Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 17:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 POMOCY!!!!(kłopot z kartą) 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post POMOCY!!!!(kłopot z kartą)
Witam, bardzo proszę Wszystkich o pomoc, bo już sam nie mam pomysłu co zrobić.
Jakiś czas temu kupiłem sobie cyfrówkę i przy okazji kontroler portu FireWire firmy Western Digitals. Zainstalowałem i wszystko działało pięknie. Nawet kilka filmów na tym zmontowałem.
Ale tak się składa, że nie tylko ja kożystam z komputera i pewnego pięknego dnia okazało się że absolutnie maszyna nie reaguje.
pozostał tylko format c: przebiegło wszystko gładko zainstalowałem ładnie wszystkie sterowniki. Okazało się jednak, że karta gubi ogromną liczbę klatek, czego absolutnie nie było przed formatem. Instalowałem wszystko po kolei z karteczki, jak głupi ale i tak dzieje się to samo.
Cały dzień dzisiaj siedzę, sformatowałem ponownie dysk, szukałem wirusów, defragmentowałem instalowąłem, grzebałem w sterownikach, wciąż to samo. Pomóżcie BŁAGAM!!! (za dwa dni mam nagrywać przedstawienie dla teatru a tu kicha)
PS.
Karta reguje dobrze widzi kamerę, obraz jest płynny przy podglądzie mogę sterować z komputera kamerą, ale gdy dochodzi do nagrywania to kicha obraz skacze, dźwięk rwie i gubi masę klatek)

Sultal Smutny


poniedziałek, 18 lutego 2002, 22:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Sprawdz czy masz zainstalowany kontroler dyskow ATA, czy masz wlaczone DMA.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


poniedziałek, 18 lutego 2002, 23:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post okej
Gdzie mam to sprawdzić i jak to potem zmienić.
W menadżerze urżądzeń w kontrolerach dysku twardego mam tylko
pierwszy i drugi kontroler IDE
i kontroler
"Via Bus Master PCI IDE"
niestety nie za bardzo znam się na sprzęcie... :cry:


proszę o szybką odpowieź pozostało niewiele czasu

Sultal[/code]


wtorek, 19 lutego 2002, 16:05
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DMA
Tak dzięki ogromne znalazłem problem. To była kwestia włączenia DMA w dysku. I tyle teraz nie gubi klatek i pięknie pracuje. Dzięki, bo bez pomocy, bym tego nie wymyślił.
Pozdrowienia

Sultal Szczęśliwy


wtorek, 19 lutego 2002, 17:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Nie ma problemu - polecam sie na przyszlosc ;)

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


wtorek, 19 lutego 2002, 19:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL