Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 17:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Blackmagic Intensity 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 3 września 2013, 22:51
Posty: 13
Post Blackmagic Intensity
Witam. Otóż w dalekich planach - tak dalekich że aż niewiadomych :) - planuję dokonaż zakupu karty/urządzenia do nagrywania obrazu. Wybór padł na właśnie to urządzenie.
http://www.blackmagicdesign.com/product ... ty/models/
(Drugie od góry, skrzynka)

199 dolarów czyli jakieś 600zł - idzie uzbierać. Jednak czytałem że są problemy z instalacją, a że ja nie jestem obeznany w tych klimatach RTV, chciałbym zasięgnąć wiedzy u starszych stopniem. Mój plan to podpięcie konsoli pod TV, a następnie podpięcie tego urządzenia. Tylko nie wiem jak.
1. Jest gdzieś jakaś instrukcja po polsku, ewentualnie czy mógłby ktoś tak na chłopski rozum wytłumaczyć jak to ustrojstwo podłącza się do PC'ta, i do telewizora/konsoli ?
2. Chciałbym się też dowiedzieć Czy jeśli z jednej strony podpinam się pod TV, to od strony USB mam podpiąć dysk zewnętrzny albo pendrive w celu nagrania?


wtorek, 24 września 2013, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Blackmagic Intensity
do czego chcesz tego uzyc? do zgrywania materiałów z konsoli albo z tv ?


wtorek, 24 września 2013, 22:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 3 września 2013, 22:51
Posty: 13
Post Re: Blackmagic Intensity
Degenerado napisał(a):
do czego chcesz tego uzyc? do zgrywania materiałów z konsoli albo z tv ?

Tak jest, dokładnie


wtorek, 24 września 2013, 22:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Blackmagic Intensity
I tu Cię czeka zaskoczenie: BM Intensity, mimo iż ma wejście HDMI, to jednak nie pozwala na nagrywanie z wyjść HDMI konsumenckich urządzeń typu konsole, odtwarzacze itp - DHCP się kłania :!:
Nagrywać można (i po to jest to ustrojstwo) z kamer video.

Ponadto potrzebujesz do tego komputerek (a nie twardy dysk) z oprogramowaniem (od bidy może być Black Magic Desktop Video z paczki, ale poza nagraniem niewiele na tym nie zrobisz).

A na koniec, potrzebujesz troszkę... wiedzy, bo to zabawka z półki PRO zupełnie nie dla amatorów i nic tu się nie dzieje ani samo, ani z automatu. Pytaniem z pierwszego postu pokazujesz, że raczej tematu nie ogarniasz. Stąd sugestia, ale życzę powodzenia. :wink:

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


czwartek, 17 października 2013, 18:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 3 września 2013, 22:51
Posty: 13
Post Re: Blackmagic Intensity
MKmagic napisał(a):
A na koniec, potrzebujesz troszkę... wiedzy, bo to zabawka z półki PRO zupełnie nie dla amatorów i nic tu się nie dzieje ani samo, ani z automatu. Pytaniem z pierwszego postu pokazujesz, że raczej tematu nie ogarniasz. Stąd sugestia, ale życzę powodzenia. :wink:

Dziękuję. Odpuściłem sobie już Blackmagic, bo znalazłem coś prostszego:
Obrazek
Starczy w zupełności, z tego co się dowiedziałem hd czyta, można nagrywać na karty SD i żeby nagrać wystarczy wcisnąć wielgachny guzik na środku.
Tak więc jescze raz dziękuję, temat uważam za wyczerpany, do zamknięcia :).


czwartek, 17 października 2013, 19:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL