Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 07:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 jaka karta 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post jaka karta
witam
na forum "montaż" uzyskałem odpowiedź, że oby uzyskać materiał w dobrej jakości, to po montażu na kompie mogę zgrać materiał przez kamere na magnetowid. niestety moja kamera (sony trv-340E) nie ma wejścia DV :(
muszę więc dokupić coś do kompa....
możecie mi doradzić co jest w miarę dobra - co daje dobrą jakość przy zgrywaniu materiału z ko0mpa na magnetowid???
mam athona 2G, 256DDR, GF4 MX-440, i szybki dysk
acha - gdybym chciał wypalać DVD to po montażu materiał zrzucam ba dvd czy wymagana jest jakaś kompresja?

z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedzi
pozdrawiam

Jakub
figi1@wp.pl
gg 811911


poniedziałek, 3 listopada 2003, 10:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
acha
mam fire wire i karte TV, która jednak daje cienką jakość


poniedziałek, 3 listopada 2003, 10:35
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 09:21
Posty: 48
Post 
Proponuję Pinnacle MovieBox'a, dzięki takiemu rozwiązaniu (plus komputer) otrzymujesz kompletne stanowisko montażowe (analog in/out, DV in/out), wraz z możliwością tworzenia płyt DVD.
http://www.adriatica.com.pl/produkty/pi ... box_dv.htm

Pozdrawiam


poniedziałek, 3 listopada 2003, 12:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam
dzieki za odpowiedź...
nieststy stan moich obecnych finansów jest katastrofalny :(
co powiecie o karcie DC30 Plus?
czy do moich potrzeb też będzie dobra?


środa, 5 listopada 2003, 09:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
taniej bedzie chyba jak zainwestujesz w odblokowanie DVin (czyli wejscia DV) - na stronach www mozna bez problemu znalezc ludzi sprzedajacych oprogramowanie i kabelki


czwartek, 6 listopada 2003, 12:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Witam

Też mam ten sam problem. Zamierzam kupić nowy komputer i rozważam warianty zgrywania z kaset analogowych a) przez wejście karty graficznej, b) przez kartę video starego typu raibow runner, którą mam, ale za względu na słaby obecny komputer nie używam. Moja decyzja będzie podjęta, jak dowiem się w którym przypadku uzyskam lepszą jakość. Daj znać co wybrałeś. Proszę też o opinię co do jakości.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


czwartek, 6 listopada 2003, 12:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam!
czy znacie w takim razie miejsce w sieci gdzie mogę znaleźć info na temat odblokowania wejścia DV w kamerze?
bede wdzieczny jak cholera :)
pozdrawiam
Jakub


czwartek, 6 listopada 2003, 14:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post dv
Spróbuj tutaj - http://www.logo.bezlicznika.pl.


czwartek, 6 listopada 2003, 19:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Spróbuj tutaj http://www.hdp.com.pl/

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


piątek, 7 listopada 2003, 16:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
switkowski1 napisał(a):
Też mam ten sam problem. Zamierzam kupić nowy komputer i rozważam warianty zgrywania z kaset analogowych a) przez wejście karty graficznej, b) przez kartę video starego typu raibow runner, którą mam, ale za względu na słaby obecny komputer nie używam.
Ja bym oba warianty wykluczył. Kup najprostszą kartę do edycji wideo (np. Pinnacle DC10+), najlepiej z softem i będzie oki.


sobota, 8 listopada 2003, 01:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
A czy ta karta DC10+ nie jest z tego okresu co Rainbow Runner, bo jeśli tak, to niewiele skorzystam, ale zacznę się nad tym zastanawiać.

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


wtorek, 11 listopada 2003, 17:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
DC jest faktycznie starą już kartą. A czy Rainbow Runner nie potrzebuje do współpracy karty graficznej Matrox Mistique lub Millennium? O ile pamiętam ta karta była typu add-on to serii kart Matroxa czyli rozszerzała możliwości karty graficznej... ale może się mylę. DC10+ jest niezależną kartą mogocą współpracować z różnymi kartami graficznymi, a więc nie mam stresów, że nie mogę się "unowocześnić" czy zmieniać stale karty. DC siedzi w slocie u mnie w kompie od wielu już lat mimo, że grafiki się przez niego przewijają.


czwartek, 13 listopada 2003, 21:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Karta Rainbow Runner jest nakładką do Mastiqe, lub odwrotnie. Nie ma sterowników do Win. XP ani Win. 2000. Zeby jej używać muszę wyjąć kartę graficzną. Dlatego rozważam dwa OS-y. Win. 98 do zgrywania na dysk i ewentualnie spowrotem, i Win. 2000 do obróbki i(lub) zgrywania na kasetę VHS(S-VHS) przez wyjście karty graficznej.

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


piątek, 14 listopada 2003, 08:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Nie wiem jakie możliwości drzemią w Rainbow Runnerze, ale rozważane przez Ciebie rozwiązanie wydaje mi się mało efektywne i nie praktyczne. Ale może gra jest warta świeczki... :idea:


sobota, 15 listopada 2003, 12:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL