Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 00:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Karta Mint 1394 Nec i problem 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post Karta Mint 1394 Nec i problem
przy instalacji (system XP)
karta jest wykrywana jako kontroler hosta Nec IEEE 1394
ale dodatkowo jako karta sieciowa 1394 i system próbuje konfigurować sieć , Czy to normalne ??
no i oczywiscie nici ze zrzucania filmów z Samsunga (brak komunikacji)


piątek, 12 grudnia 2003, 10:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
normalne. Ja np. wykorzystuję kontroler FireWire do transmisji materiału z/do kamery ale takze do połączenia dwóch komputeró odpowiednio konfigurując połaczenie sieciowe IEEE1394.


piątek, 12 grudnia 2003, 11:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
Krisss
dzięki za info
przynajmniej ten temat mam opanowany
natomiast dalej nie mam komunikacji kamery (samsung VP-D20) z
komputerem . soft to UleadVideoStudio 6 i tam w wyborze
select device mam
1 none
2 MS 1394 Device
3 TI 1394 Device
natomiast karta jest wykrywana przez system jako NEC 1394
i tu może jest pies p.....
kto pomoże ???


piątek, 12 grudnia 2003, 11:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
żaden pies nie jest p... (cokolwiek masz na mysli). Tak ma być. Sprawdź w menagerze urządzeń czy po podłączeniu kamery i włączeniu jej w tryb "Player" pojawia się nowe urządzenie:"Cyfrowe urządzenie kamera lub magnetowid" (albo coś w tym stylu- pisze z pracy i nie pamietam dokłądnie jak to sie tam nazywa). W kazdym razie musi ci sie po właczeniu kamery automatycznie pojawić nowe urządzenie. Jeśli ci sie nie pojawia to zaden program do montażu kamery nie zobaczy.
Masz aktywną opcje Capture w w głownym menu UVS 6.0? Sprawdż kabel od kontrolera bo to wydaje mi się najbardziej prawdopodobne.


piątek, 12 grudnia 2003, 13:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
dzięki za wszystkie rady
to była jednak wina kamery konkretnie portu DV
po wymianie w sklepie nowa działa i wszystko jest ok
a ja cały hepy :lol: :wink:


piątek, 12 grudnia 2003, 21:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL