Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 16:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Zgrywanie i tworzenie filmu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Zgrywanie i tworzenie filmu
Pierwsza rzecz jestem dopiero na wstępie poznawania tej tematyki.
Moja karta to DC 10+. Mam problem z tworzeniem filmu, a dokładniej rzecz biorąc z jego jakością. Powstały film w małym okienku ma ostrość zadawalającą ale jeśli dam go na cały ekran wówczas jest bardzo rozmyty. Wiem że chodzi o rozdzielczość ale jak sobie z tym poradzić.


piątek, 24 października 2003, 09:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie napisałeś najważniejszych rzeczy:
1. jakim programem przechwytujesz?
2. jakiego kodeka używasz do zgrywania?
3. z jakiego źródła zgrywasz?
Dopiero po odpowiedzeniu na te pytania będzie możliwe ewentualne udzielenie porad.
pzdr


piątek, 24 października 2003, 11:26
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 09:21
Posty: 48
Post 
Może ja odpowiem :wink: :

1. Przechwytujech programem Pinnacle Studio
2. Kodek M-Jpeg
3. Zgrywasz z VHS (composite, S-Video)

Aby zgrać film w najlepszej jakości ustaw "BEST", dokonaj edycji filmu i w zakładce Make Movie wybierz "TAPE" aby nagrać na taśmę VHS.
Jeżeli masz zamiar zgrać film do pliku lub nagrać go na płytę skorzystaj z polskiej instrukcji obsługi - wszystkie te operacje są tam opisane krok po kroku. Instrukcja jest dostępna pod adresem: ftp://62.93.65.82/pub/instrukcje/

Jeżeli chodzi o "kiepską" jakość zgranego filmu w trybie pełnoekranowym, to jest to spowodowane przez przeplot, na ekranie TV powinno być wszystko ok.

Pozdrawiam


piątek, 24 października 2003, 12:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Dane
Rzeczywiście Bronto miał wyczucie. Zgrywam z kamery SVHS programem Pinacle Studio 7ale nie wiem z jakim sterownikiem i nie wiem jak to sprawdzić, może podpowiecie.
Rzeczywiście zgrywałem dotychczas chyba z jakością Custom spróbuję może będzie lepiej. A czy z tymi całymi przeplotami da się coś zrobić bo chcę mieć również obraz na płytce i ewentualnie w jakim formacie będzie to lepiej wyglądało.


piątek, 24 października 2003, 13:40
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 09:21
Posty: 48
Post 
Jeżlei zgrywasz za pośrednictwem Studia 7 to ostatnia aktualizacja sterownika to wersja 7.15, dostępna pod adresem: ftp://62.93.65.82/pub/sterowniki/studio ... 715_1c.exe

Jeżeli chcesz zgrać film na CD to albo wykorzstasz kodek VCD albo np. Divx, ale w tym przypadku najlepiej zrobić to programikiem GordianKnot, sam program i sposób jego wykorzystania znajdziesz na stronie: http://www.divx.pl


piątek, 24 października 2003, 13:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Przedtem wpisałem się jako chomik, pomyłka ale taką mam ksywę. dzięki za informacje


piątek, 24 października 2003, 14:32
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 09:21
Posty: 48
Post 
:D


piątek, 24 października 2003, 14:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL