sprawdzę jak mi wytłumaczysz.
edit: Intel Quick Sync Video? chyba jest w wersji Vegas od 12 wzwyż....

Intel Quick Sync Video chyba działa z integrą Intela, której chyba nie mam na płycie.

Możesz rozwinąć temat Radeona? Widzę że OpenCL daję radę i może warto kupić nowszego Radka.

_________________
GH5 12-60mm Leica f2.8-4, 25mm Leica f1.4, Olympus 45mm f1.7, DJI Mavic Air, Gopro5 + Karma Grip
i9 9900k, 64GB 3200, RTX 2080 Super, Ryzen 2700X, 64GB 2666, GTX1060, LG 34" / Adobe Premiere CC


czwartek, 14 kwietnia 2016, 11:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL