Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 02:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 [b]Please!! - jak zgrać na DC30 plik większy niż 1.9GB/win20 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post [b]Please!! - jak zgrać na DC30 plik większy niż 1.9GB/win20
Proszę o pomoc znawców tematu. Mam Miro DC30 - w jaki sposób zgrać plik większy niż 1.9GB na windzie 2000? partycja NTFS / nie powinno być przecież takich problemów na ntfsie. Jeśli ktoś wie proszę o podpowiedź rafaldziura@poczta.onet.pl GG 1564171. Napewno się odwdzięczę.


czwartek, 23 października 2003, 10:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
no nie powinno byc, domyslam sie ze ograniczenie 2 GB masz ustawione w programie (kodeku) przechwytujacym video. sprawdz dokladnie opcje.


czwartek, 23 października 2003, 12:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post problem ze zgraniem pliku większego niż 1.9GB na DC30 win200
podczas zgrywania na Miro DC30 nie ustawiam żadnej kompresji - nic - chcę zgrać w jakości niekompresowanej - a mimo to po 1.9GB wyrzuca koniec nagrania. Słyszałem, że na windzie 2000 trzeba ustawić jakiś paramert pliku...ale niewiem czy to prawda. Jeśli ktoś miał taki problem proszę o pomoc.


piątek, 24 października 2003, 10:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Poszukaj w ustawieniach. Powinieneś znaleźć opcję, w której będziesz mógł ustawić nagrywanie plików większych od 2 GB. Niestety nie znam Miro DC 30, więc nie podpowiem Ci gdzie to znaleźć. Być może jest to możliwe w samym systemie, ale tego nie jestem pewien.

_________________
hi-rek


piątek, 24 października 2003, 10:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
nie wydaje mi sie ze trzeba zmieniac cos w systemie - sam system plikow ntfs powinien gwanatowac mozliwosc zapisu plikow wiekszych niz 2 GB - chyba ze w starszych wersjach (bo z tego co wiem jest ich pare) jest inaczej. W kazdym razie powtarzam, ze najprawdopodobniej owa blokada jest narzucana przez soft od twojej karty video - tam szukaj.


piątek, 24 października 2003, 11:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Jakim programem capturujesz ??? Jesli oryginalnym softem z to zapomnij o wiekszym pliku niz 2GB pod systemem plikow NTFS. Jest to wylacznie ograniczenie programu dolaczonege z karta. Tez kiedys mialem taki problem jak uzywalem owa karte. Jedynym wyjsciem kiedys na jakims forum przeczytalem jest zmiana owego pragramu.

Pozdrawiam. :wink:


poniedziałek, 27 października 2003, 21:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Podczas instalacji oprogramowania do DC30+ instalowana jest wtyczka do Adobe (zapomniałem dokładnie jak się nazywa), która powoduje automatyczne dzielenie pliku przy zgrywaniu na pliki 2GB. Nie nazwałbym tego ograniczeniem co raczej sposobem na ominięcie ewentualnych problemów z uzytkowaniem karty w różnych konfiguracjach sprzętowo-programowych. Sugerowałbym zastosowanie innego softu, ale jakiego to już nie napiszę, bo z kartą DC30+ nie mam już dawno do czynienia.


wtorek, 28 października 2003, 08:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
czy znacie jakieś dobre programy capture na któruch działa DC30? poza firmowym?/próbowałem na adobe premniere 6 -ale jakość jest beznadziejna pomimo najlepszych ustawień - nagrywa w rozdz.320x.., próbowałem na unleadzie studio - niestety nie widzi dc, na virtualdubie - też nie działa , na ferro też nie działa ......jeśli ktoś ma program na którym można przechwycić z tej choler.... karty to proszę o pomoc, bo już sił mi brak. Bo jeśli chodzi o tę barierę 2GB - to macie świętą rację - na innym sofcie nie ma ograniczenia - tylko na firmowym.
Proszę o pomoc. Rafał.


wtorek, 28 października 2003, 10:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Spróbuj może Studio 8 Pinnacla - http://www.pinnaclesys.com/_survey/enter.asp?survey_id=166&langue_ID=2 - tu możesz sobie zamówić wersję demo.


środa, 29 października 2003, 19:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL