Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 13:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 EASY DV - LATWY MONTAZ VIDEO 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 grudnia 2003, 00:55
Posty: 3
Lokalizacja: Augustów
Post EASY DV - LATWY MONTAZ VIDEO
Witam mam wielki problem, dzis rano dostalem paczke z tej aukcji :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19178112

oczwiscie uradowany wszystko rozpakowalem, i zabralem sie do roboty, a tu przebieg moich męk z tym urzadzeniem :


karte wlozylem tak jak bylo napisane
i tak jak jest oczywiste

wlaczam system, zero komunikatow o nowym sprzecie, no to sprawdzilem w
menedzerze urzadzen, jest karta sieciowa IEEE 1394 oraz sterownik takiej
magistrali, podlaczylem kamere wpierw do jednego zew. wejscia, pozniej do
drugiego i nie wykrywalo, podlaczylem do 3 wew. wejscia i wykrylo kamere, ok
sie ciesze jest super, wlaczam program zmieniam na zakladke capture, no i
lipa nie wykryto polaczenia z kamera, kliknalem w file i tam zmienilem
device na kontroler IEEE 1394 ale zaden nie dzialal :( no to juz kompletnie
sie zalamalem, przelozylem karte do innego slota, wykrylo kamere ale nie
dziala w zadnym programie do capturingu wiec zupelnie juz nie wiem co mam
robic, moja konfiguracja sprzetowa to :

Windows 2003 server

Celeron 850mhz
396mb ramu
Ge Force 2 MX 400/400 64mb
dysk twardy seagate 40gb
nagrywarka, stacja dyskietek i takie tam ;)
oraz plyta glowna : P6VXAT z chipsetem VIA

blagam o pomoc, moga byc nawet bardzo drastyczne pomysly takie jak reinstal
systemu na inny :(

prosze o kontakt najlepiej na gg : 3822543 lub tez napisanie tutaj
za wszelka pomoc bede wdzieczny i dzwieczny

pozdro

_________________
[b]Tak jak prawda jest blisko glupoty,
tak glupota jest blisko ludzkich możliwoœci


GG : 3822543


poniedziałek, 29 grudnia 2003, 15:00
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
Witam!

Mialem podobny problem, i rowniez zakupilem taki zestaw. Zadzwonilem do Pana sprzedajacego i doradzil mi aby wlazyc karte w inny slot PCI i pomoglo :lol: !! Moze poprostu skontakuj sie z nim i powiedz o swoim problemie!?

Pozdrawiam!!

_________________
no reason to live but I like it that way


wtorek, 30 grudnia 2003, 00:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 grudnia 2003, 00:55
Posty: 3
Lokalizacja: Augustów
Post Kontakt
Witam
zmienialem porty wiele razy i zostalo na drugim
skontaktowalem sie i dostalem pare rad, skorzystalem
zmienilem system na win98
ok odpalam ulead video studio
wciskam capture
i klapa nie wykrylo :(
po jakiejs minucie bezsensownego wpatrywania sie w ekran cos zatrybilo i moglem dzialac, zgralem pare filmow, odlaczylem, podlaczylem i znow lipa :( tym razem czekalem nawet 20 minut i nie dziala ;( nie wiem co poczac uwazam ze moze to byc albo wina kabelka albo wejscia w kamerze/karcie :(

_________________
[b]Tak jak prawda jest blisko glupoty,
tak glupota jest blisko ludzkich możliwoœci


GG : 3822543


wtorek, 30 grudnia 2003, 00:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
hmm...w sumie to juz nie wiem zabardzo jak Ci pomoc, moze brak sterownikow kamery w komputerze lub sa zle zainstalowane, lub ten sam problem z karta Fi-Wi, sprubuj zainstalowac Win XP, moze to pomoze!?

Pozdrawiam!

_________________
no reason to live but I like it that way


wtorek, 30 grudnia 2003, 00:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 grudnia 2003, 00:55
Posty: 3
Lokalizacja: Augustów
Post sterowniki ?
ee, chyba cos przeoczylem, czy do kamery sa potrzebne sterowniki ?? :) jesli tak to jakie ?? mam kamere SONY DCR-TRV19E

prosze o pomoc, wrecz blagam

_________________
[b]Tak jak prawda jest blisko glupoty,
tak glupota jest blisko ludzkich możliwoœci


GG : 3822543


wtorek, 30 grudnia 2003, 00:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
ja takowych nie potrzebowalem, bo mi Windows XP kamere od razu wykryl, ale slyszalem od ludzi, ze np przy pracy w Win 98 takowe sterowniki posiadali i je instalowali.

Pozdrawiam!!

p.s. ale najprosciej sprubuj moze zainstalowac od nowa Win XP

_________________
no reason to live but I like it that way


wtorek, 30 grudnia 2003, 01:04
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
aha jak dobrze pamietam do tego zestawu bylo dodawane jakies uaktualnienie do windowsa zawarte na CD, instalowales je ?

_________________
no reason to live but I like it that way


wtorek, 30 grudnia 2003, 01:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
tak jak Keram mam XP i mam ok
leonek na stronie Sony przy tej kamerce jest mowa o sterownikach
masz coś na płytce zał. do kamery ??


Ostatnio edytowano wtorek, 30 grudnia 2003, 02:00 przez pionaj, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 30 grudnia 2003, 01:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
http://ciscdb.sel.sony.com/cgi-bin/swu-index.pl
tu widzialem wsparcie Applicable models: Digital Capture Cards


wtorek, 30 grudnia 2003, 01:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL