Teraz jest wtorek, 2 czerwca 2020, 07:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Karta graficzna z CUDA - jaka? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Biblioteki w Vegasie działają na keplerach, nie są tylko unowocześniane i optymalizowane od fermi. Nie pamiętam od której wersji jest qsv dlatego proponuję update softu zamiast zmianę grafiki, wtedy jest szansa, że i na 10-tce pójdzie bez większych problemów, ewentualnie tutorial na YT jest. Downgrade do siódemki jest darmowy.

Radeon nadaje się każdy, byle miał dużą przepustowość magistrali, ewentualnie dla 4K możesz pomyśleć o wersji z 4gb vram o ile będziesz używał podgląd 1:1.


czwartek, 14 kwietnia 2016, 13:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
QSV jest chyba od 12. Czy nie potrzebuje wtedy karty graficznej Intela? Moje mobo jej nie ma i nie chce go teraz zmieniać.

Pytałem o koszty downgradu, bo napisałeś WIN 7 PRO a ja miałem wersje 7 Home i zrobiłem up na Win10 Home.

Chyba skończyli rozwijać serie Sony Vegas i nie wiem, czy za jakis czas upgrade będzie dostępny za grosze...

Taki Radeon wystarczy?
http://www.morele.net/karta-graficzna-m ... 4g-707129/

_________________
GH5 12-60mm Leica f2.8-4, 25mm Leica f1.4, Olympus 45mm f1.7, DJI Mavic Air, Gopro5 + Karma Grip
i9 9900k, 64GB 3200, RTX 2080 Super, Ryzen 2700X, 64GB 2666, GTX1060, LG 34" / Adobe Premiere CC


czwartek, 14 kwietnia 2016, 13:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
potężna karta i bardzo dobra, intela gpu masz zintegrowane z procesorem więc masz ją tak czy owak, kwestia poprawnej instalacji windows, żeby wszystko działało jak należy a skoro nie masz na 760tce działającej akceleracji cuda w Vegasie to jest źle postawiona

jak updatowałeś do 10-tki to weź starego windowsa zainstaluj i sprawdź na nim, bez kombinacji home/pro, ten oryginał co masz to sprawdź, możesz na osobnym dysku żeby nie tykać 10tki


p.s. napisz szczerze że do wiedźmina Ci lepsza grafika potrzebna a musisz żonie wiarygodną ściemę przedstawić...


czwartek, 14 kwietnia 2016, 13:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Jakbyś czytał mi w myślach. Byłem kiedyś graczem pecetowym i napędzałem rynek komponentów. Nadszedł czas refleksji i zasiadłem na kanapie z kilkoma konsolami + 100" projektor. MasterRace nie dla mnie już - zmądrzałem.

Pytam tylko w kontekście edycji.
Nie rozumiem tylko Twoich uwago odnośnie tego, że CUDA musi działać na GTX760. Przekopałem internet i większość źrodeł twierdzi, że wsparcie dla CUDA w SVPRO kończy się na serii GTX5xx.
Czy Ty jesteś przeciwnikiem NV? Z Twoich postów wynika, żebym nie pakował się w zamianę GTX760 na GTX590.

_________________
GH5 12-60mm Leica f2.8-4, 25mm Leica f1.4, Olympus 45mm f1.7, DJI Mavic Air, Gopro5 + Karma Grip
i9 9900k, 64GB 3200, RTX 2080 Super, Ryzen 2700X, 64GB 2666, GTX1060, LG 34" / Adobe Premiere CC


czwartek, 14 kwietnia 2016, 14:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
poszukaj na forum, podawałem już wyniki gtxa 770 w vegasie w renderingu

760-tka to niezła karta, jak chcesz ją zamienić na stare fermi to tylko 580/3gb, cała reszta jest nieopłacalna i nic nie da, vegas optymalnie działa na fermi ale działa i na późniejszych kartach tylko rendering nie rośnie tak jak moc karty graficznej, karta ma teoretycznie 300% shaderów do obliczeń więcej a liczy 20% szybciej

sam używam tylko nvidii... za to a głową :)


czwartek, 14 kwietnia 2016, 15:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
580GTX 3GB czy może byc 590GTX3GB bo taka mam na oku właśnie?

_________________
GH5 12-60mm Leica f2.8-4, 25mm Leica f1.4, Olympus 45mm f1.7, DJI Mavic Air, Gopro5 + Karma Grip
i9 9900k, 64GB 3200, RTX 2080 Super, Ryzen 2700X, 64GB 2666, GTX1060, LG 34" / Adobe Premiere CC


czwartek, 14 kwietnia 2016, 15:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
gtx 590 ma dwa procesory graficzne więc pamięć dzieli się na dwa i magistrala też na dwa, nie wiem nawet czy da radę ustawić vegasa żeby wykorzystał wszystkie shadery do renderingu

te karty przeważnie gracze kupowali do gierek i były mocno zajeżdżane ze względu na swoją moc obliczeniową w SLI, nie polecam, generalnie nie polecam wymiany 760-tki na wcześniejszą wersję bo to nie jest przyrost mocy rzędu takiego jakbyś chciał

jak zrobisz porządek w kompie/windowsie to 760-tka uciągnie Ci 90% materiałów na rynku w pojedynczym streamie a do renderingu tam gdzie jest możliwość to qsv a gdzie nie ma to wtedy cuda dopiero, na ogół h264 się eksportuje albo mpeg2 to i jedno i drugie będzie śmigać akurat


czwartek, 14 kwietnia 2016, 16:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2044
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Degenerado napisał(a):
nie wiem nawet czy da radę ustawić vegasa żeby wykorzystał wszystkie shadery do renderingu

Nie da rady.


czwartek, 14 kwietnia 2016, 21:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
OK, wersję GTX 590 już chyba sobie w takim razie odpuszczę, mam na oku 580 3GB. W przyszłym tygodniu sprzedawca da mi ją na testy.
Zastanawia mnie co takiego złego mam w swoim systemie, że sugerujesz mi oczyszczenie sysa i softu. Jak sięgam wstecz, miałem już takie zrywy i od nowa instalowałem Windows, stery, soft - jak prawdziwa gimbaza robi co miesiąc. I nie przypominam sobie, żeby świeży Win7 Home 64bit i SV 11 PRO także nie wywalał mi błędy przy próbie renderowania MainConcept 2-pass z wymuszeniem CUDA. Za każdym razem miałem to samo na GTX 760.
Czy w takim razie robię coś źle? Jestem w stanie poświęcić całą konfiguracje pod edycję video, nie zainstaluje żadnych dodatkowych, niepotrzebnych rzeczy, grunt żeby to wszystko działało...<tu ikona błagająca>.
To jak? Win7, stery od mobo itp, stery do nVidia (które?) i SV? Chyba jeszcze Quick Time..
O czymś zapomniałem? Wtedy zadziała CUDA w SV11 nawet na 760GTX?

ps. a może ja się uparłem na ten 2-pass w MainConcept (wrzutki na YT z tego robię)?
ps2. zaisntalowałem triala SV13, jest opcja QSV ale coś mi nie działa.

_________________
GH5 12-60mm Leica f2.8-4, 25mm Leica f1.4, Olympus 45mm f1.7, DJI Mavic Air, Gopro5 + Karma Grip
i9 9900k, 64GB 3200, RTX 2080 Super, Ryzen 2700X, 64GB 2666, GTX1060, LG 34" / Adobe Premiere CC


czwartek, 14 kwietnia 2016, 21:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
No jeśli Ci nie działa cuda tam gdzie powinno to masz źle postawiony system.
Żeby wiedzieć gdzie jest błąd musiałbym cały proces instalacji prześledzić. Może vcredistów nie instalujesz a z tego korzysta prawie wszystko łącznie ze sterownikami nvidi. Powodów mogą być 10-tki


czwartek, 14 kwietnia 2016, 22:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Czy mozesz w takim razie napisac w jakiej kolejnosci instalowac? Nie wydaje mi sie to skomplikowane ale widac jest...

_________________
GH5 12-60mm Leica f2.8-4, 25mm Leica f1.4, Olympus 45mm f1.7, DJI Mavic Air, Gopro5 + Karma Grip
i9 9900k, 64GB 3200, RTX 2080 Super, Ryzen 2700X, 64GB 2666, GTX1060, LG 34" / Adobe Premiere CC


czwartek, 14 kwietnia 2016, 22:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
mówiąc szczerze to już mi się nie chce po raz kolejny tego rozpisywać bo już to nie raz i nie dwa maglowaliśmy na tym forum, jakbyś pogrzebał to znajdziesz info, co innego jakąś konkretną poradę udzielić a co innego wypracowanie walnąć


czwartek, 14 kwietnia 2016, 23:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Karta graficzna z CUDA - jaka?
Rozumiem i bardzo dziękuje za poświęcony do tej pory czas. Przekopie forum i poszukam wskazówek. Dz.

_________________
GH5 12-60mm Leica f2.8-4, 25mm Leica f1.4, Olympus 45mm f1.7, DJI Mavic Air, Gopro5 + Karma Grip
i9 9900k, 64GB 3200, RTX 2080 Super, Ryzen 2700X, 64GB 2666, GTX1060, LG 34" / Adobe Premiere CC


czwartek, 14 kwietnia 2016, 23:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL