Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 08:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 PCTV Pro 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post PCTV Pro
Czy ktos moze mi powiedziec dlaczego karta PCTV Pro Pinnacla nie daje dzwieku na wszystkich kanalach, ktore znajdzie i dlaczego suwak do regulacji natezenia dzwieku nie ma wplywu na jego poziom. Czy to kwestia strownikow czy karty, a moze trzeba to ustawic recznnie ? A moze ktos ma user's manual do tej karty ?


niedziela, 2 listopada 2003, 22:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj
Tu masz link jak zainstalować tą karte http://www.adriatica.com.pl/pliki/pctv/pctv_dzwiek.html może pomoże.
Pozdrawiam


poniedziałek, 3 listopada 2003, 11:48
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Sprawdź tutaj: http://www.vidomi.com/viewtopic.php?top ... =1&start=0


wtorek, 4 listopada 2003, 17:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Jeśli powyższe linki Ci pomogą to dobrze - jeśli nie to mam dla Ciebie hiobową wieść... musisz zmienić płytę główną. No może nie musisz, ale warto sprawdzić. Miałem identyczny przypadek z płytą Asusa P4B533 i nic nie pomogło - ani żonglowanie po slotach, ani usuwanie zbędnych kart, ani powyższe linki (próbowałem, a jakże), ani kontakt z supportem Pinnacle, ani nic innego - u mnie dźwięk był na dwóch kanałach Mezzo i MTV, reszta głucha. Dopiero jak zmieniłem płytę główną jak ręką odjął :)


środa, 5 listopada 2003, 01:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzieki za inf. Ale jak sprawdzic, czy to wina plyty, jest moze spis kompatybilnych plyt ? i dlaczego nie moge regulowac natezenia glosu po przez program pinnacla - czy takie sa tez objawy przy zlej plycie ? Duzo pytan bo jak mam zmieniac plyte to wole sprzedac ta karte.


piątek, 7 listopada 2003, 21:38
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Widzisz, moja płyta, a właściwie jej uboższa wersja (P4B533-V) była niby na liście płyt kompatybilnych... i co z tego. Ile ja sie naużerałem z różnymi kombinacjmi sprzętowymi, ilu ja ludzi namęczyłem, już prawie wysyłać chciałem kartę do serwisu w MPC... ale nadażyła się okazja zmiany płyty i to zrobiłem i efekt taki, że nie mam żadnych problemów, mogę kartę włożyć w dowolny slot i ciągle działa!! Dlaczego?? NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA, pewnie inny chipset, inne sterowniki... inny laminat :) Miałem zresztą również wtedy inne karty (bo już nosiłem się ze zmianą), ale one też szwankowały, w mniejszym lub większym stopniu, ale ciągle coś było nie tak. Spróbuj kartę u kogoś znajomego - jestem prawie pewien, że będzie działać poprawnie. A czy jesteś w stanie wymienić płytę główną czy kartę TV to wiesz już tylko Ty - jak dla mnie PCTV Pro jest na tyle dobrą kartą, że wolałem zmienić płytę niż kartę.


sobota, 8 listopada 2003, 00:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Niestety na płycie mojego kumpla podobne objawy co na mojej (on epoxa na nForce2). Moze mogl bys mi przeslac poczta sterowniki do PCTV Pro albo dac namiar na stery (konkretnie do tej karty). Bo wersja 5.50 ze strony Pinnacla instaluje sie u mnie do Rave-a. Moj adres ckk@op.pl


środa, 12 listopada 2003, 17:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj
U mnie chodzi na sterowniku 4.0.2a a oto link do niego ftp://62.93.65.82/pub/sterowniki/pctv/pctv402a.exe
Pozdrawiam


czwartek, 13 listopada 2003, 10:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Ja też korzystam z tego sterownika, więc polecam - ściagaj z linka powyżej.


czwartek, 13 listopada 2003, 20:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL