Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 19:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Do właścicieli ADVC!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Do właścicieli ADVC!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kupiłem ostatnio konverter analogowo - cyfrowy Canopusa.Niestety po podłączeniu go do PC komputer go nie widzi a dokładniej program Pinnacle Studio 8.Podłączałem na 2 sposoby do slotu PCI oraz jako zewnętrzne urządzenie połączone z kompem kablem Fire Wire.Ten sam efekt. W tym przypadku sygnał video idzie z magnetowidu/ kablem Euro - cinch na wejścia analogowe Canopusa a póżnie teoretycznie wychodzi kablem Fire Wire z karty na port Fire Wire w mojej płycie głównej.Ale to tylko teoretycznie.Program nie widzi magnetowidu.Nie dostałem z konverterem żadnych sterów. Nie wiem czy są potrzebne.Pracuje w XP. bardzo proszę pomóżcie, bo jestem tochę podłamany. Dla zainteresowanych link http://www.canopus.com.pl/advc50.html Pozdrawiam


niedziela, 26 października 2003, 09:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam zamiar kupić to samo urządzenie co ty ale twój post troche mnie zmartwił. Nie wiem gdzie kupiłeś to urządzenie ale zadzwoń do firmy beix w kraśniku i zapytaj koleśa, który sie na tym zna.Byłem wczoraj w kraśniku oglądać to urządzenie i śmiało można skorzystać z ich pomocy.

pozdrawiam

ps. Mój kumpel, który profesjonalnie zajmuje sie tymi sprawami mówił, że to urządzenie jest świetne sam ma advc100.mam nadzieję że uda ci sie to uruchomić.


niedziela, 26 października 2003, 22:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Polecam ADVC-100. Żadnych kłopotów. :D


poniedziałek, 27 października 2003, 07:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ADVC
Prośba do Mietka. Jeżeli możesz to wyślij mi nr. gadu na adres piegus72@o2.pl Chciałbym z Tobą pogadać jako uźytkownikiem canopusa.Pozdrawiam


poniedziałek, 27 października 2003, 23:42
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 kwietnia 2003, 13:49
Posty: 26
Post 
Panie Mietku jak się zgrywają gorszej jakości kasety VHS na tym Canapusie ADVC 100, czy występuje coś takiego jak gubienie klatek ?

pzdr
Dzidek


środa, 29 października 2003, 18:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Pracuję na ADVC-100 i nie miałem z nim żadnych kłopotów. Nigdy nie zgubił klatki czy też nie rozsychronizował materiału. Pracuje bardzo stabilnie i nie sprawia najmniejszych kłopotów. Jakość przenoszonego materiału jest zaskakująco dobra, nawet podawana z Bety.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


środa, 29 października 2003, 18:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post do muerte
w advc-100 nie ma mozliwosci gubienia klatek. cos takiego nie ma prawa zainstniec. to samo z rozsynchronizowaniem obrazu i dzwieku. advc-100 ma zablokowane wsparcie audio.


czwartek, 30 października 2003, 13:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Zgadzam się całkowicie. ADVC-100 nie ma prawa gubić klatek czy synchronizacji z dźwiękiem.


czwartek, 30 października 2003, 17:28
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Ależ Panowie, pytanie nie dotyczyło ani rozsynchronizowania, ani ADVC 100.
Jojo, trochę nie rozumiem.
Co masz na myśli, pisząc że program nie widzi magnetowidu?
Ale przede wszystkim. Czy dalej masz ten problem?
Jeśli tak, to podaj trochę więcej szczegółów.

Pozdrawiam
Jacek.


piątek, 31 października 2003, 01:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
podejrzewam ze jojo problem ma juz rozwiazany...:)))


piątek, 31 października 2003, 08:03
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL