Teraz jest środa, 19 września 2018, 09:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 !!! zakłócenia obrazu na TV !!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 25 listopada 2003, 23:24
Posty: 2
Post !!! zakłócenia obrazu na TV !!!
Witam!
Mam problem z jakością obrazu na TV z karty Radeon9200se (GigaByte)
- podłanczam oryginalnym krótkim kabelkiem SVHS do TV i jest wszystko dobrze (kabelek ma od strony karty 7 bolców rozdziela sie na chinch i svhs 4-bolce)
- natomiast gdy podłanczam TV nowym kablem SVHS HQ (10m i troche znacznie grubszy od oryginalnego, po obu stronach 4 bolce jednak pasuje do karty) wtedy obraz na TV ma zakłócenia.
kupiłem łącznik SVHS, spiołem obydwa kable i dalej jest to samo.

Pomóżcie, nie wiem co mam robić, co jest temu winne ?? może że 10 m to za długi kabel ????? albo nie można dać HQ ???? nie mam zielonego pojęcia, a chciałbym sobie oglądać filmy na 29" :) Dzieki z góry za odpowiedzi!


wtorek, 25 listopada 2003, 23:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Jak dla mnie wina leży w kablu - może za długi, może za słabo ekranowany, może idzie blisko kabli zasilających. Niestety tego rodzaju przypadłoci się zdarzają, szczególnie przy tanich kablach. Spróbuj pogmerać kablem i zobacz czy ma to wpływ na jakość obrazu - jeśli tak to winny słaby ekran wtedy albo musisz zmienić ułożenie kabla, albo zmienić sam kabel.


środa, 26 listopada 2003, 01:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 listopada 2003, 18:20
Posty: 51
Lokalizacja: NY
Post 
Tu masz odpowiedz dlaczego kabelki dolaczane do sprzetow sa takie krotkie. Poniewaz zbyt dlugie powoduja straty w jakosci sygnalu. 10 metrow kabelka, hmmm powiem ze nie powinienes wymagac wiele od takiego polaczenia. Osobiscie usilowalem polaczyc TV z PC'tem kabelkiem 12 metrowym i... uzyskalem obraz niemal czarno bialy (prawie zupelnie wymyty z saturacji) a kabelek byl nie byle jaki.

_________________
Pamietajcie, kazdy kiedys zaczynal...


środa, 26 listopada 2003, 07:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 25 listopada 2003, 23:24
Posty: 2
Post 
Dzieki za rady, bede musiał wiec pokombinować.... :?


środa, 26 listopada 2003, 20:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL