Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 09:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 ADVC 50 - przemyślenia 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ADVC 50 - przemyślenia
Niedawno zakupiłem konwerter analogowo - cyfrowy Canopusa ADVC 50. Potrzebowałem urządzenia aby przerzucić materiał analogowy na HDD. Po wielu namysłach i intensywnym "macaniu się" po kieszeni kupiłem Canopusa. Wcześnie myślałem o DC 30+..ale trochę stary, Pinacle Deluxe ....trochę za drogi, DC 10 +...za dużo narzekań na forum. W końcu się zdecydowałem. Przesyłkę otrzymałem szybko. Zamontowałem to cacko w kompie jako panel zewnętrzny/ można jako PCI jednak jak myślę przy połączeniu przez FW mniej komplikacji/. Z magnetu kablem euro na wejścia analogowe, z cacka FW na wejście FW na płycie głównej. OdpaliłemPinacle Studio 8, zatarłem ręce z radości i co... nie ma nic.Całą niedzielę spędziłem kombinując jak koń pod górę. I jaki efekt? Efekt super - wszystko chodzi, film z analogu do DVD robię w Studio 8, nic nie wywala. W zasadzie nie wiem jak to się stało że sprzęt się jakoś ze sobą zgodził. W zasadzie nic nie zmieniałem - normalnie cud.
W zasadzie powinienem być zadowolony jednak są sprawy które mnie dziwią. Studio 8 oferuje w zakładce Capture dwie różne animacje: jedna dla polączeń cyfrowych, druga dla analogowych. Otóź mimo że mam analogówkę program wyświetla display cyfrowy. XP widzi Canopusa w systemie jako cyfrowe urządzenie przechwytujące. Dalej - w zakładce Capture Source - Capture Devices program powinien widzieć zewnętrzne urządzenie analogowe/magnetowid/. Nie widzi nic. Dalej. Przy wlączonym przechwytywania za każdym razem funkcja Capture zaczyna przechwytywać materiał po parzystym włączeniu. Nie niej jednak wszystko ze sobą hgra i na razie jestem zadowolony. Pozdrawiam


czwartek, 30 października 2003, 00:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
To że system widzi Canopusa jako urządzenie cyfrowe jest normlne. Połączone jest do komputera przez złącze cyfrowe więc jest traktowane jako cyfrowe. Nie może nim sterować ale traktuje go jak cyfrę. To co jest "za przejściówką" już systemu "nie interesuje". On widzi tylko Canopusa traktując go jako cyfrowe urządzenie którego nie może sterować a to co do niego połączasz nie ma znaczena.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


czwartek, 30 października 2003, 12:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
no i nie może zoabczyć analogu bo bezpośrednio do kompa podlaczone masz zlacze cyfrowe. komp bedzie widzial cyfre mimo ze nie da sie nia sterowac.

a co do parzystosci... jakiego masz kompa...???


czwartek, 30 października 2003, 12:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ADVC - 50
Ciekawa sprawa z tym parzystym włączaniem się programu, rozumiem że wtedy jest podgląd w okienku.Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
Jeszcze jedno. Miałem kiedyś ADVC 50 i byłem z niego zadowolony. Był natomiast jeden szkopuł, w czasie przechwytywania nie było słychać dźwięku. Do dzisiaj nie wiem dlaczego?


piątek, 31 października 2003, 19:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post Re: ADVC 50 - przemyślenia
Buba napisał(a):
Niedawno zakupiłem konwerter analogowo - cyfrowy Canopusa ADVC 50. Potrzebowałem urządzenia aby przerzucić materiał analogowy na HDD. Po wielu namysłach i intensywnym "macaniu się" po kieszeni kupiłem Canopusa. Wcześnie myślałem o DC 30+..ale trochę stary, Pinacle Deluxe ....trochę za drogi, DC 10 +...za dużo narzekań na forum. W końcu się zdecydowałem. Przesyłkę otrzymałem szybko. Zamontowałem to cacko w kompie jako panel zewnętrzny/ można jako PCI jednak jak myślę przy połączeniu przez FW mniej komplikacji/. Z magnetu kablem euro na wejścia analogowe, z cacka FW na wejście FW na płycie głównej. OdpaliłemPinacle Studio 8, zatarłem ręce z radości i co... nie ma nic.Całą niedzielę spędziłem kombinując jak koń pod górę. I jaki efekt? Efekt super - wszystko chodzi, film z analogu do DVD robię w Studio 8, nic nie wywala. W zasadzie nie wiem jak to się stało że sprzęt się jakoś ze sobą zgodził. W zasadzie nic nie zmieniałem - normalnie cud.
W zasadzie powinienem być zadowolony jednak są sprawy które mnie dziwią. Studio 8 oferuje w zakładce Capture dwie różne animacje: jedna dla polączeń cyfrowych, druga dla analogowych. Otóź mimo że mam analogówkę program wyświetla display cyfrowy. XP widzi Canopusa w systemie jako cyfrowe urządzenie przechwytujące. Dalej - w zakładce Capture Source - Capture Devices program powinien widzieć zewnętrzne urządzenie analogowe/magnetowid/. Nie widzi nic. Dalej. Przy wlączonym przechwytywania za każdym razem funkcja Capture zaczyna przechwytywać materiał po parzystym włączeniu. Nie niej jednak wszystko ze sobą hgra i na razie jestem zadowolony. Pozdrawiam


Proszę Cię napisz czy nie miałeś problemów z dżwiękiem, jeśli tak, to jak to rozwiązałeś. Kupiłem ADVC 50 i męczę się z ujeżdżaniem. Pozdrowienia

_________________
Stanisław


sobota, 18 września 2004, 07:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Dżwięk już jest. Jest też inny problem: Przy zgrywaniu w UMSP7 nie mam możliwości ustawić pliku AVI, tylko MPEG-DVD,SVCD, lub CD. Czy nie ma takiej możliwości?
W UVS7 nie ma problemu.
Co ro bię nie tak?

_________________
Stanisław


niedziela, 19 września 2004, 07:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL