Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 11:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Brak dźwięku na WY lewego kanału - Blackmagic Intensity PRO 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 4 października 2011, 07:25
Posty: 77
Post Brak dźwięku na WY lewego kanału - Blackmagic Intensity PRO
Witam

Karta Blackmagic Intensity PRO i problem z wyjściem dźwięku lewego kanału po analogu (podgląd). Od czasu do czasu nie wychodzi dźwięk z lewego kanału, jest tylko prawy kanał.

System świeżo zainstalowany, sterowniki nowe zainstalowane a problem występuje nadal. W chwili obecnej działa wszystko poprawnie.. zastanawiam się do kiedy..

Kartę wyciągnąłem i włożyłem ponownie. Kable są nowe, dwa razy wymieniane .. sprawdzane na różnych telewizorach.. znika nagle dźwięk.. po czym pojawia się .

Myślałem o tym , że okablowanie od karty we/wy może jest walnięte.. tyle że od czasu zakupu komputera stoi on tak bez zmian (nic nie rozłączam ani nie podłączam) po powrocie z urlopu zaczęły się schody.. dlatego podejrzewam że to karta sama jest winna a nie okablowanie..

oto konfiguracja komputera jakby co..
- płyta główna ASUS P8Z68-V
- procesor Intel 2600K 3.4 GHz
- pamięć Patriot 16GB ( 4x4 GB ) / 1600 /
- karta grafiki nVidia GTX 570 / 1028 MB with Cuda
- karta video BlackMagic Design - Intensity Pro
- zasilacz 800W
- oprogramowanie systemowe - Windows 7 64 bit PL PRO OEM

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem..?


wtorek, 25 września 2012, 09:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Brak dźwięku na WY lewego kanału - Blackmagic Intensity PRO
Bardzo rzadko, ale zdarza mi się, że zniknie jeden kanał, albo wręcz oba. Ale na WEjściu, podczas wgrywania. Restart kompa pomaga.

Ostatnio nie było, więc chyba któryś nowy soft pomógł.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


środa, 22 maja 2013, 13:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Brak dźwięku na WY lewego kanału - Blackmagic Intensity PRO
wgraj starsze sterowniki, sprawdz control panel i ustawienie w media express


środa, 22 maja 2013, 19:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 4 października 2011, 07:25
Posty: 77
Post Re: Brak dźwięku na WY lewego kanału - Blackmagic Intensity PRO
Uszkodzony była przejściówka analogowa..

Przysłali nową i po problemie :)


środa, 22 maja 2013, 21:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL