He, He, delikatnie powiedziane " powodzenia " , na tej karcie nie da się normalnie pracować . Mam ją od dwóch lat , była instalowana na różnych komputerach ( PIII, PIV, Athlon , Athlon XP ) i nic , zawsze to samo.
Tzn. komputer po krótszym lub dłuższym czasie wisi.No i oczywiście na płytach głównych zalecanych przez Matroxa.
Ale to nie jest tylko moje zdanie , bo niezadowolonych uzytkowników Matroxa spotykałem już wcześniej , wystarczy również zaglądnąć na forum dyskusyjne użytkowników Matroxa
http://forum.matrox.com/cgi-bin/rt2000/Ultimate.cgi , same problemy, a najprostszym ich rozwiązaniem jest pozbycie się karty.
Ja juz Matroxowi nie wierzę , nawet jak wypuszczą RTX 10 000(?), to i tak bym już Matroxa nie kupił.
Na drugim komputerze chodzi dv 500 na pIII 500mhz
i zero problemów.
Ostatnio złożyłem też prosty komputer na p4 z kontrolerem 1394 całość zamknęła się w kwocie 3000 pln. I to dopiero chodzi , rewelacja ,
tak bardzo krytykowany adobe premiere 6.5 chodzi jak burza.
Zero problemów.
Przyszłość to rozwiązania softwarowe a nie sprzętowe , za rok albo dwa najpóźniej, na p5(?) z kontrolerem i tak wszystko będzie chodzić w RT. Nie potrzeba kart za tysiące złotych.
Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy bardzo drogiego sprzętu !!!!!!!!