Teraz jest piątek, 29 maja 2020, 08:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu
Przeczytaj post FreeLancera tam jest odpowiedź.
Musisz mieć WYBRANY SYSTEM PaL a nie NTSC i wejdą wtedy kolory, Myślę że jak dokładnie przeanalizujesz instrukcję którą zalinkowałem to będzię ok :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 17 czerwca 2013, 23:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 27 sierpnia 2006, 11:39
Posty: 21
Post Re: Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu
Witam i z góry dziękuje za wszelaką pomoc.
Otworzyłem New Project w trybie Matrox avi. w opcjach Playback Settings w zakładce VideoOutput mam na PAL. Parcuje jeszcze na formacie SD 720x576.
W tejże zakładce VideoOutput mam aktywną tylko zakładkę Analog Output Type i mam ustawione na Component.
Może problem tkwi w tych kablach, może musi byc kabel RGB + audio >euro ??


wtorek, 18 czerwca 2013, 09:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu
Kolego
Daj mi jeszcze parę danych
Zrób jeszcze raz screeny project settings i playback settings tylko już presetu Matroxa z twojego projektu.
Zobaczymy czy znów czegoś nie pomieszałeś.
Może małymi kroczkami dojdziemy do celu.
A telewizor to odbiera w Pal czy może jakiś amerykański :mrgreen: :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


wtorek, 18 czerwca 2013, 09:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu
"tylko zakładkę Analog Output Type i mam ustawione na Component" ...


wtorek, 18 czerwca 2013, 10:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 27 sierpnia 2006, 11:39
Posty: 21
Post Re: Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu
Panie Kaziku dziękuje za wszelaką pomoc oto zdj.
Załącznik:
new project.jpg
new project.jpg [ 88.12 | Przeglądane 229 razy ]
z takimi ustawieniami rozpoczynam prace.
Załącznik:
Proj settings i Matrox Playback.jpg
Proj settings i Matrox Playback.jpg [ 160.05 | Przeglądane 238 razy ]

Załącznik:
Matrox Playback Settings.jpg
Matrox Playback Settings.jpg [ 158.12 | Przeglądane 257 razy ]

Mój TV jest z polskiej dystrybucji PAL.
czy ustawienie z 576p różni sie od zwykłego PAL?


wtorek, 18 czerwca 2013, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu
masz ustawiony podgląd po komponentach a ze zdjęcia wynika, ze nie podlaczyles po komponentach...


wtorek, 18 czerwca 2013, 13:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu
"łopatologicznie":

W ostatnim screenie okno po prawej "Matrox Playback Settings masz ustawione "Analog Output Type": component
Zmień i będzie OK ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


wtorek, 18 czerwca 2013, 13:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 27 sierpnia 2006, 11:39
Posty: 21
Post Re: Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu
Panie Bogusławie pomogło !!!
Zmieniłem z Component na Component & S-Video i kolor i fonia jest.
A prosze powiedźcie mi jeszcze jaka jest różnica w obrazie i edycji pomiędzy opcjami Matrox-SD Standard DV a Matox-SD 576p 25fps DV.
Jak włączyłem uprzednio zrobiony materiał na ustawieniach czysto DV bez presetu Matroxa podglądu nie miałem. Czy da sie już gotowy projekt przekonwertować/ przerobić na taki by używał presetu Matroxa do podgładu?
Poźniej zrobie próbe i zgram kawałek materiału poprzez ustawienia Matroxowe
Z góry dziękuje za pomoc :D


wtorek, 18 czerwca 2013, 14:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu
Zaimportuj cały projekt zrobiony w dv avi do projektu matroxa tak jak importujesz zwykłe pliki. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


wtorek, 18 czerwca 2013, 17:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 27 sierpnia 2006, 11:39
Posty: 21
Post Re: Matrox RT.X2 jak podłączyć monitor do podglądu
Pozwole sobie napisać tutaj żeby nie zakładać tematu. Mam nadzieje ze mod nie wywali mnie.
Podczas przechwytu w polu Device mam wybrany Matrox DV/HDV Device Control zamiast DV/HDV Device Control czy dobrze ?
Podczas opercaji przechwytu zapisuje mi się dwa pliki video z dźwiękiem i sam dźwięk w jako plik wave może coś źle ustawiam ??


niedziela, 18 sierpnia 2013, 10:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL