Teraz jest środa, 26 września 2018, 01:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Matrox RT2500/RTX100 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Matrox RT2500/RTX100
Witam !

Zakupiłem w zeszłym tygodniu kartę Matrox RT2500.
Czy byłby ktoś chętny wymienic ją na RTX100 za odpowiednią dopłatą ?

Jest gwarancja i faktura.

Info proszę na adres matrix@terramail.pl.

Pozdrawiam, Karol Marcińczak.


piątek, 2 sierpnia 2002, 13:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Zastanów się czy warto dokonywać zamiany! Nie zawsze to co nowe jest lepsze.


sobota, 8 marca 2003, 12:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
:( Życzę ci powodzenia w pracy na tej karcie!!!


sobota, 8 marca 2003, 13:15
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Matrox RT2500/RTX100
He, He, delikatnie powiedziane " powodzenia " , na tej karcie nie da się normalnie pracować . Mam ją od dwóch lat , była instalowana na różnych komputerach ( PIII, PIV, Athlon , Athlon XP ) i nic , zawsze to samo.
Tzn. komputer po krótszym lub dłuższym czasie wisi.No i oczywiście na płytach głównych zalecanych przez Matroxa.
Ale to nie jest tylko moje zdanie , bo niezadowolonych uzytkowników Matroxa spotykałem już wcześniej , wystarczy również zaglądnąć na forum dyskusyjne użytkowników Matroxa http://forum.matrox.com/cgi-bin/rt2000/Ultimate.cgi , same problemy, a najprostszym ich rozwiązaniem jest pozbycie się karty.
Ja juz Matroxowi nie wierzę , nawet jak wypuszczą RTX 10 000(?), to i tak bym już Matroxa nie kupił.
Na drugim komputerze chodzi dv 500 na pIII 500mhz
i zero problemów.
Ostatnio złożyłem też prosty komputer na p4 z kontrolerem 1394 całość zamknęła się w kwocie 3000 pln. I to dopiero chodzi , rewelacja ,
tak bardzo krytykowany adobe premiere 6.5 chodzi jak burza.
Zero problemów.
Przyszłość to rozwiązania softwarowe a nie sprzętowe , za rok albo dwa najpóźniej, na p5(?) z kontrolerem i tak wszystko będzie chodzić w RT. Nie potrzeba kart za tysiące złotych.
Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy bardzo drogiego sprzętu !!!!!!!!


środa, 26 marca 2003, 15:53
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 29 stycznia 2003, 23:53
Posty: 9
Lokalizacja: Trzebinia
Post 
Na drugim komputerze chodzi dv 500 na pIII 500mhz
i zero problemów.

Wrescie ktos kto ma całkowita racje :)
DV500 plus chodzi super z jednym wyjatkiem pod Athlona trzeba wybrac dobra płyte główna. Najlepiej ASUS-a
Gość ma racje co to Softu wszystko sie o niego rozbija
Jedynego co mi brakuje to nagrywanie w czsie rzeczywistym do formatu DVD (mpg2)
Pozdrowienia digital


czwartek, 24 kwietnia 2003, 17:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 30 lipca 2002, 19:08
Posty: 42
Lokalizacja: Busko
Post Matrox 2500/RT.X 100
Nie przejmuj się tym co piszą o Matrox-ie. Ja miałem kartę DV500 i nie żałuję że ją sprzedałem. Miałem też w ręku przez pewien czas Pro - Ona (totalne siano). A odnośnie Matroxa pracuje u mnie zaje... pod Windows XP Pro. Na początku zgodzę się były problemy ale rozwiązali je panowie z Maicrosoftu (XP mam orginał). Matroxa abgrejduje na bierząco i zgodzę się że na początku brak było sterowników np. do maroxa 550 i trochę się to "gryzło". Ale teraz jest wszystko w porządku i nie mam z nim żadnych problemów tak jak opisywałto kolega GOŚĆ. Przynajmniej nie musisz czekać "roku" zanim ci przemieli jakieś ciężkie efety mam na myśli DV 500. Jak wszędzie, jeden chwali DV drugi Matroxa. Ja używałem obie karty i nie wrócę już do pinacla. Zresztą drogi GOŚCIU z pc-tami zawsze jest jakiś problem ale jak się znasz na nich to w mig go usuniesz czyż nie? :lol:


niedziela, 25 maja 2003, 01:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Zgadza się ! Wszystko można zrobić , a co do Matroxa to widziałem w działaniu rtx100 , i pomimo moich wcześniejszych niepowodzeń związanych z użytkowaniem rt2500 , zdecydowałem się ją nabyć .
Jak zrobię na niej ze dwa wesela , to postaram się coś o niej napisać.
Muszę tylko dodać że na forum filmowca piszą posty ludzie , którzy bardzo nienawidzą Matroxa ( lub p.Stępienia z Krakowa,który w gruncie rzeczy jest spoko gość ), nie widzieć dlaczego ???
Być może wkurza ich że rt100 to kawał dobrego sprzętu , a ich na to nie stać !!!


wtorek, 27 maja 2003, 17:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post rt2500
Hej,
Aktualnie trwa akcja wymiany kart 2000 i 2500 na RTX.100 extereme
(to taki RTX.100 z nowymi, lepszymi sterami...)
Za "niewielką dopłatą" posiadacze tych wynalazków mogą się przesiąść na nowocześniejszy sprzęcik.
Akcja wymiany jest w: SOFTSTUDIO, WAMM i BSMultimedia.
pozdrówka.


wtorek, 27 maja 2003, 22:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL