Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 17:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 czym rozni sie DC30 do DC30+ 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 17 grudnia 2003, 17:37
Posty: 2
Post czym rozni sie DC30 do DC30+
i czy istnieja wersje DC30 "rozszerzone" do funkcji DC30+?

pozdr,
rdx


środa, 17 grudnia 2003, 17:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Nie pamietam już jaka dokładnie jest różnica między nimi (już lata upłynęły od chwili gdy to wiedziałem), ale generalnie mając do wyboru obie karty zdecydowanie polecałbym wersję +. Tradycją Pinnacle było wypuszczanie na rynek kart wideo, a po pewnym czasie ich następców (wersji z +), kóre pozbawione były wad pierwowzorów - tak było z DC10, DC30 i DV500. Było również coś takiego jak kit, który z DC30 robił DC30+, ale czy obecnie uda się to dostać osobno to raczej wątpię. Spotykam się czasem z ofertami sprzedaży karty DC30 z tym właśnie kitem rozszerzającym możłiwości do DC30+, ale nigdy nie spotkałem go osobno.


czwartek, 18 grudnia 2003, 10:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Uzupełnię jeszcze wypowiedź przedmówcy o parę szczegółów. DC30+ posiada wbudowaną kartę dźwiękową oraz posiada program miro Instant. Program ten przeprowadza tzw. "inteligentne" przeliczanie projektu oszczędzając miejsce na dysku oraz czas, a także ułatwia pokonanie bariery 2GB przy eksporcie. Miro Instant (z DC30+) nie współpracuje z DC30.

Piotrek


czwartek, 18 grudnia 2003, 11:48
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 17 grudnia 2003, 17:37
Posty: 2
Post 
i jeszcze sakramentalne pytanie - ile taka karta (zalozmy ze to DC30) jest warta?
i ewentualnie - czy jakosc bedzie lepsza/porownywalna do Pinnacle Studio DC10 plus V.8 ?

pozdr,
rdx


czwartek, 18 grudnia 2003, 14:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Ile warta to nie wiem, bo nie jest już chyba sprzedawana, zawsze jednak pozostaje rynek wtórny (sprawdź np. na Allegro). Różnica w jakości będzie raczej żadna - DC30+ dedykowana była bardziej zaawanosowanym użytkownikom i poza zintegrowanym układem audio posiadała również zewnętrzny Blue Box oraz Adobe Premiere - DC10 jest tego pozbawiona, ale jakość zgrywanego materiału jest identyczna. Częściej słyszę o problemach z DC30+ niż DC10+ choć tych drugich jest zapewne więcej używanych.


czwartek, 18 grudnia 2003, 22:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL